Τζάμπολ για τους εφήβους στο Παγκόσμιο

Κάθε αρχή και… δύσκολη. Όμως είναι στο χέρι της Εθνικής Εφήβων να αποδείξει στην πράξη απόψε (20:30, ΕΡΤ 2) πως η Κορέα είναι ένας μάλλον εύκολος αντίπαλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ηρακλείου, που αρχίζει σήμερα. Ας είμαστε ειλικρινείς: το εμπόδιο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Και στην…

…κυριολεξία, αφού οι συμπαθείς Ασιάτες έχουν μέσο όρο ύψους στο ρόστερ τους 1,94μ., με μόλις τρεις δίμετρους παίκτες (2,06μ., 2,02μ. και 2,00μ.). Η Εθνική ομάδα υπερτερεί όχι μόνο σε ύψη (2,00μ. ο μέσος όρος), αλλά επίσης σε ταλέντο και εμπειρία. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι προφανές πως θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την υπεροχή στη ρακέτα, δίχως να αποκλείεται το γεγονός να καταφύγει σε χαμηλότερα από τα συνήθη σχήματα για να αντιμετωπίσει τους γρήγορους και πιεστικούς παίκτες της Κορέας.
Απών από την αποψινή αναμέτρηση, όπως και από την αυριανή απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, πιθανότατα και από το τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στη Σερβία την Τρίτη, θα είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού υποβάλλεται σε εντατικές θεραπείες για να τεθεί στη διάθεση της ομάδας το συντομότερο δυνατό, η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση, αλλά πιο εφικτός στόχος φαντάζει το πρώτο ή το δεύτερο νοκ άουτ ματς, που θα γίνει Τετάρτη ή Παρασκευή αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη, αφού εξασφαλίστηκε η δυνατότητα συμμετοχής του, με τον 19χρονο άσο να έχει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο.
Το υπόλοιπο μενού
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής, αναμετρώνται Δομινικανή Δημοκρατία και Σερβία στις 18:15 στο Πανεπιστημιακό Κλειστό. Υπενθυμίζεται πως δεν αποκλείεται καμία ομάδα στη φάση των ομίλων, αλλά η κατάταξή τους παίζει ρόλο στα «σταυρώματα» εν όψει των νοκ άουτ, που αρχίζουν την Τετάρτη. Ο όμιλος της ελληνικής ομάδας διασταυρώνεται με τον τρίτο, όπου συμμετέχουν Ιταλία, Τυνησία, Καναδάς και Αυστραλία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας:
Α’ Όμιλος
17:45 Ιράν-ΗΠΑ (ΚΓ Ηρακλείου)
20:30 Κροατία-Αίγυπτος (ΚΓ Πανεπιστημίου)
Β’ Όμιλος
13:15 Αργεντινή-Τουρκία (ΚΓ Ηρακλείου)
16:00 Ισπανία-Κίνα (ΚΓ Πανεπιστημίου)
Γ’ Όμιλος
13:45 Ιταλία-Τυνησία (ΚΓ Πανεπιστημίου)
15:30 Καναδάς-Αυστραλία (ΚΓ Ηρακλείου)
Δ’ Όμιλος
18:15 Δομινικανή Δημοκρατία-Σερβία (ΚΓ Πανεπιστημίου)
20:30 Κορέα-Ελλάδα (ΚΓ Ηρακλείου)
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις