Μπούις: «Μας ευνόησε η κλήρωση»

Για τον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Μακεδονικό Φούφα, στην Πτολεμαΐδα, αλλά και για την κλήρωση που στάθηκε σύμμαχος της Νίκης Βόλου, μίλησε ο Φάντζιο Μπούις στο goalpost.gr. Ο Βέλγος προπονητής τόνισε πως είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών αλλά θέλει περισσότερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Για την κλήρωση επισήμανε πως δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της προετοιμασίας ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάντζιο Μπούις στο goalpost.gr

Για το ότι η Νίκη θα περάσει από τη 2η φάση του Κυπέλλου χωρίς αγώνα

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς θα επικεντρωθούμε και πάλι στο πρόγραμμα της προετοιμασίας χωρίς παρεκκλίσεις. Στην 3η φάση θα αγωνιστούμε στην έδρα μας με ομάδα της Football League, αγώνας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνει την είσοδο στους ομίλους του Κυπέλλου.

Πλέον επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας, αρχής γενομένης το φιλικό της Τετάρτης με τα Μετέωρα στο Πανθεσσαλικό. Στην αναμέτρηση περισσότερος χρόνος θα δοθεί σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο Κύπελλο καθώς η επιβάρυνσή τους, λόγω και της παράτασης, ήταν μεγάλη».

Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Μακεδονικό Φούφα και για το τι πήγε καλά και τι όχι

«Ήταν θετικό ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες και αυτές ήταν πολλές, όμως σίγουρα δεν πήγαμε καλά στα τελειώματα των φάσεων. Το να δημιουργείς περισσότερες από δέκα ευκαιρίες και να σκοράρεις μόνο στη μία, σίγουρα δεν είναι θετικό.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, όμως, όπως τους είπα και μετά τον αγώνα, θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια».

Για το ότι η ομάδα έμεινε πάλι πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο

«Αυτό είναι κάτι που δεν με προβληματίζει τη δεδομένη στιγμή. Δεν ήταν τόσο η απόδοσή μας όσο η στιγμή. Ο αντίπαλος βρήκε τον διάδρομο, σούταρε από μακρινή απόσταση και πέτυχε το γκολ. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί από το πρώτο λεπτό ώστε να μην χρειάζεται να κυνηγάμε το σκορ και να το ανατρέπουμε. Είναι κάτι όμως που θα το διορθώσουμε».

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες ποδοσφαιριστών που θεωρούνται από τις βασικές μονάδες

«Είναι αλήθεια πως οι παίκτες που απουσίαζαν είναι μονάδες που θα ήθελε ο κάθε προπονητής στην ενδεκάδα του. Όμως θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε και να παλεύουμε με όλες τις συνθήκες. Το καταφέραμε εν μέρει. Θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς νωρίτερα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε»

Για την εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα, Κώστα Παπαδόπουλου

«Πρόκειται για μεγάλο ταλέντο. Έχει πολύ γρήγορες αντιδράσεις και αντανακλαστικά. Είναι ένα παιδί που δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις κι έχει βάλει στόχο να πάει ψηλά».

Για το ότι ο Λάιος χρησιμοποιήθηκε δίπλα στον Καρτσαμπά, ως στόπερ

«Ήταν θέμα τακτικής και προσαρμογής στους αντίπαλους επιθετικούς. Και ο Καντούτσης όταν χρησιμοποιήθηκε τα πήγε πολύ καλά. Γενικότερα όλοι οι παίκτες που κλήθηκαν να μπουν ως αλλαγές, βοήθησαν την ομάδα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις