Με ενέργειες της ΕΠΣΘ στο Βερολίνο ο “Βόλος 2004”

Τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου “Βόλος 2004” στο παγκόσμιο τουρνουά “DISCOVER FOOTBALL” μετά από προσωπικές ενέργειες του προέδρου της ΕΠΣΘ, κ. Μπατζιάκα, του προέδρου της βολιώτικης ομάδας, κ. Κλόντζα, καθώς και του εκπροσώπου της FARE στην Ελλάδα, κ. Δαλούκα, ανακοίνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Αναλυτικά:

“Η ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχή της γυναικείας ομάδας ΒΟΛΟΣ 2004 στο παγκόσμιο τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου DISCOVER FOOTBALL στο Βερολίνο από 27/6/2015 έως 5/7/2015.

Τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας με προσωπικές ενέργειες και σε συνεργασία με τον εμπνευστή της ιδέας και Πρόεδρο της ομάδας ΒΟΛΟΣ 2004 κ. Δημήτρη Κλόντζα καθώς και με τον εκπρόσωπο της FARE στην Ελλάδα κ. Αντώνη Δαλούκα, επεξεργάστηκαν το σπουδαίο αυτό project, και με επιτυχία κατάφεραν να αποσπάσουν την θετική απάντηση των διοργανωτών.

Είναι άξιο να σημειωθεί ότι η ομάδα ΒΟΛΟΣ 2004 με την συμμετοχή 7 παικτριών και ενός συνοδού θα είναι η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση. Το τουρνουά είναι κάτι παραπάνω από αγώνες ποδοσφαίρου αφού έχει κοινωνικό χαρακτήρα με φεστιβάλ, προβολές ταινιών και διάφορα workshops. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο ως μέσο διαπολιτισμικής ανταλλαγής ιδεών, της ενδυνάμωσης των γυναικών και της αλληλεγγύης.

Η πόλη του Βερολίνου θα υποδεχτεί τις παίκτριες, προπονητές, διαιτητές από την Κίνα, το Αφγανιστάν, την Καμπότζη, την Μπουρκίνα Φάσο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Τανζανία, την Κένυα, την Αίγυπτο, τη Σερβία, το Μαρόκο, την Κολομβία, τη Νότια Αφρική, το Μπενίν, τη Νορβηγία , τη Ζάμπια, τη Γεωργία, την Νίγηρα, το Μπαγκλαντές και το Θιβέτ.

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας μετά την εξασφάλιση συμμετοχής ποδοσφαιριστών από την ομάδα ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστέγων κάθε χρόνο, δίνει την δυνατότητα σε ένα Σωματείο-Μέλος της να ζήσει μοναδικές εμπειρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Έτσι η Ένωση δίνει την σημαντικότερη απάντηση σε όλους τους επικριτές της για το τρόπο σκέψης της και την σημασία του ποδοσφαίρου στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε …”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις