Με το δεξί η ΑΕΛ, 0-1 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα

Μες το 2018 δεν είχε ούτε μισό διπλό. Τελευταία φορά που πανηγύρισε νίκη εκτός κάμπου για την Super League ήταν στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 και το 0-2 στην Λαμία. Όταν λοιπόν το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει για την Λάρισα με τον απαγορευμένο καρπό και νίκη εκτός έδρας, τότε η εκκίνηση είναι σπουδαία.

Σε ένα παιχνίδι, που κρίθηκε από μία φάση, οι «βυσσινί» βρήκαν νωρίς το προβάδισμα χάρη σε υπέροχο γκολ του Ντέλετιτς, δεν κινδύνευσαν σχεδόν ποτέ και με το 0-1 βύθισαν τον Απόλλωνα Σμύρνης από νωρίς στην εσωστρέφεια.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό…

Λίγο το άγχος της πρεμιέρας. Λίγο ο φόβος μιας πιθανής ήττας, οι δύο ομάδες βγήκαν πολύ μαζεμένες στο γήπεδο. Το γεγονός μάλιστα πως και οι δύο παρατάχθηκαν με σχηματισμό που είχε τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3 ο Απόλλωνας και 3-5-2 η Λάρισα) έκανε τους κενούς χώρους ελάχιστους και τις φάσεις ανύπαρκτες.

Το πρώτο μισάωρο κύλησε βαρετά με χάι-λάιτ ένα πολύ σκληρό φάουλ του Φατιόν που έφερε μία μίνι σύρραξη, αλλά και τον μυϊκό τραυματισμό του Μόρα, ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του αποχώρησε πριν βγει το ημίωρο.

Μία φάση, ένα τρίποντο

Από το ληθαργικό τέμπο βγήκαμε μέσα σε μία στιγμή χάρη σε μία… γκολάρα. Ο Ντέλετιτς κέρδισε μία κόντρα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα Σμύρνης, βρήκε ελάχιστο χώρο, σημάδεψε με το αριστερό και με ένα εκπληκτικό βολέ που πρώτα βρήκε το δοκάρι του Χουάντερσον έκανε το 0-1 (29’) στην ιδανική εξέλιξη για την ΑΕΛ.

Μάλιστα η Λάρισα δίχως να πατήσει περιοχή θα μπορούσε να βρει και δεύτερο τέρμα, αφού ένας άλλος δεινός… σουτέρ ο Πίτι είχε μία βολίδα στο 40ό λεπτό, την οποία έβγαλε με υπερένταση ο Χουάντερσον.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να κάνει την πρώτη της αξιόλογη τελική στο 41ο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Ναδάλες, μετά από σέντρα από τα δεξιά, πέρασε μόλις άουτ ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα (44’) ο Κονέ έστρωσε με κεφαλιά στον Αϊλερς, όμως ο Γερμανός μόνος αμαρκάριστος σε θέση μέσα δεξιά έκανε άσχημο τελείωμα από ιδανική θέση, σπαταλώντας μία καθαρή ευκαιρία.

Χασμουρητά στην επανάληψη

Με την ΑΕΛ να έχει φέρει το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε, ο Απόλλωνας έπρεπε να φτιάξει παιχνίδι κάτι που ήταν αδύνατον αυτό το βράδυ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες στιγμές, με μία καλή κόντρα που σπατάλησε με ανοιχτό κοντρόλ ο Ντέλετιτς (52’), αλλά και ένα εντυπωσιακό απευθείας βολέ του Πίτι 76’, το οποίο έβγαλε ο Χουάντερσον.

Ήταν τόσο συμπαγής η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ, που ο Απόλλωνας δεν μπήκε καν στην περιοχή της. Οι μοναδικές καλές στιγμές ήταν ένα μακρινό άστοχο σουτ του Ζοάο Πέδρο (64’) και μία επικίνδυνη σέντρα σουτ του Τριάδη (80’). Χωρίς τελική προς την εστία γκολ δεν βάζεις κι ως εκ τούτου η Λάρισα κράτησε ως το τέλος το πολύτιμο 0-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βαλεριέν Ισμαέλ): Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58’ Ζοάο Πέδρο), Κονέ, Ζαγκουαρίμπ (67’ Οριουέλα), Αΐλερς (58’ Τριάδης), Ελ Χέλβε.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίτι (46’ Γκόικοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (28’ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μόρσι (67’ Καρανίκας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις