ΠΑΟΚΑΡΑ για τα αστέρια (video)

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στα… αστέρια του Champions League!

Τι κι αν δέχθηκε «σφυροκόπημα» από την πολύ ποιοτική και πολύ πιο πλούσια Μπενφίκα του Ρουί Βιτόρια;

Στο ποδόσφαιρο μετρούν τα γκολ και ο χαρακτήρας και σε αυτούς τους τομείς, αποδείχθηκε ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε απολύτως τίποτα να ζηλέψει, παίρνοντας το 1-1 στο «Ντα Λουζ» και θα παίξει στην Τούμπα με αυξημένες πιθανότητες την πρόκρισή της για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους Champions League.

Εικόνα live 21962226/85663.jpg Οι Θεσσαλονικείς σε καμία περίπτωση δεν είχαν την ανασταλτική λειτουργία των προηγούμενων αγώνων και πέρασαν πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά είτε ο Πασχαλάκης είτε η… γκίνια του Πίτσι κρατούσαν το παιχνίδι στο 0-0 μέχρι το 45′. Τότε, ο ρέφερι Μάζιτς υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαουρίσιο πάνω στον Ζέντσον Φερνάντες (απόφαση που σηκώνει αρκετή συζήτηση) και ο Πίτσι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β΄μέρος, αλλά ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ότι φέτος εκτός από πολλά απαραίτητα στοιχεία πετυχημένης ομάδας, έχει και άστρο! Στη μοναδική του τελική στην εστία και αφού είχε προηγηθεί το δοκάρι του Βαρέλα, ο Ουάρντα πήρε το ριμπάουντ στο 76′ και διαμόρφωσε το 1-1 και ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο 52′.

Έτσι, την προσεχή Τετάρτη (29/8), οι Θεσσαλονικείς παίζουν τα ρέστα τους στην «καυτή» Τούμπα για να πάρουν την παρθενική τους πρόκριση σε ομίλους του Champions League.

Πώς έπαιξαν:

Ένα ερωτηματικό υπήρχε μόνο για τη σύνθεση που θα επέλεγε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και αυτή αφορούσε τον αντικαταστάτη του Ομάρ Ελ Καντουρί στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μπίσεσβαρ και Ουάρντα ήταν τα δύο φαβορί για τη θέση, αλλά προτιμήθηκε ο Λέο Ζαμπά. Κατά τα λοιπά, οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι γνωστοί (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια), όπως και στη μεσαία γραμμή με τους Μαουρίσιο και Κάνιας. Μπροστά τους ήταν ο Πέλκας, δεξιά ο Λημνιός και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.

Εικόνα live 21962226/107510.jpg

Με 4-3-3 έπαιξε όπως αναμενόταν η Μπενφίκα, με τον Αντρέ Αλμέιδα να προλαβαίνει τελικά και να παίξει δεξί μπακ, οι Ρούμπεν Ντίας και Ζαρντέλ ήταν τα δύο σέντερ μπακ, ενώ αριστερά ήταν ο Γκριμάλντο. Αμυντικό χαφ ο Φέισα, μπροστά του οι Πίτσι και Ζέντσον Φερνάντες, ενώ οι τρεις της επίθεσης ήταν (από τα δεξιά στα αριστερά) οι Ζίβκοβιτς, Φερέιρα και Σέρβι. Εκτός έμεινε ο Σάλβιο με απρόοπτο πρόβλημα τραυματισμού.

Το ματς

Περίφημα διαχειριζόταν το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα για τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, καθώς αφού πέρασε η φάση του 6’ στο οποίο ο Ζέντσον ναι μεν σκόραρε για την Μπενφίκα, αλλά υπήρχε περίπτωση οφσάιντ, οι Θεσσαλονικείς έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας ενώ στο 8’ και το 14’ οι Πρίγιοβιτς και Κάνιας είχαν δύο καλές στιγμές, με τα σουτ που επιχείρησαν να στέλνουν την μπάλα άουτ.

Εικόνα live 21962226/45499.jpg

Ωστόσο, από το 20’ και μετά άρχισε μια τρομερή… κατηφόρα προς την εστία του Πασχαλάκη και ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τον Πίτσι, που όση ποιότητα διαθέτει ως παίκτης, τόση γκίνια (προς τέρψιν του ΠΑΟΚ) είχε στο αποψινό ματς. Αρχικά, στο 23’ ο Σέρβι τον βρήκε αμαρκάριστο στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά αυτός εξ επαφής κατάφερε να αστοχήσει, ενώ από το 27’ έως το 29’, πρόλαβε να σημαδέψει δύο φορές το δοκάρι (27’ και 29’) με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και μια κεφαλιά αντίστοιχα ενώ στο 28’ νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε φάση τετ-α-τετ.

Εικόνα live 21962226/43742.jpg

Στο χορό των χαμένων ευκαιριών της Μπενφίκα μπήκε και ο Ζέντσον Φερνάντες στο 33’ με τον Πασχαλάκη να εξουδετερώνει με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του νεαρού κεντρικού χαφ των «αετών». Εκεί που φαινόταν ότι τα δύσκολα είχαν περάσει, στο 45’ ο Μάζιτς υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαουρίσιο στον Ζέντσον Φερνάντες. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση, αφού φαίνεται ο κεντρικός χαφ του ΠΑΟΚ να βρίσκει τον αντίπαλό του στο πόδι στήριξης και να τον βγάζει εκτός πορείας, δίνοντας το δικαίωμα στον ρέφερι να υποδείξει ένα πέναλτι, που μπορούσε πολύ εύκολα ο Δικέφαλος να το αποφύγει.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πίτσι, που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Εικόνα live 21962226/81408.jpg

Το μοτίβο δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού η Μπενφίκα ήταν σε πολύ καλή δημιουργική μέρα, αλλά ευτυχώς όχι και εκτελεστική. Μόλις στο 50’, ο Φερέιρα νικήθηκε από τον Πασχαλάκη στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε εντυπωσιακή απάντηση και στο σουτ του Γκριμάλντο στο 57’.

Στη συνέχεια του ματς και με την αλλαγή του Ουάρντα στο 52’ αντί του Λημνιού να βοηθάει τον ΠΑΟΚ να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, ήταν φανερό ότι αυτή η ορμή της Μπενφίκα είχε «σβήσει» σε πολύ μεγάλο βαθμό, δίνοντας στους παίκτες του Λουτσέσκου την ευκαιρία να σκεφτούν και λίγο πιο επιθετικά, κυνηγώντας τις ευκαιρίες τους στο αντίπαλο μισό.

Στο 68’ και το 71’ με τις προσπάθειες του Μάτος και του Ζαμπά, ο ΠΑΟΚ έστειλε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας του Βλαχοδήμου, αλλά στο 76’ ο Αιγύπτιος MVP του περσινού πρωταθλήματος φώναξε «παρών» και στο ματς και στην επόμενη μέρα της ομάδας του.

Εικόνα live 21962226/70542.jpg

Εικόνα live 21962226/59493.jpg

Εικόνα live 21962226/119563.jpg

Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Βαρέλα σημάδεψε με το κεφάλι το δοκάρι με την μπάλα όμως να καταλήγει συστημένη στα πόδια του Ουάρντα που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1, κόντρα στα όσα είχαν γίνει στο ματς και στην πρώτη τελική στην εστία.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα, δόθηκε απλά η ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί το εξαιρετικό βράδυ του Πασχαλάκη, καθώς στο 86’ ο Φέλιξ με εκπληκτική κάθετη, έβγαλε τον Φερέιρα μόνο του απέναντι στον Έλληνα γκολκίπερ που είχε μία ακόμα απάντηση σε τελική προσπάθεια των Πορτογάλων.

Εικόνα live 21962226/63037.jpg

Εικόνα live 21962226/4948.jpg

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπενφίκα (4-3-3): Βλαχοδήμος – Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο – Ζέντσον Φερνάντες, Φέισα, Πίτσι (79’ Φέλιξ) – Σέρβι (79’ Σεφέροβιτς), Φερέιρα, Ζίβκοβιτς (65’ Ράφα Σίλβα)

Στον πάγκο της Μπενφίκα: Σβίλαρ, Κόντι, Σεμέδο, Σάμαρης

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας, Μαουρίσιο – Λημνιός (52’ Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81’ Σάκχοφ) – Πρίγιοβιτς (88’ Ακπόμ)

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ είναι οι: Ρέι, Μπίσεσβαρ, Χατσερίντι, Κίτσιου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις