Καλύτερος του Άρη ο Ολυμπιακός Β. παρά την ήττα (photos)

Θετικό, παρά την ήττα με 0-1, ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου το τεστ απέναντι τον Άρη, μια ομάδα που είναι έτοιμη να ριχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» σε γενικές γραμμές έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου δικαιούταν ένα γκολ, για να δεχθούν το τέρμα στο β’ μέρος από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στο 54’. Αδικούνται από το αποτέλεσμα, καθώς ήταν καλύτεροι και τουλάχιστον άξιζαν την ισοπαλία.

Ο Περικλής Αμανατίδης είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από την ομάδα του στο δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Αρκετός ο κόσμος στο  Πανθεσσαλικό χειροκρότησε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, ενώ έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός
Με διάταξη 4-5-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο σημερινό φιλικό με τον Άρη. Σε σχέση με την ενδεκάδα του πρώτου φιλικού με την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με μία αλλαγή. Συγκεκριμένα, στο βασικό σχήμα ξεκίνησε ο Σερτζίνιο αντί του Σκοπελίτη.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακουμής, ενώ στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σάββας (δεξιά) και Μπουτζίκος (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Στη μεσαία γραμμή οι Ρόκας και Ναζίμ έπαιξαν στον άξονα, ο Ζγκούρι κινούνταν στην αριστερή πτέρυγα, ο Σερτζίνιο στη δεξιά, με τον Ευθυμιάδη να παίζει πίσω από τον προωθημένο Σαχινίδη.

Πολύ καλός στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις με το παιχνίδι της. Υπήρχαν διαστήματα που οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η οργάνωση του παιχνιδιού ξεκινούσε από την άμυνα, η μπάλα περνούσε από τον άξονα, υπήρχε πολύ καλή κυκλοφορία από τα άκρα και γενικά υπήρχε πολύ καλή ανάπτυξη. Αρκετές φορές οι παίκτες του Ολυμπιακού επιχειρούσαν με κάθετες πάσες να φέρουν σε δύσκολη θέση την άμυνα των «κιτρίνων», με τους φιλάθλους, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό, παρότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών, να ενθουσιάζονται από την εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν στο πρώτο 45λεπτο τέσσερις ευκαιρίες για γκολ και ήταν σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Σε καμία περίπτωση η εικόνα του Ολυμπιακού δεν θύμιζε ομάδα Γ’ Εθνικής που αντιμετώπιζε ομάδα από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Στο 12’ ο Σερτζίνιο επιχείρησε τη σέντρα, ο Οικονομόπουλος (ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε φορέσει την φανέλα του Άρη στη Σούπερ Λιγκ) έπιασε την κεφαλιά, με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 19’, οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές μία ακόμη καλής επιθετικής προσπάθειας των «ερυθρολεύκων». Ο Σερτζίνιο εκτέλεσε κόρνερ και ο Οικονομόπουλος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Άρη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 21’ απείλησαν το τέρμα του Γιακουμή, όταν ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε φάουλ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αναπτύσσεται καλύτερα και να είναι πιο επικίνδυνος στην επίθεση. Στο 28’ ο Σερτζίνιο έκανε το σουτ, με τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 32’ συνδυάστηκαν ωραία οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Ναζίμ έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε, ωστόσο, άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Στο 34’ ο Ναζίμ έκοψε τον Κλεμέντε πριν αυτός γίνει απειλητικός για το τέρμα του Γιακουμή, ενώ στο 36’ σε σέντρα του Σάββα από τα δεξιά, ο Σαχινίδης πήρε την κεφαλιά, με τον Αναγωνστόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο 40’ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, με τον Χρήστο Νόνη να παίρνει τη θέση του.

Με Διαμαντόπουλο ο Άρης πήρε τη νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ο Άρης κατάφερε και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα του Ολυμπιακού στο 54’ με προβολή του Δημήτρη Διαμαντόπουλου (έχει φορέσει και την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου), ύστερα από αδράνεια της άμυνας των «ερυθρολεύκων».

Το γκολ αυτό επηρέασε για λίγα λεπτά τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ ο Περικλής Αμανατίδης στο 61’ έκανε έξι αλλαγές, χωρίς όμως να αλλάξει διάταξη η ομάδα, η οποία συνέχισε να αγωνίζεται με 4-5-1. Ο Ολυμπιακός απείλησε το τέρμα του Καντιμοίρη στο 59’, όταν ο Νόνης έπιασε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει εξ επαφής.

Ο Λώττας στο 68’ εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Από το 70’ και μετά οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, έπαιξαν επιθετικά, ωστόσο, δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 88′ ο Κώστας Φλίγκος με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, ύστερα από σέντρα του Μαργαρίτη, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι, ενώ στο 90′ ο Φλίγκος και πάλι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Καντιμοίρη δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Άρη, για να χαθεί πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει.

Διαιτητής: Θεοχάρης (ΕΠΣΘ
Βοηθοί: Γόργορης, Γεωργατζής (ΕΠΣΘ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής (61’ Παλιούρας), Σάββας, Μπουτζίκος (61’ Παπουτσογιαννόπουλος, 74’ Μαργαρίτης), Λεάντρο (85′ Παπαϊωάννου), Οικονομόπουλος (40’ λ.τρ, Νόνης), Ρόκας (61’ Κόλα), Ναζίμ (85′ Καναβός), Σερτζίνιο, Ζγκούρι (61’ Σκοπελίτης), Ευθυμιάδης (61’Λώτας) Σαχινίδης (61’ Φλίγκος).

ΑΡΗΣ: Αναγνωστόπουλος (46’ Καντιμοίρης), Κωνσταντινίδης, Μπαγκαλιάνης, Κλεμέντε (46’ Διαμαντόπουλος), Μενέντεζ, Μιλούνοβιτς (89′ Μπακούτσης), Παυλίδης, Ιντζόγλου, Ναζλίδης, Καλάσο, Σταμπουλίδης.

Ο Ολυμπιακός βράβευσε Καρυπίδη και Ερέρα

Στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου βράβευσε τον ισχυρό άνδρα του Άρη, Θεόδωρο Καρυπίδη, με τον γενικό αρχηγό των «κιτρίνων» να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκου Τσεκούρα.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος Ιάσων Χατζής βράβευσε τον προπονητή του Άρη Πάκο Ερέρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις