Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός Βόλου

Απέναντι σε μια ομάδα Γ’ Εθνικής, όπως είναι τα Μετέωρα τα οποία ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ανώτεροι στο χθεσινό φιλικό. Πήραν τη νίκη με 1-3, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν δύο τέρματα (το ημίχρονο είχε λήξει 1-1).

Σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στον Άρη ο Περικλής Αμανατίδης έκανε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Οι Μπουτζίκος και Οικονομόπουλος προφυλάχθηκαν, καθώς αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και έτσι είδαμε τον Σάββα να παίζει ως αριστερός μπακ και τον Παπουτσογιαννόπουλο να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Νόνης ήταν ο παρτενέρ του Λεάντρο στο κέντρο της άμυνας. Ο Κόλα ξεκίνησε και αυτός στη βασική ενδεκάδα, αντί του Ρόκα, ο οποίος έπαιξε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σκοπελίτης αγωνίστηκε στο δεξί «φτερό», ο Λώττας ως «δεκάρι» και Φλίγκος στην κορυφή της επίθεσης. Πέρα των Σάββα, Λεάντρο, στο αρχικό σχήμα αγωνίστηκαν όπως και στο παιχνίδι με τον Άρη οι Γιακουμής, Ναζίμ και Σερτζίνιο.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο είχε ένα γκολ, δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν μέτρια παρουσία από το 20′ έως το 45′, δίνοντας τη δυνατότητα στα Μετέωρα να ισοφαρίσουν. Αμυντικά η ομάδα δέχθηκε γκολ (δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε κανένα από τα τρία φιλικά που έχει δώσει), καθώς αρκεί μια αδράνεια στην άμυνα για να σκοράρει ο αντίπαλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές, καθώς πέρασαν στο ματς οι Ρόκας, Ζγκούρι, Ευθυμιάδης και Σαχινίδης, ενώ σταδιακά αγωνίστηκαν και οι Παπαϊωάννου, Παλιούρας, Μαργαρίτης (στα μέσα του β’ μέρους), καθώς και οι νεαροί Πατσής και Καναβός στη συνέχεια.

Στο διάστημα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλές τελικές προσπάθειες, έχασαν ευκαιρίες για γκολ, ενώ σημείωσαν δύο τέρματα. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Βασίλης Σαχινίδης, ο οποίος δείχνει πως είναι ένας δεινός επιθετικός (έφτασε τα τρία γκολ στα φιλικά). Βρίσκεται μέσα στις φάσεις και έχει εξαιρετικά τελειώματα. Πέρα από τα γκολ που πέτυχε, είχε κι άλλες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ σημείωσε και ένα τέρμα που ακυρώθηκε από το διαιτητή.

Είναι γεγονός πως η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης κι αυτό είναι λογικό, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ο πρώτος μήνας από την έναρξη της προετοιμασίας, ενώ το πρωτάθλημα αρχίζει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ακριβώς σε ένα μήνα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Περικλής Αμανατίδης έμεινε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από την εμφάνιση και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Πλέον, το επόμενο φιλικό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» είναι αυτό με τον Απόλλωνα Λάρισας την προσεχή Κυριακή 26/8 στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις