Διπλό πρόκρισης στους ομίλους για την ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Τεράστιο διπλό πρόκρισης με 2-1 επί της Βίντι στη Βουδαπέστη και συνέχεια στο απίθανο αήττητο σερί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ματς που τα είχε όλα!

Είναι γρουσούζικο το… 13;  Όχι για την «Ένωση», που έμεινε για 13ο ευρωπαϊκό παιχνίδι αήττητη, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί της και σημειώνοντας ρεκόρ στην ιστορία της, και μπορεί πια να βλέπει τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης όχι ως όνειρο, αλλά ως πραγματικότητα.

Σοβαρή και αποφασιστική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με κακή εικόνα (σχεδόν κατάρρευσης) μετά το γκολ που δέχθηκε, δεν ξετρέλανε με το θέαμα που προσέφερε,  αλλά φεύγει από τη Βουδαπέστη έχοντας στο χέρι της το εισιτήριο του μεγάλου ταξιδιού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ο οποίος επέλεξε τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τους Λαμπρόπουλο-Οικονόμου στόπερ, με τον Χουλτ στα αριστερά και τον Μπακάκη στα δεξιά.  Ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Λιβάγια στην κορυφή με τον Κλωναρίδη πίσω του, τον Μάνταλο αριστερά και τον Μπακασέτα δεξιά.

Με σκοπό να πιέσει από τα πρώτα λεπτά και να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη της Βίντι μπήκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα η «Ένωση», ωστόσο οι Ούγγροι, γνωστοί έτσι κι αλλιώς για την «προτίμησή» τους στο παιχνίδι υπομονής, κατάφεραν να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας μετά τη σέντρα.

Η πρώτη προσπάθεια για γκολ στο παιχνίδι ήρθε στο 7ο λεπτό όταν ο Λιβάγια έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Κόβατσικ. Ακολούθησε νέο σουτ από τον Μπακασέτα, επίσης άουτ.

Χαμηλό τέμπο δίχως φάσεις και κόκκινη στο 22΄!

Προϊόντος του χρόνου ήταν φανερό ότι το παιχνίδι της Βίντι θύμιζε πολύ τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Σέλτικ, οι γηπεδούχοι πίεζαν, κυκλοφορούσαν τη μπάλα, αλλά έδειχναν να μην θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και έτσι έγιναν ελάχιστα απειλητικοί προσπαθώντας κυρίως με στημένα (δύο φάουλ στο 10’ και στο 15’) να φέρουν τη μπάλα στα καρέ του Μπάρκα.

Στο 22ο λεπτό ο Ιταλός Ρόκι έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Χούστι, ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά με τις τάπες και πάτησε τον Μπακασέτα δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να παίξει με αριθμητικό πλεονέκτημα το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Παίζοντας πια με δέκα παίκτες, η Βίντι οπισθοχώρησε ακόμα περισσότερο με την ΑΕΚ να υποχρεούται πια να βγει μπροστά και να διασπάσει την άμυνα των Ούγγρων, οι οποίοι εκνευρισμένοι μετά την αποβολή επιστράτευσαν σκληρά μαρκαρίσματα για να ανακόψουν τους «κιτρινόμαυρους».

Το «κάρφωσε» ο Κλωναρίδης όπως στη Γλασκώβη

Ουδέν αξιοσημείωτο καταγράφηκε ως ευκαιρία μέχρι το 35ο λεπτό όταν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, όπως και στη Γλασκώβη, σκόραρε για την ΑΕΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ο Χουλτ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, «έσπασε» στον Σιμόες, αυτός στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Κόβατσικ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Η Βίντι έφτασε κοντά στην ισοφάριση μόλις τρία λεπτά αργότερα όταν ο… ξεχασμένος Φιόλα έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπάρκας με εξαιρετική απόκρουση κράτησε το μηδέν.

Στο 41′ ο Μάνταλος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κλωναρίδη, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα των Ούγγρων, που τελικά μπλόκαρε. Από το γκολ και μετά, πάντως, η ΑΕΚ έφτανε με εξαιρετική ευκολία στην περιοχή του Κόβατσικ με την μπάλα να παίζεται με τη μία, αλλά τα τελειώματα να μην είναι καλά, καθώς τόσο η προβολή του Μπακασέτα στο 44’ όσο και αυτή του Μάνταλου με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν βρήκαν στόχο.

Γκολάρα και αποβολή για τον Μπακασέτα

Σχεδόν με τη σέντρα του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 49ο λεπτό όταν ο  Μάνταλος πέρασε στον Μπακασέτα και αυτός με σουτ με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Σε φάση – καρμπόν με αυτή της αποβολής του Χούστι στο πρώτο ημίχρονο, ο Ρόκι έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μπακασέτα, ο οποίος πάτησε με τις τάπες τον Νεγκό και έτσι έμεινε και η ΑΕΚ με δέκα παίκτες στο 53ο λεπτό.

Στο 56′ ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κόβατσικ έδιωξε πέφτοντας στην αριστερή γωνία του. Στο 62ο λεπτό και πάλι ο Μάνταλος πέρασε στον Χουλτ, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Γκολ η Βίντι και… οπισθοχώρηση

Οι παίκτες της «Ένωσης» έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, αλλά η Βίντι κατάφερε να μειώσει στο 68ο λεπτό όταν ο Λαμπρόπουλος γλίστρησε, ο Λάζοβιτς εκμεταλλεύθηκε την βαθιά μπαλιά του Κόβατς, έκανε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Μπάρκα για το 1-2.

Μετά το τέρμα των Ούγγρων, οι παίκτες της ΑΕΚ οπισθοχώρησαν κάνοντας έξαλλο τον Ουζουνίδη, ενώ οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί με σουτ του Κόβατς στο 70’, του Σέποβιτς στο 71’, του Χάντζιτς στο 75’ και του Στοπίρα στο 76’.

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να έχουν καταρρεύσει μετά το γκολ που δέχθηκαν και στο 78ο λεπτό ο Στοπίρα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Οικονόμου και έφτασε στον Νεγκό ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ!

Νέο σουτ του Σέποβιτς στο 85′ με τη μπάλα να καταλήγει και πάλι άουτ, την ΑΕΚ να καταφέρνει στο τέλος να «παγώσει» λίγο το παιχνίδι και τελικά να μην δεχθεί άλλο γκολ.

Το εισιτήριο εκδόθηκε, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης στο ΟΑΚΑ μένει να γίνει το… check in για την πτήση στα… αστέρια!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσικ, Πάουλο Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Χάντζιτς, Χούστι, Κόβατς, Νεγκό, Νικόλοφ (54’ Σέποβιτς), Στοπίρα, Γιουχάζ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66’ Άλεφ), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (82’Λόπες), Μάνταλος, Λιβάγια (86′ Πόνσε).

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Τα γκολ της αναμέτρησης:

Οι αποβολές των Χούστι και Μπακασέτα:

440

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις