Φουλάρει για την Α2 η Νίκη, 53-47 τον Λασσάνη

Το δύο στα δύο έκανε η Νίκη Βόλου κερδίζοντας αυτή τη φορά τον Λασσάνη Κοζάνης (53-47)και βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα να είναι μία από τις ομάδες που θα κατακτήσουν μία θέση στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Οι κυανόλευκες μπορεί να δυσκολεύτηκαν απέναντι στην ομάδα της Κοζάνης, όμως με ψυχραιμία και πάθος στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατάφεραν να κατακτήσουν το πολυπόθητο ροζ φύλλο και να παίξουν τα ρέστα τους στα δύο παιχνίδια με ΑΓΕ Πιερίας και ΓΑΣ Κομοτηνή, το Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

Η Νίκη μπήκε μουδιασμένα στο παρκέ με τις καλαθοσφαρίστριες του Λασσάνη να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 8-0. Η ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών δεν πτόησε τις παίκτριες του Γιάννη Στεργιόπουλου που με την Κωστούλα να πυροβολεί από τα 6.75 και την Δ. Γιαννοπούλου να παίρνει το ρόλο του πρώτου βιολιού, ανέκαμψαν καταφέρνοντας στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις αντιπάλους τους (14-12)

Η 2η περίοδος ανήκε αποκλειστικά στη Νίκη, που με πολύ σφιχτή άμυνα κράτησε μακριά από το καλάθι τον αντίπαλο ενώ με οργανωμένες επιθέσεις βρήκε τρόπους να σπάσει την αντίπαλη άμυνα, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου στο 29-20.

Η νευρικότητα και οι κακές επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στις «Κοζανίτισες» να μειώσουν τη διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο και να κάνουν ντέρμπι στο παιχνίδι στην τελευταία περίοδο πλησιάζοντας ακόμα και στους τρεις πόντους. Όμως η ψυχραιμία, το πάθος και η θέληση για τη νίκη των κοριτσιών του Γιάννη Στεργιόπουλου δεν άφησαν περιθώρια στις αντίπαλες να προσπεράσουν, με την τελευταία κόρνα της γραμματείας το ταμπλό να δείχνει 53-47 και τις κυανόλευκες μία αγκαλιά.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των play off:

Παρασκευή 26/6/2015
17.30 ΑΟ Τρίγλιας – ΓΑΣ Κομοτηνής
19.15 Λασσάνης – ΑΓΕ Πιερίας

Σάββατο 27/6/2015
17.30 ΑΓΕ Πιερίας – Νίκη Βόλου
19.15 ΓΑΣ Κομοτηνής – Λασσάνης

Κυριακή 28/6/2015
12.30 Λασσάνης – ΑΟ Τρίγλιας
14.15 Νίκη Βόλου – ΓΑΣ Κομοτηνή

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις