Α. Ακτσιαλής: Εδώ και τώρα εκλογές στην ΕΠΣΘ

Οι Αντώνης Ακτσιαλής και Σπύρος Αγγελόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τόνισαν πως έχουν συγκεντρώσει τις υπογραφές σωματείων, προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΠΣΘ με θέμα τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ο Αντώνης Ακτσιαλής εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός, όταν κλήθηκε…

…να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΠΣΘ, που κόστισαν και την τιμωρία της ΕΠΟ. «Ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές. Περιστατικά όπως αυτό με τις κλειδαριές που αλλάχθηκαν στα γραφεία της ΕΠΣΘ, οι κωλοτούμπες και τα ξεκατινιάσματα μεταξύ των δέκα συμβούλων, μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Όλη η Ελλάδα γελάει μαζί μας. Ντρέπομαι που αυτοί οι κύριοι κατάντησαν έτσι την Ένωση, γι’ αυτό και τα σωματεία πρέπει να πάρουν άμεσα το λόγο», τόνισε ο Α. Ακτσιαλής, για να συνεχίσει: Τι περίμενε η διοίκηση Μπατζιάκα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών; Ο δικαστής είχε κάθε λόγο να απορρίψει την προσφυγή της ΕΠΣΘ, αφού κανείς από τους παράγοντες της ΕΠΟ δεν έχει τιμωρηθεί τελεσίδικα και δεν προέκυπτε καμία παρατυπία. Όσο για τους επτά, τα σχόλια περιττεύουν. Την περασμένη εβδομάδα βγήκαν και δήλωσαν: «Συγνώμη, κάναμε λάθος». Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αυτά όφειλαν να τα σκεφτούν πριν συναινέσουν στην κατάθεση προσφυγής. Οι ίδιοι δεν ήταν που στράφηκαν κατά της ΕΠΟ, κατονομάζοντας τους παράγοντές της ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης»; Την προηγούμενη Πέμπτη βρέθηκα στα γραφεία της Ομοσπονδίας και είχα σειρά συναντήσεις με την ηγεσία της ΕΠΟ. Θα κατεβάσω ψηφοδέλτιο, γιατί μόνο με νέα διοίκηση θα αρθούν οι κυρώσεις της Ομοσπονδίας και θα επανακτήσουμε το χαμένος κύρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Σας διαβεβαιώνω πως μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες μου έχουμε όραμα για την ΕΠΣΘ και σύντομα θα δείτε να έρχονται θεαματικές αλλαγές. Έχουμε κοντά μας πάνω από τα μισά σωματεία, ακόμη και αυτά που προέρχονται οι επτά σύμβουλοι. Ελπίζω πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σπύρος Αγγελόπουλος. Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ βρίσκεται στο πλευρό του Αντώνη Ακτσιαλή τονίζοντας: «Τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο, τόσο τυπικά, όσο και ουσιαστικά. Αυτό είναι πασιφανές. Βρισκόμαστε εδώ με τον Αντώνη για να στηρίξουμε τα σωματεία της περιοχής, μακριά από σκοπιμότητες. Μετά την τιμωρία της ΕΠΟ έχει πέσει μαύρη κουρτίνα. Τα σωματεία δεν μπορούν καν να κάνουν μεταγραφές, αλλά λάβαμε διαβεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, ότι θα μας δοθεί παράταση, φυσικά υπό την προϋπόθεση να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η τωρινή διοίκηση αποτελέσει παρελθόν.
Ορισμένοι μίλησαν για ρεβανσιστική απόφαση της ΕΠΟ. Όμως, η απόφαση της τιμωρίας της ΕΠΣΘ ήταν καθ’ όλα νόμιμη και εντός του πλαισίου του αθλητικού νόμου 2725/99, που αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας. Λένε οι επτά πως αναγνώρισαν το λάθος τους κι επιρρίπτουν ευθύνες στους άλλους τρεις πως τους παραπλάνησαν και παρασύρθηκαν να πουν το «ναι» για την αγωγή. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το λένε αυτό εκ των υστέρων. Τους είχαμε προειδοποιήσει, πριν ακόμη καταθέσουν την αίτηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Αγνόησαν μέχρι και το έγγραφο της ΕΠΟ που ήρθε στα γραφεία της ΕΠΣΘ, όταν μέσω του Τύπου έγιναν γνωστές οι προθέσεις του Τάσου Μπατζιάκα για προσφυγή στα πολιτική δικαστήρια, αλλά αγνόησαν και την ύστατη προειδοποίηση της Ομοσπονδίας.
Η ΕΠΣ Θεσσαλίας ήθελε να ρίξει έναν κουβά νερό μέσα στον ωκεανό; Όμως τώρα που θα επέμβει η UEFA, τι έχουν να πούνε; Όταν ασκείς διοίκηση, δεν έχεις δικαίωμα στο λάθος. Στην περίπτωση που κάνεις λάθος, τότε παραιτείσαι. Ιδιαίτερα τώρα που πληρώνει όλο το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο το σφάλμα αυτών των κυρίων, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν τις παραιτήσεις τους.
Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, θα επιδώσουμε με δικαστικό επιμελητή το αίτημα για διενέργεια έκτακτης Γ.Σ., με θέμα τη διενέργεια εκλογών. Ελπίζω να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, γιατί κάθε ημέρα που χάνεται, αποβαίνει σε βάρος των σωματείων του νομού».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις