Ψήφισε μπαράζ η ΕΠΟ – Σκέψεις για αναβολή της πρεμιέρας η Σούπερ Λιγκ

Νέα αναστάτωση… μόλις μια ημέρα πριν την πρεμιέρα της Super League.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ψήφισε (πέρασε με 10-6) υπέρ του υποβιβασμού τριών ομάδων από τη Super League (14ος – 16ος της βαθμολογίας), του προβιβασμού στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλητή της δεύτερης κατηγορίας και παράλληλα τη διεξαγωγή μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της πρώτης κατηγορίας με τον δεύτερο της Football League, που είχε κάνει σχετικό αίτημα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι ομάδες της Super League σε 14 (όπως είχε αποφασιστεί ούτως ή άλλως) τη νέα αγωνιστική περίοδο…

Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

“Εγκρίνεται το πλαίσιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, και τροποποιείται το άρθρο 10, παρ. 2 της προκήρυξης της Super League, στην οποία προστίθεται διάταξη που προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την άνοδο μίας (1) ακόμα ομάδας στη νέα Super League1.

Κατά συνέπεια, το πλαίσιο ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων προς και από τη Super League, ενόψει και της δημιουργίας της Super League2 διαμορφώνεται ως εξής: Στο τέλος της περιόδου 2018-19 από τη Super League θα υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες στη Super League2, από την Football League θα προβιβαστεί στη νέα Super League1 απευθείας μία (1) ομάδα, ενώ θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της τελικής κατάταξης της Super League και της 2ης ομάδας της Football League για μια ακόμα θέση στη νέα Super League1.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 10 ψήφους, έναντι 6 ψήφων υπέρ της διάταξης της προκήρυξης της Super League, που προέβλεπε τον υποβιβασμό τριών (3) και την άνοδο μίας (1) ομάδας.

Η άνοδος/παραμονή στη νέα Super League1 θα κρίνεται σε διπλό αγώνα στις έδρες των δύο αντιπάλων. Η σειρά των αγώνων θα καθορίζεται με κλήρωση, εφαρμοζομένων των σχετικών διατάξεων του Κ.Α.Π.

Δημιουργείται άμεσα ειδική επιτροπή που θα δρομολογήσει τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την ανεξάρτητη λειτουργία της νέας Super League2 και της νέας Football League, καθώς και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Football League.

* Εγκρίνεται το αίτημα της Super League για χορήγηση παράτασης ως τις 31 Αυγούστου 2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεση των τηλεοπτικών συμβολαίων των Π.Α.Ε. στην Ε.Π.Ο.

* Εγκρίνεται το συνοπτικό πρόγραμμα της Super League περιόδου 2018-19.

* Εξελέγη ο Πρόεδρος Εφετών κ . Νικόλαος Δαύρος, ως μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου στη θέση του παραιτηθέντος κ. Τζανάκη. Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η κα Ιωάννα Μαργέλλου-Μπουλταδάκη.

* Θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Προέδρου της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν στις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο του 2019. Η σχετική ομόφωνη απόφαση θα κοινοποιηθεί επίσημα στον κ. Τσέφεριν και την UEFA”.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της Super League (αυτόματα παύει να ισχύει η προκήρυξή της με την απόφαση της ΕΠΟ) και φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις και για αναβολή της πρεμιέρας. Το πόσο πιθανό είναι αυτό το σενάριο (που σε πρώτη φάση μοιάζει κάπως ακραίο) θα φανεί στο ΔΣ της Λίγκας που θα ξεκινήσει στις 14:00.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Ενημέρωση σε σχέση με ζητήματα αρμοδιότητας ΕΠΟ (αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, έγκριση προκήρυξης πρωταθλήματος περιόδου 2018-19 κλπ.)

2/ Εκλογή 4 έως 6 διαιτητών στο Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 (σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου ΕΠΟ).

3/ Παροχή εξουσιοδοτήσεων για τον ορισμό αγώνων 3ης, 4ης, 5ης και 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

4/ Διάφορα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις