Ο Ρήγας νίκησε 2-1 σε φιλικό τον Θησέα

Δείχνοντας ότι διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά σαφώς ανώτερα από το Α’ Τοπικό, ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε με σκορ 2-1 του Θησέα της Γ’ Εθνικής χάρη στο καλό του πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας έτσι στην τέταρτη σερί νίκη του στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου και στην πέμπτη συνολικά σε έξι φιλικά παιχνίδια έως τώρα.

Με απουσίες “κατέβηκαν” στο παιχνίδι οι δύο ομάδες. Για τον Ρήγα, Μπόρας, Πάσχος, Ράπτης ήταν εκτός λόγω τραυματισμού ενώ και ο Σπαθής άντεξε μόλις έντεκα λεπτά. Έλειπαν επίσης και οι Γκάγκας, Μιχολίτσης. Καλή εμφάνιση από τον Σουγκάρη που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Αλεξίου στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Από τον Θησέα δεν αγωνίστηκαν οι Οικονόμου, Παπαϊωάννου και Χατζησταμάτης. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού τραυματίστηκε ο Υφαντής, (χτύπησε στο πόδι και αποχώρησε για να μεταβεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις).

Με άμεσο και γρήγορο στην κόντρα ποδόσφαιρο, κλείσιμο των γραμμών στην άμυνα και πρέσινγκ στην πρώτη πάσα, οι γηπεδούχοι έδιναν την αντίστροφη εντύπωση στο πρώτα 45 λεπτά για το ποια ομάδα αγωνίζεται στο τοπικό και ποια στη Γ’ Εθνική.

Με ενορχηστρωτή τον Νασιακόπουλο, “φτερά” τους Σέττο και Γάρο και τον δραστήριο σήμερα Ζηρδέλη, η ομάδα του Θανάση Μπίλη είχε την επιθετική υπεροχή σημειώνοντας δύο γκολ στο δίλεπτο 27’-28’ και δημιουργώντας παράλληλα καλές ευκαιρίες. Από την άλλη, ο Θησέας, με εξαίρεση ένα τετράλεπτο (30’-34’) που κατάφερε να κυκλοφορήσει λίγο τη μπάλα, δεν κατάφερε σπουδαία πράγματα μπροστά μη έχοντας τελική προς την εστία και πολύ απειλητική φάση.

Το φιλμ του Α’ μέρους
5’ Καλό σουτ του Νασιακόπουλου εκτός περιοχής, περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κεφαλά ο οποίος εκτινάσσεται.

11’ Ωραίο «σκαστό» σουτ του Ζηρδέλη από το ημικύκλιο της περιοχής, αποκρούει ο Κεφαλάς.

16’ Ο Νασιακόπουλος στέλνει με φάουλ από δεξιά τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής, ο Ζηρδέλης θα πάρει την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά μόλις έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεφαλά που έμεινε ακίνητος μη μπορώντας να αντιδράσει.

22’ Ο Βλάχος γυρνάει ωραία με το σώμα του, θα κάνει και το σουτ όμως η μπάλα περνάει ψηλά άουτ.

ΓΚΟΛ 27’ Ο Αλεξίου κλέβει από το Σφάκα –ο παίκτης του Θησέα διαμαρτυρήθηκε για φάουλ- και παίζει πολύ ωραίο «1-2» με το Σέττο με τον τελευταίο να τελειώνει υπέροχα από αριστερά στην περιοχή τη φάση στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κεφαλά, 1-0.

ΓΚΟΛ 28’ Κάθετη μπαλιά του Νασιακόπουλου, ο Κεφαλάς προλαβαίνει με τάκλιν το Γάρο εκτός περιοχής όμως η μπάλα θα φτάσει στο Ζηρδέλη που από τα 30 και πλέον μέτρα δοκιμάζει κατευεθείαν με το αριστερό και θα δικαιωθεί καθώς η μπάλα προσγειώθηκε μέσα στην εστία του Θησέα, 2-0.

34’ Ατομική προσπάθεια του Φραγκογιάννη ο οποίος συγκλίνει προς τον άξονα και σουτάρει με το δεξί, άουτ η μπάλα.

36’ Ο Σέττος από αριστερά ταλαιπωρεί το Γιαουπλάρι και σουτάρει από διαγώνια στην περιοχή, ο Κεφαλάς θα μπλοκάρει ενώ υπήρχε και η επιλογή της πάσας στο Ζηρδέλη.

41’ Απευθείας χτύπημα φάουλ του Νασιακόπουλου, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια, άουτ.

Με το Ρήγα να πραγματοποιεί μέχρι το 70’ συνολικά εφτά αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε νεαρά παιδιά, μάλλον ήταν λογικό οι Κυανόλευκοι έχουν την ίδια συνοχή και ρυθμό ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν.
Πάντως μέχρι το 56ο λεπτό δεν είχαμε δει κάτι σπουδαίο. Τότε, συνέβη η φάση του γκολ που δημιούργησε διαμαρτυρίες από πλευράς Βελεστινιωτών, ενώ στην επόμενη ένα σκληρό μαρκάρισμα στάθηκε αφορμή να απειληθεί σύρραξη με τους πάγκους των δύο ομάδων να επεμβαίνουν άμεσα και να ηρεμούν την κατάσταση. Στην επανάληψη, ο Ρήγας είχε στην ουσία μία καλή ευκαιρία με το Γάρο, με το Φραγκογιάννη να απειλεί δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση.

Το φιλμ του Β’ μέρους
ΓΚΟΛ 56’ Καθώς ο Παπαγιάννης έστηνε ακόμα το τείχος δίνοντας οδηγίες από το δοκάρι, ο Κοτζαθανάσης χτύπησε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η απόφαση του ρέφερι να κατακυρώσει το γκολ προκάλεσε διαμαρτυρίες από το «στρατόπεδο» του Ρήγα, 2-1.

61’ Κεφαλιά του Φραγκογιάννη στο δεύτερο δοκάρι από κοντά ύστερα από σέντρα από τα δεξιά, ο Παπαγιάννης έχει καταλάβει τη φάση, είναι εκεί και τη μαζεύει.

72’ Από βολέ του Κουρίτα ο Γάρος θα βγει στην επίθεση από αριστερά και θα κάνει ωραία προσποίηση αποφεύγοντας τον αμυντικό, το τεχνικό πλασέ που δοκίμασε ωστόσο στη συνέχεια περνά άουτ.

73’ Κεφαλιά του Φραγκογιάννη, διώχνει σωτήρια επίσης με κεφαλιά αμυντικός του Ρήγα με τη μπάλα να κατευθύνεται στην εστία.

86’ Κάθετη πάσα στην περιοχή, ο Φραγκογιάννης απέναντι από τον Κουρίτα θα πλασάρει άστοχα με το εξωτερικό, άουτ.

Διαιτητής: Αθηναίος
Βοηθοί: Κατσιγιαννάκης, Τασιόπουλος,

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης (63’ Κουρίτας), Γεωργατζής, Σπαθής (λ. τρ. 11’ Τσιαντής), Καρλιάμπας, Γούτσιος, Αλεξίου (46’ Μπόλκας), Σουγκάρης (60’ Τ. Αλεξίου), Νασιακόπουλος (69’ Σταμάτης), Σέττος (60’ Χότζα), Ζηρδέλης (63’ ξανά Γάρος), Γάρος (46’ Τανός).
ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Καψιώτης, Αγγελής, Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γούιχε, Κοτζαθανάσης, Υφαντής (19’ λ. τρ. Φραγκογιάννης), Δημητριάδης, Σφάκας, Πέτσης, Βλάχος.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Κουτσιρίμπας, Αγασιώτης, Φραγκογιάννης, Δημουλάς, Κακαλιάς.

Πηγή-φωτό: mousikovagoni.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις