Βελτιωμένη και νικήτρια με Ηρακλή Σοφάδων η Αναγέννηση Κ.

Σαφώς βελτιωμένη, σε σύγκριση με το πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε και με μεγαλύτερη ομοιογένεια παρουσιάστηκε η Αναγέννηση Καρδίτσας το Σάββατο στο τεστ της με αντίπαλο τον Ηρακλή Σοφάδων.

Η αναμέτρηση έλαβε χώρα στο «Γ. Μπαζής» όπου το συγκρότημα του Γιάννη Ποντίκα φιλοξένησε τον ενισχυμένο και με διάθεση να πρωταγωνιστήσει φέτος στην Α’ ΕΠΣΚ Ηρακλή που καθοδηγεί ο Λάμπρος Καλογεράκης, με το τελικό 2-1 να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές, τουλάχιστον αναφορικά με όσα ήθελαν αμφότερες να δουν στον αγωνιστικό χώρο από αυτό το τεστ.

Μπορεί ακόμη να λείπουν κάποια κομμάτια από το αγωνιστικό παζλ της Αναγέννησης, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές που από την πρώτη ημέρα δήλωσαν παρόντες στη νέα προσπάθεια και τους δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, φαίνεται ότι έχουν…πάρει το μήνυμα και δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας στόχο να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες.

Βέβαια, όπως και σε κάθε τεστ, ασφαλή συμπεράσματα δύσκολα βγαίνουν, έστω και αν η προετοιμασία πλέον βρίσκεται σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο.

Η Αναγέννηση προσπάθησε να αποδώσει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και το  κυριότερο, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν πιο ουσιαστική σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στον Ταυρωπό, ενώ δεν έλειψαν οι ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αφού οι παίχτες της σημάδεψαν τρεις φορές το δοκάρι των «Ροπαλοφόρων».

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής έδωσε επίσης το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι, μετά το ισόπαλο 0-0 με τον Προδρομιακό, έδειξε να αφομοιώνει κάποια στοιχεία από αυτά που επιθυμεί να δει στο παιχνίδι του ο Λ. Καλογεράκης, αλλά ακόμη είναι νωρίς ώστε να υπάρξει ο βαθμός ετοιμότητας που χρειάζεται.

Η έντονη βροχόπτωση του Α’ μέρους δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και οι καλές στιγμές εξέλειψαν.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Τάσος Ζάγκος εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα απευθείας στο οριζόντιο δοκάρι του Καρατζά, ενώ η Αναγέννηση…ισοφάρισε τα δοκάρια μετά από προσπάθεια του Αναγνώπουλου.

Το τέμπο άλλαξε στο β’ μέρος και η Αναγέννηση ήταν πιο επιθετική, καταφέρνοντας να φτάσει στο 1-0. Ο Παπαδόπουλος, μετά από σέντρα του Γόρδιου και κεφαλιά-πάσα του Αναγνώπουλου κατάφερε με προβολή να ανοίξει το σκορ.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν και άλλες τελικές προσπάθειες, ενώ σημάδεψαν άλλες δύο φορές το δοκάρι της αντίπαλης εστίας με τους Θέμη Αλεξίου και Γιάννη Αναγνώπουλο.

Ο Ηρακλής κατάφερε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας στερηθεί των υπηρεσιών και του Άλκη Σάββα και  τελικά να ισοφαρίσει με τον Χρήστο Κούλπα που πλάσαρε τον Παπαευθυμίου από θέση τετ-α-τετ για το 1-1.

Το τελικό 2-1 σημειώθηκε στην εκπνοή του αγώνα με τον Αναγνώπουλο να μπαίνει πολύ όμορφα στην περιοχή από τα δεξιά και με διαγώνιο σουτ να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια η ΑΣΑ πίεσε ακόμα περισσότερο και «σπατάλησε» ορισμένες πολύ καλές στιγμές για να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων. Οι πολύ καλές συνεργασίες των νεαρών παικτών του Γιάννη Ποντίκα, συχνά-πυκνά οδηγούσαν σε εμφανή θέση για γκολ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την Αναγέννηση δεν αγωνίστηκαν οι Γιώργος Τζέλλος και Θωμάς Χρυσικός.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Ι. Ποντίκας): Καρατζάς, Πούλιος, Κιόρρας, Θ.Παπαδόπουλος, Δ. Αλεξίου, Ηλιού, Ζάχος, Γόρδιος, Αναγνώπουλος, Καρβούνης, Θ. Αλεξίου. Αγωνίστηκαν και οι: Παπαευθυμίου, Αναστασίου, Γκίκα, Σακελλαρίου, Σακελλαρόπουλος, Πανταζής, Γκαραβέλας, Χούμος.

Ηρακλής Σοφάδων (Λ. Καλογεράκης): Λέμπας, Καραγιάννης, Σ. Κόκκαλης, Π. Πάτρας, Παππάς, Παπαδημητρίου, Δανιήλ, Τσακίρης, Ηλ. Ζάγκος, Τ. Ζάγκος, Κάκκος. Αγωνίστηκαν και οι: Πόπωτας, Αλεξόπουλος, Π.Ε. Πάτρας, Κασιάρης, Κούλπας, Χατζηγιάννης.

Πηγή-φωτό: karditsasportiva

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις