Χρυσό για Αγιώτη και Παπακωνσταντίνου, αργυρό για Καλανδαρίδη στο Ευρωπαϊκό κωπηλασίας Κ23

Σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση οι Βολιώτες κωπηλάτες διέπρεψαν. Στο Μπρεστ της Λευκορωσίας διεξήχθη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 και η Έλενα Αγιώτη του ΟΕΑ/ΝΑΒ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο. Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ είχε δύο ακόμη εκπροσώπους, τον «χάλκινο» Γιάννη Καλανδαρίδη και τον Γρηγόρη Σχιζοδήμο. Επίσης, χρυσό μετάλλιο πήρε και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αθλητής που κατάγεται από τον Πτελεό.

Η Εθνική μας ομάδα τα πήγε περίφημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, έχοντας απολογισμό πέντε χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Δύο από τα χρυσά είχαν άρωμα… Μαγνησίας.

Το ελληνικό πλήρωμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κοριτσιών αποτέλεσαν η Έλενα Αγιώτη (στη φωτό αριστερά) του ΟΕΑ/ΝΑΒ και η Θωμαΐς Εμμανουηλίδου του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης. Από το ξεκίνημα της κούρσας πήραν το προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ. Τα δυο  κορίτσια τερμάτισαν σε 7:02.42 ενώ δεύτερη ήταν η βάρκα της Ελβετίας με 7:04.99 και τρίτη της Γερμανία με 7:14.75

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αθλητής που κατάγεται από τον Πτελεό και ο Γιάννης Μαρόκος έκαναν εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό της δικώπου άνευ ελ. βαρών και πήραν τη πρώτη θέση με διαφορά από την δεύτερη βάρκα της Λευκορωσίας κι ακόμη μεγαλύτερη από την 3η της Ουγγαρίας.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο των δυο Ελλήνων για φέτος μετά το ασημένιο που είχαν κατακτήσει τον περασμένο Ιούλιο στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πόζναν της Πολωνίας.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης του ΟΕΑ/ΝΑΒ και ο Σπύρος Καλέτζης πήραν το χάλκινο στο τελικό της δικώπου μετά απο μια συγκλονιστική κούρσα. Το ελληνικό πλήρωμα , έμεινε για λιγότερα από δυο δευτερόλεπτα πίσω από την βάρκα της Ρουμανίας που πήρε το χρυσό με χρόνο 6:29.49 ενώ έχασε το ασημένιο κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνία που τερμάτισε σε 6:30.93. Ο χρόνος των πρωταθλητών μας ήταν 6:31.08.

Στη διοργάνωση μετείχε ακόμη ένας Βολιώτης. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Σχιζοδήμο του ΟΕΑ/ΝΑΒ, που πήρε την 5η θέση στον μικρό τελικό του σκιφ.  

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέκτησαν την 1η θέση στη δίκωπο άνευ, αφήνοντας στη 2η θέση τη Λευκορωσία και στην 3η τη Ρωσία. Χρυσό πήραν και οι Στέφανος Ντούσκος-Χρήστος Στεργιάκας στο διπλό σκιφ, με τους Πολωνούς και τους Σέρβους να ακολουθούν στη συγκεκριμένη κούρσα. Επίσης, μία ακόμη πρωτιά ήρθε για την Ελλάδα από τους Πέτρο Καϊδατζή-Νίνο Νικολαΐδη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών. Άφησαν πίσω τους την Ελβετία και την Αυστρία.

Το ασημένιο μετάλλιο ήρθε από το διπλό σκιφ των Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου. Έμειναν πίσω από τη Ρουμανία, ενώ άφησαν στην 3η θέση τη Λιθουανία. Τέλος, στο σκιφ ελ. βαρών ο Χαράλμπος Ντινενής πήρε την 5η θέση

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με τα επτά μετάλλια αλλά και με την σημαία των αγώνων που παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς, αφού θα είναι η διοργανώτρια των αγώνων της επόμενης χρονιάς που θα φιλοξενηθούν στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις