Αμανατίδης: Σε χαλαρή προσπάθεια δεν θέλω να συμμετέχω

Μάθημα αποτέλεσε για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου το φιλικό με τον Γ.Σ. Αλμυρού, στο οποίο οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν με 1-0. Μπορεί να ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα, παρότι έχασαν πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Περικλής Αμανατίδης, δήλωσε τα εξής για την εμφάνιση της ομάδας του:

«Η ομάδα μας προσπάθησε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο. Είχε πολλές τελικές προσπάθειες, δίχως όμως να σημειώσει κάποιο τέρμα. Θα πρέπει, ωστόσο, να βλέπουμε και το αποτέλεσμα. Γιατί η προσπάθεια θα πρέπει να ολοκληρώνεται επιτυχώς. Νομίζω, ότι υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης, η οποία μπορεί να οφείλεται σε κόπωση, ίσως και σε κάποιο αποσυντονισμό του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Είναι περίοδος προετοιμασίας. Είναι ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με όλους τους παίκτες και να γνωρίσουν και αυτοί εμάς τους προπονητές. Για να δούμε πού πηγαίνουμε.

Ο Ολυμπιακός έχει τις απαντήσεις. Είναι μία ομάδα που δουλεύει και θα συνεχίσει να βαδίζει σ’ ένα σταθερό πλάνο, το οποίο έχουμε εκπονήσει, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θέλουμε, όμως, να προσέχουμε την εικόνα μας και δεν θα πρέπει να δίνουμε κανένα δικαίωμα. Ίσως στο παιχνίδι με τον Αλμυρό να γνωρίσαμε και κάποια πτυχή του δικού μας εαυτού. Εξάλλου, έχω πει, ότι οι καλές ομάδες έχουν αντίπαλο τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό όμως είναι πολύ σημαντικό και είναι καλό που το συναντήσαμε μία τέτοια μέρα, στο παιχνίδι με τον Αλμυρό».

Όσον αφορά, το τι διδάχτηκαν οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία από το φιλικό παιχνίδι με τον Αλμυρό, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ανέφερε:

«Θα φανεί στην πορεία, πόσο διδαχτική ήταν για την ομάδα αυτή η εμφάνιση. Δεν έχει να κάνει τόσο με την μη αποτελεσματικότητα. Έχει να κάνει με το αν είμαστε 90 λεπτά συγκεντρωμένοι, σοβαροί και ανταγωνιστικοί, όπως πρέπει. Προφανώς σε κάποιο από τα τρία αυτά κομμάτια δεν ήμασταν καλοί. Και έτσι έρχεται το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Θα πρέπει να βρούμε αυτό που μας λείπει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν το καταφέρουμε, τότε θα προχωρήσουμε όπως πρέπει».

Για τις γηπεδικές συνθήκες: «Παίξαμε σ’ ένα γήπεδο, που δεν ξέρω για ποιο λόγο είναι σχεδόν ακατάλληλο, όσον αφορά τον χλοοτάπητα. Όμως είναι πιθανόν να είναι μία πραγματική συνθήκη σε αγώνα πρωταθλήματος. Θα πρέπει, λοιπόν, οι παίκτες μας να προσαρμοστούν σ’ αυτή την κατάσταση. Γιατί δεν μπορεί να περιμένει Ολυμπιακός Βόλου άλλη χρονιά. Αυτή είναι η τελευταία σ’ αυτή την κατηγορία. Θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το φιλικό του Σαββάτου με τον Ηρακλή: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για την ομάδα μας στην πιο επίπονη φάση της προετοιμασίας. Καταλαβαίνω ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτή είναι η διαδικασία. Προσπάθεια, πίεση, σκληρή δουλειά, κόπωση, αλλά και ανταμοιβή, εφόσον δουλεύεις και προσπαθείς. Αν οι παίκτες δεν θέλουν επιτυχίες, υπάρχει και μία πιο χαλαρή προσπάθεια, στην την οποία εγώ δεν θέλω να συμμετέχω. Όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές, καθώς έχουν έρθει στην ομάδα για να κάνουν πρωταθλητισμό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις