«Η γάγγραινα των χειραγωγημένων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο»

Θετικό βήμα, που όμως από μόνο του δεν αρκεί για να εξαλειφθεί η «γάγγραινα» των στημένων ματς, αποτελεί η συνεργασίας της ΕΠΟ με την εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης SportsRadar, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο αν το υπάρχον πλαίσιο κανονισμών είναι επαρκές για αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ενώ μίλησε για τις εκκρεμότητες της Super League και παρουσιάστηκε βέβαιος πως ο Αστέρας Τρίπολης θα αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στον Άρη Ασβεστά για:

-τη συνεργασία με τη SportsRadar: «Η γάγγραινα των χειραγωγημένων αγώνων δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Έπρεπε κι εμείς να κινηθούμε για να δούμε πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Αυτή η εταιρεία που έχει εξειδίκευση στο χώρο αυτό θα λειτουργήσει εκπαιδευτικά και προληπτικά, ώστε στο βαθμό που μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά».

-το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές μέχρι τώρα έδειχναν να απαξιώνουν τις εκθέσεις της SportsRadar: «Όταν κάποιος είναι σε μια κατάσταση ελεγχόμενου, ενδεχομένως να λοιδορεί τα πράγματα. Είναι μια εταιρεία που συνεργάζεται με την UEFA και σε διάφορες λίγκες, οπότε δεν μπορούμε να την κατηγορούμε. Είναι μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση».

-το αν είναι αρκετή η συνεργασία αυτή για την καταπολέμηση του προβλήματος: «Δεν είμαστε αιθεροβάμονες και δεν θεωρούμε πως έτσι θα λυθεί το πρόβλημα άπαξ και δια παντός. Όμως είναι ένα βήμα που θα δώσει γνώση σε όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να τους κάνει κοινωνούς για το πώς πρέπει να λειτουργούν όταν υποπέσει στην αντίληψή τους κάτι τέτοιο. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και από τις διοργανώτριες αρχές, να προσπαθούμε από μόνοι μας να προφυλάσσουμε το προϊόν, ώστε να δώσουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα και μια μεγαλύτερη αξιοπιστία στο ποδόσφαιρό μας».

-το αν υπάρχουν τα νομικά «εργαλεία» για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων: «Φέτος οι κανονισμοί προς αυτή την κατεύθυνση έχουν βελτιωθεί. Οι νέοι κανονισμοί αυστηροποιούνται και αν αποδειχτούν κάποια πράγματα για εμπλοκή σε χειραγώγηση κάποιου αγώνα θα υπάρχουν συνέπειες. Αν είναι όπως θα έπρεπε οι κανονισμοί αυτοί, είναι μεγάλη κουβέντα. Για να είναι ένα παιχνίδι χειραγωγημένο πρέπει να εμπλέκονται ποδοσφαιριστές, διαφορετικά δεν γίνεται. Το πώς θα το προσεγγίσεις νομοθετικά για να μην την πληρώνουν και αθώοι είναι ένα ζήτημα μελέτης».

-την καθυστέρηση διαλεύκανσης στην υπόθεση του 2011: «Προσωπικά είχα κάνει παρέμβαση στον Υπουργό, τον κ. Αθανασίου, και είχα ζητήσει να επισπευτούν οι διαδικασίες».

-τις εκκρεμότητες για τη Super League: «Περιμένουμε την επικύρωση της βαθμολογίας και ακολούθως θα γίνει η κλήρωση, στις 15 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής. Πιστεύω πως η εκκρεμότητα με την υπόθεση της Βέροιας θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα».

-το αν θα παίξει στο Europa League ο Αστέρας: «Βεβαίως και θα παίξει στην Ευρώπη ο Αστέρας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις