«Είσαστε χοντρές, να πάτε να μου φτιάξετε καφέ»

Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Μουντιάλ γυναικών, που διεξάγεται στον Καναδά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έξαλλες οι περισσότερες από τις παίκτριες της εθνικής Ισπανίας αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια και να δείξουν τον ένοχο: ο προπονητής Ιγνάσιο Κερέδα, όχι μόνο δεν έκανε για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά είχε και απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντί τους.

Ο Κερέδα είναι προπονητής της εθνικής ομάδας των γυναικών τα τελευταία 27 χρόνια, χωρίς να έχει να επιδείξει καμία επιτυχία. Παρόλα αυτά, κανένας δεν τον έχει αμφισβητήσει, ουδείς σκέφτηκε την αντικατάστασή του. Όσα έγιναν, όμως, στον Καναδά και όσα καταγγέλονται μέσω της εφημερίδας «Marca» ίσως τελικά στείλουν τον Κερέδα στο σπίτι του. «Έχω δει συμπαίτριές μου να εγκαταλείπουν την ομάδα, μην μπορώντας άλλο να αντέξουν αυτά που άκουγαν. Τις φώναζε χοντρές και τους έλεγε ειρωνικά να του φτιάξουν καφέ. Η μεταχείρισή του στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εξευτελιστική και ξεπερνούσε τα όρια του επιτρεπτού» ανέφερε η Μαρ Πριέτο. «Δεν νομίζω πως είναι φυσιολογικό να είναι προπονητής 27 χρόνια, χωρίς να φέρνει επιτυχίες. Μόνο τον Φέργκιουσον ξέρω να έχει μείνει 23 χρόνια σε μια ομάδα, όμως αυτός τουλάχιστον πήρε τόσους τίτλους. Εμείς έχουμε παραδεχθεί τα λάθη μας, αυτός ποτέ» ήταν τα λόγια της επιθετικού, Σόνια Μπερμούδες.«Για να δω ποιά από εσάς είναι καλή γυναίκα και θα πάει να μου φτιάξει καφέ» ήταν κάποιες από τις απαιτήσεις του από τις παίκτριες, σύμφωνα με την Αμάια Μεδιορόθ.

Ο Κερέδα, μάλιστα, δεν ήταν μόνο προπονητής, αλλά λειτουργούσε και σαν… γραφείο τύπου της ομάδας, καθώς ήταν αυτός που αποφάσιζε ποιές παίκτριες θα μιλήσουν στους δημοσιογράφους και τους υπαγόρευε τι θα πουν! Οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ, καθώς όπως ισχυρίζονται οι αθλήτριες, ο προπονητής τους βαριόταν ακόμα και να συμμετέχει στις προπονήσεις και απλά περιοριζόταν να τους δείχνει σε βίντεο τον αντίπαλό τους λίγο πριν από το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις