Πανελληνιονίκες βετεράνοι Βολιώτες αθλητές στίβου (photos)

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2015. Το καλύτερο παράδειγμα προς όλους μας έδωσαν οι δρομείς, οι άλτες και οι ρίπτες, από μέσης ηλικίας ως και υπερήλικες, με τον μεγαλύτερο που μετείχε να πλησιάζει την ηλικία των 100 ετών…

…Έγιναν 7 νέα πανελλήνια ρεκόρ και πολλές αξιόλογες επιδόσεις. Το πρωτάθλημα ηταν αφιερωμένο στον Στέλιο Αγγλούπα, παλιό πρωταθλητή της δισκοβολίας, που πρόσφατα απεβίωσε. Στην μνήμη του αθλοθετήθηκε κύπελλο, το οποίο απονεμήθηκε στον Βασίλη Μαγγανά για την μεγάλη του προσφορά στον βετερανισμό.

Ο ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε με 7 μέλη του, και είχε διακρίσεις με σημαντικότερη αυτή της Δήμητρας Καραμανώλη που κατέλαβε τη πρώτη θέση στη κατηγορία της, τόσο στη σφαίρα, όσο και στο ακόντιο. Μάλιστα στη σφαίρα βρέθηκε μια ανάσα από το να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι που θα διεκδικήσει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Καυτατζόγλειο. Δεύτερη στα 5.000 μέτρα τερμάτισε η Ευαγγελία Παπαχρήστου. Τρίτος τόσο στα 400 μέτρα όσο και στα 1.500 μέτρα ήταν ο Κώστας Παλάντζας. Τρίτος στην ηλικιακή κατηγορία του στα 5.000 μέτρα ήταν και ο Βασίλης Χαλκιάς. 4ος στα 400 μέτρα και 6ος στα 1.500 μέτρα ο Δημήτρης Πουρσανίδης. Πέμπτος στα 1.500 μέτρα ο Κώστας Κυριαζής, επίσης πέμπτος στα 5.000 μέτρα ο Λεωνίδας Παπαχρήστος.

Το ραντεβού για τον ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας δόθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όπου θα υπάρξει δυναμική συμμετοχή με ακόμη περισσότερα μέλη του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει το Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Οι δρομείς που μετείχαν είναι και μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Μετά το πέρας των αγώνων, αντιπροσωπεία μελών του ΣΔΥ Βόλου με τον πρόεδρό του Κώστα Κυριαζή επισκέφτηκε τα γραφεία του φίλου αδελφού σωματείου ΑΠΣ Ζευς Κατερίνης, όπου ο πρόεδρος του Ζευ Χρήστος Μυστρίδης, τους έδειξε τις όμορφες εγκαταστάσεις και το αρχείο που με πολύ δουλειά έχει φτιάξει ο σύλλογος της Κατερίνης.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες του καλοκαιριού για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, αυτές είναι ποικίλες, και η αρχή θα γίνει τη Κυριακή 5 Ιουλίου με συμμετοχή πολλών μελών του όπως και με βοήθεια στη διοργάνωση, στο Tsagarada Escape Festival 2015. Καλούνται όλοι οι φίλοι του τρεξίματος και τα μέλη του συλλόγου να δώσουν το παρόν στον αγώνα ορεινού τρεξίματος 12 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί, ενώ επίσης τα παιδιά τους μπορούν να μετέχουν στον παράλληλο αγώνα των 3 χιλιομέτρων. Το Tsagarada Escape Festival 2015 περιλαμβάνει μια σειρά αθλημάτων περιπέτειας που θα γίνουν από τις 2 ως τις 5 Ιουλίου, όπως Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Ποδηλασία βουνού, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή 80μ. (Flying fox), και δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος 3 και 12 χιλιόμετρων αντίστοιχα, και το κοινό της Μαγνησίας και όχι μόνο, μπορεί να μετέχει και μάλιστα δωρεάν σε όποια από αυτά θέλει. Επισημαίνεται ότι στον αγώνα ορεινού τρεξίματος η απόσταση θα είναι φέτος 12 χιλιόμετρα αντί 10 που ήταν πέρυσι, λόγω μικρής διαφοροποίησης στη διαδρομή.

Οι συμμετοχές θα συνεχιστούν με τον 2ο Αγώνα Δρόμου στη Μηλίνα όπου προγραμματίζονται οι λεπτομέρειες και η οριστικοποίηση της ημερομηνίας του αγώνα. Προσεχώς και πιο συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου θα γίνει ο 3ος αγώνας για την Φλόγα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Βόλο, από όπου όλες οι εισπράξει αποδίδονται απευθείας στη Φλόγα Βόλου. Τη 1 Νοεμβρίου θα γίνει για 2η χρονιά στη παραλία τυ Βόλου και ο πρωτότυπος αγώνας Street Relays, που έχει χαρακτηριστικό τη δημιουργία ομάδων που μετέχουν ως σε αγώνα σκυταλοδρομίας και θα συνδράμει ο ΣΔΥ Βόλου με βοήθεια στη διοργάνωση, όπως και με συμμετοχές.

Συμμετοχές σε αγώνες της περασμένης βδομάδας, είχαν ο Αλέξης Παπαλεξίου στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10χλμ Το Πέρασμα του Απόστολου Παύλου στον Μακρύγιαλο Πιερίας, και η Βάσω Τασιώνη στον 4ο Αγώνα Δρόμου 10 χλμ «Προφήτη Ηλία» Κερασιά Κοζάνης. Το Σάββατο που έρχεται, δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα τρέξουν στον Καραϊσκάκειο Δρόμο 25 χιλιομέτρων από τη Καρδίτσα στο Μαυρομάτι.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ενημερώνει ότι και οι 80 διαθέσιμες θέσεις για εγγραφές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, εξαντλήθηκαν και ήδη σχηματίζεται λίστα επιλαχόντων. Ωστόσο εξασφαλίστηκαν για όσους δεν πρόλαβαν να γραφτούν, θέσεις μέσω του ΚΕΘΕΑ. Όσοι γραφτούν συνεπώς με το ΚΕΘΕΑ θα ενισχύσουν προσφέροντας και βοηθώντας στον κοινωνικό σκοπό. Οφείλουν όμως να βιαστούν διότι και αυτές οι θέσεις εξαντλούνται. Όσοι θέλουν να μετέχουν στην αποστολή που θα γίνει το Σαββατοκύριακο του αγώνα (7-8 Νοεμβρίου) με το λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογος, πρέπει να κάνουν κράτηση καθώς απομένουν ελάχιστες θέσεις. Επίσης όσοι επιθυμούν διαμονή στο ξενοδοχείο που θα κάνουμε κράτηση, επίσης πρέπει να μας το αναφέρουν.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου προγραμμάτισε συμμετοχή και εκδρομή και στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με αγώνες 30 και 10 χιλιομέτρων. Πληροφορίες-εγγραφές στα μέλη του συλλόγου και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλέφωνο 24210 235323.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τις καλύτερες ευχές του στα εκλεκτά μέλη μας Ισίδωρο Κουκλουμπάκο και Σταυρούλα Μορφογιάννη, που ενώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο με τα δεσμά του γάμου.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου μας, ή στα γραφεία μας Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, ή στο τηλέφωνο 2421071770 κ.Κώστας Κυριαζής. Επίσης στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλέφωνο 24210 235323, στο μπλογκ http://sdyvolou.blogspot.gr/ ή στο facebook https://www.facebook.com/sdyvolou?ref=hl Σύνθημά μας πάντα είναι: ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για προπονήσεις, μπορείτε να συναντήσετε καθημερινά μέλη μας σε όλα τα μέρη, κατά κύριο λόγο στο Αθλητικό Κέντρο και στο στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου. Το mail όπου μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες, είναι [email protected]

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις