Η «Σούπερ Λίγκα 2» με 12 ομάδες οδήγησε στην αναβολή της απόφασης

Η μη λήψη απόφασης από την Ε.Ε. της ΕΠΟ όσον αφορά την έγκριση προκηρύξεων της Σούπερ Λίγκ και της Φούτμπολ Λιγκ δεν οφείλεται στον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το επόμενο πρωτάθλημα και του αριθμού των ομάδων που θα ανέβουν.

Οφείλεται σε μια άλλη δυσαρμονία που παρουσιάζουν οι δύο προκηρύξεις και αφορά το «σχέδιο Βασιλειάδη» για την χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μέσω της απόκτησης από την ΕΡΤ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των επτά ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας (ΠΑΟ, Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία) αλλά και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Football League.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας αναφέρει ότι  κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-20 «στο πρωτάθλημα της Super League 1 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν 14 ΠΑΕ και στο το πρωτάθλημα της Super League 2 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν 12 ΠΑΕ», όπως δηλαδή προβλέπει το «σχέδιο Βασιλειάδη».

Από την άλλη η προκήρυξη της Φουτμπολ Λιγκ ότι  «κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-20 στο πρωτάθλημα της Football League δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν 16 ΠΑΕ».

Προκειμένου να ρυθμιστεί αυτό το θέμα δόθηκε η αναβολή και γι’ αυτό θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη η Φούτμπολ Λιγκ και την ερχόμενη Παρασκευή η Σούπερ Λίγκα για να επικυρώσει την απόφαση που θα ληφθεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ την ίδια ημέρα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις