Χωρίς ενέργεια, έμεινε στο 3-3 με τα Μετέωρα

Οι αρκετές αλλαγές δεν δικαιολογούν την κακή αγωνιστική εικόνα της Νίκης Βόλου, απέναντι στα Μετέωρα, που κινδύνεψε ακόμη και με ήττα. Οι κυανόλευκοι παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, χωρίς ενέργεια και ρυθμό, δεν απέφυγαν τα πολλά ατομικά λάθη και σε κανένα χρονικά σημείο του αγώνα, δεν ικανοποίησαν τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού. Η Νίκη δείχνει ανέτοιμη σ’ αυτή τη φάση της προετοιμασίας της και θα πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα, ώστε παρουσιαστεί έτοιμη στο κρίσιμο παιχνίδι Κυπέλλου στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το τελικό 3-3 κρίνεται δίκαιο, σ’ ένα ματς που επιθετικά εξελίχθηκε σε μία μονομαχία μεταξύ Κέρι και Σκόνδρα. Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν 2-0 χάρη σε τέρματα του Κέρι και αυτογκόλ του Γεωργάκη, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Σκόνδρα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη το μπλακ άουτ στην ομάδα της Νίκης, κόστισε δύο τέρματα, με Σκόνδρα και Ιωάννου ενώ για τη Νίκη ισοφάρισε ο Κέρι.

4-3-3 με αλλαγές για τη Νίκη

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, όπως ήταν αναμενόμενο, παρέταξε την ομάδα του ο Φάντζιο Μπούις. Την εστία υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος, με τους Κυριαλάνη, Καντούτση, Λάιο και Παπαδήμα να αποτελούν την αμυντική γραμμή από τα αριστερά προς τα δεξιά. Μακενγκό, Τσεμπερίδης και Ντινιωτάκης αποτέλεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Βουκομάνοβιτς, Αναστασίου και Κέρι να γεμίζουν την αντίπαλη περιοχή.

Το φιλμ του αγώνα

Χωρίς ρυθμό και φαντασία η Νίκη

Σ’ ένα κακό, από πλευράς θεάματος, πρώτο ημίχρονο, η Νίκη εκμεταλλεύτηκε την διαφορά ποιότητας ορισμένων ποδοσφαιριστών της και πέτυχε δύο τέρματα ενώ έχασε και μία «κλασική» ευκαιρία να σημειώσει και τρίτο γκολ. Η Νίκη παρουσιάστηκε ασύνδετη, χωρίς συνοχή ανάμεσα στις γραμμές της και δυσκολεύτηκε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, ενώ αμυντικά δεν απέφυγε και πάλι τα λάθη. Ο Λόρι Κέρι έκανε τη διαφορά επιθετικά και με δική του ενέργεια η Νίκη έκανε το 1-0 στο 9’. Στο 22’ το αυτογκόλ του Γεωργάκη σε σέντρα «ξυράφι» από δεξιά του Αναστασίου διαμόρφωσε το σκορ στο 2-0 ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Σκόνδρας μείωσε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου, με σουτ μετά από μίνι κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ των Μετεώρων.

Οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου

1’ Έναρξη του αγώνα

8’ Σουτ του Σκόνδρα, σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος

9’ 1-0. Ο Κέρι συνδυάστηκε με τον Αναστασίου από τα δεξιά, συνέκλινε προς την εστία από πλάγια, έκανε τη συρτή σέντρα σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ζαρόπουλου αφού η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία από τα πόδια του Ζήση.

20’ Αδράνεια των μέσων της Νίκης έδωσε τη δυνατότητα στον Σκόνδρα να πλησιάσει τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και να σουτάρει, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει με διπλή προσπάθεια

22’ 2-0. Ο Αναστασίου από τα αριστερά σέντρα συρτά και δυνατά με τον Γεωργάκη στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

40’ Από μακρινή απόσταση ο Κέρι θα εκτελέσει απ’ ευθείας, με τον Ζαρόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κέρι εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με την κεφαλιά του Καντούτση με κίνηση στο πρώτο δοκάρι, να περνά άουτ.

42’ Ο Κέρι έβγαλε μόνο του απέναντι στον Ζαρόπουλο τον Ντινιωτάκη, όμως το πλασέ του επιθετικού της Νίκης πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

45’ 2-1. Ο Α.Σ. Μετέωρα μείωσε με τον σκόρερ τον Σκόνδρα, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μίνι κομπίνας σε φάουλ των φιλοξενούμενων, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Νίκης και με δυνατό σουτ που «τρύπησε» το τείχος, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Παπαδόπουλου.

 

Χωρίς ενέργεια κινδύνεψε με ήττα

Η Νίκη συνέχισε να προβληματίζει στην επανάληψη, με τα λάθη στην αμυντική της λειτουργία να της κοστίζουν δύο γκολ σε μόλις δύο λεπτά. Στο 46’ ο Σκόνδρας με κεφαλιά ισοφάρισε για τα Μετέωρα, ενώ στην επόμενη φάση Σκόνδρας και Ιωάννου, ανακάτεψαν την κυανόλευκη άμυνα, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κέρι μπορεί να το πήρε και πάλι επάνω του και με ατομική ενέργεια να έφερε το παιχνίδι στα ίσια, όμως η αγωνιστική της Νίκης υποχρέωσε τον Μπούις να ρίξει στο παιχνίδι παίκτες που θεωρούνται «βασικοί» ώστε να αλλάξει το «ρου» του αγώνα. Οι αλλαγές μπορεί να ανέβασαν το ποιοτικό δείκτη της ομάδας, όχι όμως και την κακή εικόνα της ομάδας που συνέχισε να δείχνει κουρασμένη.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου

46’ Έναρξη της επανάληψης

46’ 2-2. Ο Σκόνδρας με κεφαλιά, σε σέντρα του Ιωαννίδη από δεξιά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

47’ 2-3. Πριν ακόμη ανασυνταχθεί η Νίκη από το γκολ της ισοφάρισης, θα δεχθεί ακόμη ένα τέρμα με σκόρερ τον Ιωάννου, μετά από το ένα – δύο με τον Σκόνδρα, που τον έβγαλε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο

51’3-3.  Ο Κέρι με ατομική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ωραίο πλασέ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζαρόπουλου

66’ Ο Ουζούνογλου εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας της Νίκης

67’ Ο Μερτζιώτης θα βγάλει σε θέση βολής τον Σκόνδρα όμως ο Καρτσαμπάς θα του πάρει την μπουκιά από το στόμα, πριν ο επιθετικός των φιλοξενουμένων πλασάρει τον Παπαδόπουλο

74’ Ο Ιωάννου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σκόνδρας το σουτ στην κίνηση, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα

93’ Τέλος του αγώνα

Κίτρινες: Ουζούνογλου (81’)

Νίκη Βόλου: Παπαδόπουλος Κ., Παπαδήμας (75’ Μετούσι), Κυριαλάνης (52’ Παπαδόπουλος), Καντούτσης, Λάιος (48’ Καρτσαμπάς), Μακενγκό (58’ Ιορδανίδης), Τσεμπερίδης (80’ Φάμπιο), Βουκομάνοβιτς, Κέρι, Ντινιωτάκης (48’ Δωματάς), Αναστασίου (48’ Μέτσε)

Μετέωρα: Ζαρόπουλος (75’ Γεωργίου), Ιωαννίδης (87 Μανώλης), Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης (46’ Γρηγορίου), Ιωάνννου (61’ Μερτζιώτης), Λίτσιος, Παπαευθυμίου (79’ Αυγέρος), Ουζούνογλου (84’ Ταμπουράς), Μαρούδας (46’ Ανδρεόπουλος), Συράκος (36’ Λίτσιος), Σκόνδρας

Διαιτητής: Κούστας (ΕΠΣΘ)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις