Μπούις: «Με την ίδια φιλοσοφία κόντρα στον Μακεδονικό»

Η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό Φούφα, την Κυριακή 26/08, στις 17:00, στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν και οι κυανόλευκοι έχουν θέσει ως πρώτο και ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στη Football League εντούτοις η νέα δομή του θεσμού δεν τους αφήνει αδιάφορους.

Ο Φάντζιο Μπούις μίλησε στο goalpost.gr για την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας του, τονίζοντας πως παρά τις απουσίες η Νίκη Βόλου θα παίξει με όλες τις δυνάμεις της για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βέλγου προπονητή στο goalpost.gr

Πώς αντιμετωπίζει η Νίκη Βόλου το παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Μακεδονικό Φούφα: «Σίγουρα ο πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς. Η ημερομηνία του πρώτου αγώνα Κυπέλλου είναι πολύ νωρίς, σχετικά με την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος και η προετοιμασία μας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 23 Σεπτεμβρίου. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τις δύο ομάδες και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, δικαιολογία για εμάς. Όπως και να ‘χει όπως είναι φέτος δομημένος ο θεσμός υπάρχει μεγάλο κίνητρο να προχωρήσουμε και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να προκριθούμε».

Για τις σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζει η ομάδα στο παιχνίδι: «Μπορούμε να πούμε πως οι απουσίες αφορούν τρεις από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας, όμως για εμάς αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ίσα ίσα είναι μία ευκαιρία για τους παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν να δείξουν την αξία τους, παίρνοντας την ευκαιρία τους».

Αν η κρισιμότητα του αγώνα και οι απουσίες αλλάξουν σε κάποιο βαθμό την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας: «Σκοπεύουμε να μην αλλάξουμε τη φιλοσοφία της ομάδας, όχι μόνο σ’ αυτό το παιχνίδι αλλά και σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο αλλά δεν έχουμε μυστικά όσον αφορά το αγωνιστικό μας στυλ. Άλλωστε όλες οι ομάδες μπορούν να μάθουν στοιχεία για τον αντίπαλο κι εμείς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε».

Για τον Μακεδονικό Φούφα: «Είναι μία δεμένη ομάδα με παίκτες που είναι αρκετό καιρό μαζί. Ο βασικός κορμός της είναι ο ίδιος με λίγες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Είναι αθλητική ομάδα με παίκτες από τη γύρω περιοχή και αναμένω να δω τους ποδοσφαιριστές της να παλεύουν για κάθε “μέτρο” του γηπέδου».

Για το ότι η ομάδα θα ταξιδέψει από το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα: «Θεωρώ σημαντικό που θα διανυκτερεύσουμε στην περιοχή και είναι μία κίνηση που δείχνει το πόσο μας ενδιαφέρει η πρόκριση. Μην ξεχνάμε είμαστε στο μέσο της προετοιμασίας και οι παίκτες κουβαλάνε κούραση, οπότε θα βοηθήσει ώστε να παρουσιαστούμε με περισσότερη ενέργεια  στο παιχνίδι»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις