«Είδατε εσείς κανέναν απολογισμό;»

Έντονη κριτική στους χειρισμούς της ΕΠΟ, σε όλα τα «καυτά» ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έκανε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας τόνισε ότι η ομοσπονδία δεν έκανε κανέναν απολογισμό -όπως θα έπρεπε- στη σημερινή γενική συνέλευση.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι «συνταράσσεται η κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις κι από την πλευρά της ΕΠΟ υπάρχει εκκωφαντική σιωπή», σχολίασε την τοποθέτηση Τσαχειλίδη στην ΚΕΔ με την παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γραμμένος στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»

Για τη διεύρυνση του σώματος της συνέλευσης της ΕΠΟ: «Δεν αλλάζει κάτι το διευρυμένο σώμα έτσι όπως διευρύνεται. Θα έπρεπε να στηρίζεται στη δυναμική κάθε Ένωσης. Δεν μπορεί η ΕΠΣ Μακεδονίας με 120 σωματεία να έχει μια ψήφο, όπως άλλες πολύ μικρότερων νομών».

Για το θέμα του Άρη: «Όχι μόνο ο Άρης, αλλά και άλλες ομάδες έχουν δίκιο. Πρέπει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και να ανέβουν ομάδες από την τρίτη κατηγορία. Έκανα σήμερα την επισήμανση γιατί είμαστε στις 20 Ιουνίου και πρέπει να μάθουν οι ομάδες τι θα γίνει. Όσο προχωρούσε η διαδικασία διαπίστωσα ότι υπάρχει μια κωλυσιεργία και ότι μπορεί να μη συμπληρωθούν τα κενά. Ρώτησα πάρα πολύ απλά τι συζητήθηκε γι’ αυτό. Περιμένουν τέσσερις ΠΑΕ. Μου είπαν ότι δε θα αγγιχθεί η κατάσταση των τεσσάρων δευτεραθλητριών. Δεν είμαι σίγουρος όμως».

Για το αποτέλεσμα της συνέλευσης: «Θα φτάσω σε σημείο να μην καταλαβαίνω τι πάμε και κάνουμε στις συνελεύσεις. Εγώ ξέρω ότι σε μια συνέλευση πας και εκθέτεις τα πεπραγμένα σου και επί τη βάση αυτών πρέπει να τοποθετηθούν οι Ενώσεις. Το είπα και δεν το είπα κακοπροαίρετα. Επειδή παραιτήθηκε ο Σαρρής, θα δώσουμε εμείς άφεση αμαρτιών για ό,τι έγινε στο ποδόσφαιρο; Η πρόσκληση της συνέλευσης έλεγε διοικητικός απολογισμός. Είδατε εσείς κανέναν απολογισμό; Πρώτα λες τι έκανες και μετά τι θα κάνεις. Έτσι λέει η λογική, αλλά και ο νόμος. Δεν είδα όμως κάτι τέτοιο».

Για τους χειρισμούς στα ανοιχτά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη: «Έπρεπε ένα πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, είτε η Πειθαρχικής επιτροπή, είτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να ζητούσε εξηγήσεις για όλα αυτά που έγιναν, αφού λάμβανε γνώση από τον κ. Κορέα. Υπάρχει όμως μια εκκωφαντική σιωπή. Συνταράσσεται η κοινή γνώμη από αυτά που γίνονται γνωστά και δεν συγκινείται κανείς. Τι περιμένον; Αν εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα σε δίκη για το συμβούλιο, τι θα κάνει η ΕΠΟ; Εγώ δεν είπα να αποδοθούν ευθύνες, εγώ είπα να εξεταστεί τι συνέβη».

Για την είσοδο τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ: «Εδώ και χρόνια μιλάω για τους τακτικούς δικαστές. Θα κινηθούν στην επόμενη γενική συνέλευση. Υπάρχει μια διαφωνία με τον κ. Κοντονή, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί και είτε με επιλογή, είτε με κλήρωση από λίστα, θα επιλέγονται τακτικοί δικαστές».

Για την τοποθέτηση Τσαχειλίδη στην ΚΕΔ: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Το ερώτημα το δικό μου είναι άλλο και δεν μπόρεσα να το θέσω σήμερα. Τον Βασάρα τον είχε διώξει η ΕΠΟ και τώρα τον ξαναφέρνει. Ήταν λάθος η αποπομπή Βασάρα και για ποιους λόγους; Αυτό ήθελα να ακούσω, αλλά σιγά μην το άκουγα. Σε μια διοίκηση που δεν έπραξε τίποτα δεν μπορώ να δώσω θετικό πρόσημο. Γι’ αυτό θα καταψηφίσω τον διοικητικό απολογισμό, όπως έκανα και με τον οικονομικό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις