«Ο Δημήτρης Μπλάνας δεν παραιτήθηκε, τον ανάγκασαν σε αποχώρηση»

Μετά την ανακοίνωση του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης, η οποία ανέφερε πως «μετά από τη παραίτηση του προπονητή των αγωνιστικών τμημάτων Δ. Μπλάνα παρουσιάζεται τάση φυγής από αθλητές του τμήματος διαφόρων ηλικιών» ο πρώην τεχνικός της Νίκης, Δημήτρης Μπλάνας με γραπτή του δήλωση απάντησε. Τονίζει πως δεν παραιτήθηκε από τον σύλλογο, αλλά ότι τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από 9 χρόνια. Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μπλάνα:

«Ο Δημήτρης Μπλάνας ουδέποτε παραιτήθηκε, όπως αναληθώς διατείνονται. Σ’ ένα παράλληλο σύμπαν όπου όλοι θα είχαν το θάρρος να μιλάνε με ειλικρίνεια και με ήθος, η ανακοίνωση του Γ.Σ. Νίκη Βόλου για το τμήμα υδατοσφαίρισης θα ήταν η κάτωθι: «Εφόσον αναγκάσαμε σε αποχώρηση τον επί σειρά εννέα ετών προπονητή Μπλάνα Δημήτρη, λέγοντας του ότι δεν αναγνωρίζουμε επίσημα την οφειλή της ομάδας προς το πρόσωπό του (ανεπίσημα ωστόσο την έχουμε αποδεχθεί και αναγνωρίσει), γεγονός που αφορά αποκλειστικά και μόνο την παρούσα διοίκηση, του εμφυσήσαμε σαν ερασιτέχνης και το «όραμα» για το τμήμα της υδατοσφαίρισης, το οποίο με κάθε τρόπο οι ενέργειες δείχνουν την πορεία διάλυσής του και από το εσωτερικό του συλλόγου! Καταβλήθηκε πρώτα η προσπάθεια έξωθεν, αλλά αποδεδειγμένα αυτή η ομάδα είχε στεγανά και δεν επιτεύχθηκε ο στόχος. Συνεχίστηκε λοιπόν η προσπάθεια από μέσα κι έτσι αποφασίσθηκε η απομάκρυνση από την ομάδα τριών στυλοβατών της (Τσαρνά, Σκοτεινιώτη, Π. Μπλάνα). Τον πρώτο γιατί είναι χορηγός και ενισχύει οικονομικά την ομάδα χωρίς να έχει ουδένα συμφέρον, αλλά διότι ξεκάθαρα αγαπάει την Νίκη Βόλου, χωρίς να είναι «επαγγελματίας» παράγοντας. Τον δεύτερο γιατί είναι πολύ δραστήριος και θέλει η ομάδα να γίνει σημείο αναφοράς σε οργάνωση και αγωνιστικό προσανατολισμό, χωρίς να είναι «επαγγελματίας» παράγοντας. Τον τρίτο επειδή ήταν ταμίας και ήθελε τον επιστάμενο οικονομικό έλεγχο σε όλα τα τμήματα και κοινό ταμείο λειτουργίας, γιατί δεν λειτουργούν όλα τα τμήματα με ίσους όρους, χωρίς να είναι επαγγελματίας παράγοντας. Και κατορθώθηκε. Σειρά είχε ο προπονητής της ομάδας ο οποίος στοχευμένα έμεινε απλήρωτος από τότε που αναλάβαμε την διοίκηση της ομάδας ήτοι τον Μάρτιο 2017! Αφού δεν έφευγε είπαμε να του αναπτύξουμε και την θεωρία του “restart” μήπως και φύγει. Του είπαμε ότι η ομάδα θα πάει στη Γ Εθνική, με 0,00 € προϋπολογισμό και ταμείο, έτσι να προπονήσει το Παιδικό τμήμα με μείωση μισθού σε ποσοστό 33,3% (συμβολικό φαντάζομαι) και τελικά δικαιωθήκαμε και έφυγε και αυτός. Δεσμευθήκαμε δε, αφού έφυγε -επιτέλους- μετά από 9 χρόνια στη Διοικούσα Επιτροπή Υδατοσφαίρισης ότι θα βρούμε προπονητή και παίχτες και θα παίξουμε στην Α2 κατηγορία, αλλά όλα απαιτούσαν χρήματα όποτε επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε άλλο με το άθλημα. Τότε εμφανίστηκε (δυστυχώς!!!) ο Σκοτεινιώτης, ο Νικολάου και ο Τσαρνάς και με σχέδιο σωτηρίας της ομάδας δόθηκε ραντεβού στις 20/8, το οποίο πραγματοποιήθηκε και μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν μπήκαμε στο κόπο να τους απαντήσουμε γιατί ήταν σχέδιο σωτηρίας!.

Βέβαια όλο αυτό το διάστημα δεν ενημερώσαμε ούτε Δ.Σ. ούτε κάποιον άλλο, γεγονός που δεν συμβαίνει πρώτη φορά ούτε και τελευταία. Μετά από τις 45 μέρες και με το φόβο της δυναμικής που έχει σαν τμήμα, κάποιοι θέλουμε και σκοπεύουμε να το λειτουργήσουμε «σαν πολυκατάστημα», για να δώσουμε την χαριστική βολή δημιουργώντας τη δική μας «black Friday”, αλλά επειδή εμείς είμαστε πολύ μπροστά, θα το κάνουμε για τρεις ολόκληρες μέρες, όποτε οποίος προλάβει μέχρι την 7/9 να πάρει το δελτίο, για να φύγει και όσοι απομείνουν. Μετά από όλα αυτά για να μη φανεί ότι διαλύσαμε το πιο πετυχημένο τμήμα, θα το χρεώσουμε όπου μας βολεύει, γιατί δεν έχουμε το θάρρος να παραδεχτούμε αυτά που λέμε και μεταξύ μας. Θα ανακοινώσουμε ότι θα λειτουργήσουμε το τμήμα όπως εμείς θέλουμε!!!. Όσοι παραμείνετε ελάτε στις 12/9 για να σας εγγράψουμε σε άλλα τμήματα του ερασιτέχνη, γιατί πού να παίξετε τώρα πόλο και πραγματικά «μετά τα όσα κάναμε για το καλό του τμήματος, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν τάσεις φυγής!!!!”.

Υ.Γ. Εσείς που το όνειρο σας έγινε πραγματικότητα, καλό θα ήταν να αναλάβετε και την ευθύνη των πράξεων σας!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις