Τόρης: «Προς διοίκηση Πρωτοδικείου» – Μπέος: «Πληρώστε»

Στο ραδιόφωνο του “Volos 9.86” και στην εκπομπή “Τρόικα των Σπορ” μίλησε ο Γιώργος Τόρης δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με τον ίδιο βαδίζει ολοταχώς για διοίκηση Πρωτοδικείου. Στην εκπομπή ζητήθηκε η άποψη του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος προέτρεψε τους διοικούντες της βολιώτικης ομάδας να εξοφλήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους πριν παραδώσουν τις μετοχές.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Τόρη και του Αχιλλέα Μπέου στον Χρήστο Λουκά όπως τα κατέγραψε το goalpost.gr:

Ο Αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ τόνισε για τις άμεσες υποχρεώσεις: «Τα χρήματα που χρειάζονται άμεσα για τις ρυθμίσεις σε εφορία, ΙΚΑ αλλά και οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας προς τις δημόσιες υπηρεσίες είναι της τάξης των 30.000€. Αληθεύει πως αν δεν πληρώσουμε τα 3.250€ που αφορούν τη ρύθμιση με το νόμο Ορφανού, τότε αναβιώνει ένα χρέος ενός εκατομμυρίου περίπου ευρώ.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα αν δεν πληρωθούν χάνουμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων και πάμε σε ρύθμιση 12 δόσεων. Το ίδιο συνέβη όταν αναλάβαμε και εμείς. Εμείς κληθήκαμε με το «καλημέρα» να βάλουμε 150.000€ για να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Εμείς δεν αντέχουμε οικονομικά να βάλουμε ούτε ευρώ. Έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτό το ποσό που απαιτείται τις επόμενες τρεις μέρες. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές. Δεν αντέχουμε να πληρώσουμε τίποτα παραπάνω. Μέσα στη χρονιά κάναμε υπέρβαση καθώς ενώ προϋπολογίζαμε να βάλουμε δέκα βάλαμε τριάντα».

Για την επόμενη μέρα και τις συναντήσεις που υπήρξαν με ανθρώπους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συνεισφέρουν οικονομικά στη νέα προσπάθεια ο κ. Τόρης τόνισε: «Έχουμε κάνει εκατοντάδες επαφές αλλά ουσία μηδέν. Είναι και δύσκολη η οικονομική κατάσταση που περνάμε ως χώρα και ο κάθε επιχειρηματίας το σκέφτεται πολύ περισσότερο για να μπλεχτεί με το ποδόσφαιρο. Κοιτάει πάνω απ’ όλα να σώσει ότι μπορεί στην επιχείρησή του και πως μπορεί να διασφαλίσει τα όποια χρήματα έχει. Κάποιοι έχουν πει πως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν όμως μέχρι στιγμής το ποσό που μαζεύεται είναι «μηδέν». Όλοι είναι υπό προϋποθέσεις και όρους».

Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πρόταση ή κίνηση από ανθρώπους πέρα από αυτούς που έχει έρθει σε επαφή: «Καμία πρόταση ουσιαστική δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Ακούω και εγώ διάφορα σενάρια, όμως στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα. Κανείς δεν μας έχει ενοχλήσει για να πάρει τις μετοχές».

Για το θέμα της παράδοσης των μετοχών στον Ερασιτέχνη: «Το ότι παραδίδουμε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη είναι σχήμα λόγου. Εμείς έχουμε ανάψει το πράσινο φως στον κ. Τσεκούρα να συζητήσει με ενδιαφερόμενους που θα θελήσουν να αποκτήσουν το μετοχικό κεφάλαιο. Η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι να μπορεί αυτός ο άνθρωπος να σηκώσει το βάρος, το οποίο προϋποθέτει να έχει οικονομική επιφάνεια. Δεν μπορεί να πάρει τον Ολυμπιακό κάποιος για πλάκα».

Για το αν θα συμμετάσχει στην επόμενη διοίκηση, αν βρεθούν άνθρωποι να συνεισφέρουν οικονομικά: «Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι στη διοίκηση. Εγώ εξάντλησα κάθε οικονομική δυνατότητα που είχα για αυτή την ομάδα. Μην ξεχνάτε πως η δουλειά μου έχει να κάνει με εισαγωγές και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο πρέπει να προκαταβάλουμε όλο το ποσό των αγορών μας κάτι που δυσκολεύει αφάνταστα τη δουλειά μας και μας υποχρεώνει να έχουμε ρευστότητα ανά πάσα στιγμή. Έχοντας παράλληλα τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού Βόλου στην πλάτη μου, δεν θα αντέξω οικονομικά, θα καταστραφώ. Εφόσον υπάρξει μία νέα διοίκηση θα συμβάλω οικονομικά όσο μπορώ».

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: «Εγώ δεν βλέπω επόμενη μέρα. Δεν βλέπω να υπάρχει ομάδα. Δεν έχω δει κινήσεις που να με κάνουν να δω αισιόδοξα το μέλλον του Ολυμπιακού. Πεποίθησή μου είναι πως βαδίζουμε ολοταχώς για διοίκηση Πρωτοδικείου.

Για τους λόγους που έφτασε σ’ αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός Βόλου, ο κ. Τόρης είπε: «Εμείς ακούγαμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ομάδα μοντέλο και δεν χρωστούσε πουθενά. Εμείς άλλα βρήκαμε. Πολλά ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί. Εμείς βέβαια δεν κρυφτήκαμε και πιστεύω πως αυτό το εκτίμησε ο κόσμος. Ήρθαμε δήμαρχοι και φεύγουμε κλητήρες. Δεν ξέρω αν θα ακούσουμε και παράπονα όπως τα άκουσε και ο κ. Καραγιάννης, όμως εμείς δεν αντέχουμε άλλο. Οι μαλάκες τελειώνουν κάποια στιγμή…»

Για το σενάριο να δηλώσει ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, ο κ. Τόρης τόνισε: «Για ποιο λόγο να παίξει στη Γ’ Εθνική; Στη Γ’ Εθνική χρειάζεται περίπου 300.000€ για να κάνεις πρωταθλητισμό. Αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα, γιατί να μην τα βάλει κάποιος στη Β’ Εθνική;»

beos

Στο χρονικό σημείο πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, από τον οποίο ζητήθηκε η άποψη για τα τεκταινόμενα στον Ολυμπιακό Βόλου καθώς και για το αν γνωρίζει να υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ερυθρόλευκης ΠΑΕ: «Έχω μιλήσει με δύο τρεις επιχειρηματίες για τον Ολυμπιακό Βόλου. Προς το παρών όμως ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση και θα πρέπει μέχρι να παραδώσει στην επόμενη να τακτοποιήσει τις οφειλές της. Οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν διάθεση αλλά πρέπει να δούμε πρώτα τι γίνεται με τη χώρα. Μπορεί αύριο να μην υπάρχει Ελλάδα. Έχω μιλήσει με τον κ. Τόρη και τον κ. Βαρούτσικο για τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως έχω μιλήσει και με τον κ. Ξάνθη για τη Νίκη. Στους διοικούντες του Ολυμπιακού τόνισα και τονίζω πως θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν τις ρυθμίσεις, μέχρι να βρεθεί η επόμενη διοίκηση που θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα. Δεν είναι δυνατόν να έχεις βάλει τόσα χρήματα όλο το χρόνο και τώρα στο τέλος να αφήσεις να χαθούν οι ρυθμίσεις για ένα ποσό των 35 – 40.000€. Ας βρουν πέντε ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να διευκολύνουν την επόμενη μέρα της ομάδας. Αν δεν βρεθούν ας παίξει ο Ολυμπιακός στο Β’ Τοπικό».
Ο κ. Μπέος ρωτήθηκε και για την υπόθεση Τικάο: «Μη μου λέτε για τον Τικάο, όταν σήμερα ο Νικολιάς μπορεί να χαθεί για 1200€. Εγώ είχα παραλάβει τον Ολυμπιακό το 2008 σε χειρότερη κατάσταση. Για να βρω επενδυτές θα πρέπει η τωρινή διοίκηση να μη χάσει τις ρυθμίσεις προς εφορία και ΙΚΑ. Αν δεν το κάνουν έχουν ευθύνη. Το δεν με νοιάζει δεν είναι λύση».

toris

Μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Μπέου, ο λόγος δόθηκε και πάλι στον κ. Τόρη: «Εγώ και ο κ. Βαρούτσικος θα κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια να βρούμε τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα η ομάδα, ώστε να μην χαθούν οι ρυθμίσεις. Το θέμα όμως είναι να βρεθούν άνθρωποι και θα υπάρξει επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό. Σε διαφορετική περίπτωση και αυτά τα χρήματα θα πέσουν στο βαρέλι δίχως πάτο».

Σε ελεύθερη απόδοση από το goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις