Συμφωνία Αλαφούζου-Παϊρόζ για 10+10 εκατ. ευρώ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με θέματα το κλείσιμο της τρέχουσας Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την προκήρυξη νέας Α.Μ.Κ. ύψους 10 εκατ. ευρώ που είναι ξεκάθαρα «φωτογραφική» για την είσοδο στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Παρασκευής, ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Λεωνίδας Μπουτσικάρης επεσήμανε σε μέλη του Δ.Σ. ότι το ποσό των 10 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε από κοινού από τους Αλαφούζο και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και τόνισε μάλιστα ότι έχει επίσης αποφασιστεί αμέσως μετά το κλείσιμο της παρούσας Α.Μ.Κ. να προκηρυχθεί νέα Α.Μ.Κ. με άλλα 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο της ΠΑΕ και όσα μετέφερε στο σημερινό Δ.Σ., οι κ.κ. Αλαφούζος και Πιεμπονγκσάντ συμφώνησαν για την είσοδο του Ταϊλανδού επιχειρηματία στην ΠΑΕ με το συνολικό ποσό των 20 εκατ. ευρώ ενόσω αποφάσισαν αυτό να γίνει «σπαστά», με 10+10 εκατ. ευρώ.
Ο λόγος ήταν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία (των 10+10 εκατ. ευρώ) είναι πιο συμφέρουσα για την εταιρία για φορολογικούς λόγους, ενώ και οι τρέχουσες ανάγκες του συλλόγου έτσι όπως έχουν δημιουργηθεί τα δεδομένα (Α.Μ.Κ. των 17,4 εκατ. ευρώ που κάλυψε ο Αλαφούζος, εξόφληση σε πολλές δόσεις των οφειλών προς ιδιώτες, χαμηλό μπάτζετ κλπ) δεν καθιστούσαν ως ύψιστη ανάγκη την «εδώ και τώρα» εισροή ποσού μεγαλύτερου των 10 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά το χρονικό διάστημα εισροής των χρημάτων από τον Παϊρόζ, αυτό που ειπώθηκε από τον δικηγόρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ότι ο Παϊρόζ προβλέπεται να βάλει τα πρώτα 10 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες από την έναρξη της Α.Μ.Κ. (ανοίγει στις 21 του Σεπτέμβρη) και τα επόμενα 10 εκατ. ευρώ όταν θα ανοίξει η επόμενη Α.Μ.Κ. των 10 εκατ. ευρώ.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε ότι υπήρξε τέτοιου είδους τοποθέτηση από το νομικό της ΠΑΕ στο σημερινό Δ.Σ. για τα 10+10 εκατ. ευρώ πλην όμως αυτό συνέβη στο περιθώριο του Συμβουλίου και αποτελεί προϊόν ρεπορτάζ και όχι ενημέρωση από την πράσινη ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις