Αυτές θα είναι οι 12 ομάδες της Super League 2, τι γίνεται με Football League και Γ’ Εθνική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Ως γνωστόν, η Super League 1 θα αποτελείται από 14 ομάδες (οι 13 της σημερινής Super League και ο νικητής του μπαράζ μεταξύ του 14ου της Super League και του δεύτερου της σημερινής Football League), με τη νεοσύστατη Super League 2 να έχει 12 ομάδες.

Συγκεκριμένα, η Super League 2, που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι αυτόνομη λίγκα ή θα ενταχθεί στον συνεταιρισμό της Super League, θα απαρτίζεται από τις ομάδες που θα τερματίσουν από την τρίτη μέχρι και τη δέκατη θέση της φετινής Football League (οκτώ ομάδες), τις τρεις που θα υποβιβαστούν από την φετινή Super League και τον ηττημένο του μπαράζ που αναφέρθηκε παραπάνω.

Όσον αφορά τη Football League, θα γίνει ημιεπαγγελματική κατηγορία που θα αποτελείται από τις υπόλοιπες ομάδες της σημερινής Football League, τις τέσσερις ομάδες που θα ανέβουν από τη φετινή Γ’ Εθνική, ενώ αναμένεται να συμμετέχουν και ομάδες Νέων των ομάδων της Super League 1, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός τους.

Επιπλέον, δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τη Γ’ Εθνική, με το δεδομένο να είναι ότι οι ομάδες που θα ανέβουν από τη φετινή Γ’ Εθνική δεν θα έχουν κάποιο κέρδος, καθώς θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις