“Καθάρισε” στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός Β. με Μετέωρα

Την πρώτη του νίκη στο τρίτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας σημείωσε σήμερα το απόγευμα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-3 στο γήπεδο του Ελευθεροχωρίου του Α.Σ. Μετέωρα, με δύο τέρματα του Βασίλη Σαχινίδη και ένα του Χρήστου Νόνη. Για τους γηπεδούχους, σκόραρε ο Μαρούδας, ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1, σκορ ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη είχαν καλύτερη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, απέναντι σε μια ομάδα που θα την συναντήσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν και 50 περίπου Βολιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Ελευθεροχώρι.

Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακουμής, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Σάββας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Νόνης. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Κόλα και Ναζίμ. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν ο Σκοπελίτης δεξιά και ο Σερτζίνιο αριστερά. Ο Λώττας κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Μέτριο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Ζαρόπουλου. Κατάφεραν, πάντως, να προηγηθούν στο σκορ στο 10’. Ο Σκοπελίτης σούταρε, ο Ζαρόπουλος απέκρουσε τη μπάλα και ο προωθημένος Χρήστος Νόνης με πλασέ έγραψε το 0-1.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 0-2. Ο Άρης Λώττας εκτέλεσε φάουλ, για να αποκρούσει σωτήρια ο Ζαρόπουλος. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό σουτ με τον Οζούνογλου στον 16’ το οποίο δεν βρήκε το στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ).

Στο διάστημα 20’-45’ ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρόπους να απειλήσει την εστία των Μετεώρων, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι φλύαροι επιθετικά, σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε τον ανάλογο ρυθμό.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις και στο 24’ ισοφάρισαν σε 1-1. Από μπαλιά του Ιωαννίδη, ο Μαρούδας σούταρε, σκοράροντας για τα Μετέωρα, μετά από ολιγωρία της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Το παιχνίδι στη συνέχεια κύλησε χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με εξαίρεση το σουτ του Μαρούδα στο 42’, που ανάγκασε τον Γιακουμή να κάνει σπουδαία απόκρουση, κρατώντας το 1-1.

Πολύ καλός στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές, χωρίς να αλλάξει η διάταξη της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τον αντίπαλο, πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τον Βασίλη Σαχινίδη, ενώ είχε και ορισμένες ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες να σημειώσει και άλλα τέρματα.

Στο 53’ αδύναμο σουτ του Σαχινίδη μπλόκαρε ο Γεωργίου, ενώ στο 63’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ευθυμιάδη ο Σαχινίδης δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, για να γίνει στη συνέχεια φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα.
Στο 65’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζγκούρι δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων, ο Σαχινίδης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή Λεωνίδα να ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ. Μάλιστα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού είδε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Στο 69’ ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Πρώτα ο Ζγκούρι μέσα από την περιοχή σούταρε για να αποκρούσει ο Γεωργίου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Σαχινίδη, ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε με σουτ να νικήσει τον τερματοφύλακα των Μετεώρων, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.
Στο 70’ σε σουτ του Σαχινίδη η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι.

Τελικά η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 76’. Ο Ζγκούρι με ωραία ενέργεια από τα αριστερά έφυγε στην επίθεση, έβγαλε ασίστ στον Σαχινίδη, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 80’, ο Σαχινίδης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα που είχε καλύτερη επιθετική ανάπτυξη, σημείωσε δύο τέρματα, ενώ έχασε κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Διαιτητής: Στ. Λεωνίδας (ΕΠΣ Τρικάλων)
Βοηθοί: Κ. Λεωνίδας, Παπαγεωργόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

ΜΕΤΕΩΡΑ:  Ζαρόπουλος (68’ Γεωργίου), Ιωαννίδης (70’ Μάρκου), Γεωργάκης (70’ Γρηγορίου), Ζήσης (63’ Παπαευθυμίου), Φορτούνης, Πολυζόπουλος, Λίτσιος (46’ Μανώλης), Οζούνογλου, (63’ Αυγέρος) Σκόνδρας (83’ Χριστοδουλόπουλος), Συράκος (57’ Ανδρεόπουλος), Μαρούδας (85’Μερτσιώτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής (68’ Παλιούρας), Σάββας (79’ Καναβός), Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Ζγκούρι), Νόνης (68’ Παπαιωάννου), Λεάντρο, Κόλα (46’ Ρόκας), Ναζίμ (77′ Πατσής), Σερτζίνιο (68’ Μαργαρίτης) Σκοπελίτης, Λώττας (46’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος (46’ Σαχινίδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις