Οι ποινικές ευθύνες των ΠΑΕ «απαγορεύουν» τις οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων

Με την έναρξη του πρωταθλήματος άρχισε και η απαγόρευση από τον υφυπουργό αθλητισμού των «οργανωμένων μετακινήσεων» φιλάθλων.

Στην πρεμιέρα η απαγόρευση «οργανωμένης μετακίνησης» έγινε για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη και για τους φιλάθλους του Άρη στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία.

Και στους δύο αγώνες, από την στιγμή που δεν απαγορεύτηκε η «μεμονωμένη μετακίνηση» υπήρξαν οπαδοί και του Παναθηναϊκού και του Άρη σε ξεχωριστές θύρες και με διακριτή παρουσία.

Ουσιαστικά η «μεμονωμένη μετακίνηση» είναι ένα εφεύρημα, ώστε από τη μία να μην απαγορεύεται στους φιλοξενούμενους να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας τους από τη στιγμή που συμφωνεί η γηπεδούχους ομάδα και από την άλλη, και εδώ είναι το «ζουμί», τα μέλη των ΔΣ των ΠΑΕ να μην έχουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση επεισοδίων, όπως προβλέπει ο νόμος που είναι σε ισχύ για τις «οργανωμένες μετακινήσεις».

Όπως αποκαλύπτει το Soccerplus, η Super League έχει ζητήσει από τον Βασιλειάδη να βγουν από το νόμο oι ποινικές ευθύνες των μελών των ΔΣ των ΠΑΕ και να ξαναρχίσουν οι οργανωμένες μετακινήσεις.

Όσο αυτό δεν συμβαίνει, όλοι θα βολεύονται με τις μεμονωμένες μετακινήσεις, τις οποίες εισηγείται η αστυνομία.