Εκτός πινάκων ο διεθνής βοηθός Καμπούρης, εκτός ορισμών άλλοι τρεις διαιτητές

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ γνωστοποίησε ότι έθεσε εκτός πινάκων έναν βοηθό που χωρίς να τον κατονομάζει, φωτογραφίζει ότι είναι ο βοηθός διαιτητής του Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, Βασίλης Καμπούρης κι έθεσε εκτός ορισμών άλλους τρεις διαιτητές, που επίσης δεν κατονομάζει, οι οποίοι στις πρώτες δύο αγωνιστικές δεν είχαν κατά την ΚΕΔ «αποδεκτή και ανεκτή απόδοση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Καμπόυρης έγινε διεθνής βοηθός επί των ημερών του Περέιρα και συγκεκριμένα το 2018. Ο εν λόγω βοηθός βαρύνεται για το οφσάιντ στον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ με το οποίο ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ακπόμ για το 0-2. Ο ΠΑΟΚ τελικά κέρδισε την αναμέτρηση με 0-1, ωστόσο αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργή του Δικεφάλου, ο οποίος ζήτησε την… εξαφάνιση του Καμπούρη από τους πίνακες διαιτησίας!

Σε ό,τι αφορά στους τρεις διαιτητές που μπαίνουν στον πάγο από την ΚΕΔ, οι δύο σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι Κουτσιαύτης και Σιδηρόπουλος για τους αγώνες ΠΑΟΚ – Αστέρας και Ξάνθη – Παναθηναϊκός, αντίστοιχα.

Ο Κουτσιαύτης ελέγχεται για το πέναλτι που υπέδειξε στο ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης υπέρ του Πρίγιοβιτς και με το οποίο ο Δικέφαλος κέρδισε 1-0. Ο διεθνής Σιδηρόπουλος φαίνεται πως πληρώνει τη μη υπόδειξη πέναλτι σε ανατροπή του Χατζηγιοβάννη από τον Σιλά στο παιχνίδι Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1. Τέλος, ο Φωτιάδης, που μπήκε φέτος στους πίνακες της Super League φέρεται να μην ικανοποίησε την ΚΕΔ με την απόδοσή του στο Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 5-0, σε ένα ματς όπου δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων» σε τράβηγμα του Μιράντα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) αξιολόγησε σήμερα συνολικά την επίδοση των διαιτητών της 1ης και της 2ης αγωνιστικής της Superleague (περίοδος μεταξύ 25 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση διακόπτεται λόγω των αγώνων της Εθνικής Ομάδας στο UEFA Nations League.

Πέραν των θετικών επιδόσεων, υπήρξαν δυστυχώς αγώνες που σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης, αναλυτικότερα σε 4 αγώνες της 1ης αγωνιστικής και 2 αγώνες της 2ης αγωνιστικής, γεγονός που προκάλεσε την ακραία απογοήτευση της Κ.Ε.Δ.

Υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες και επενδύσεις από την Κ.Ε.Δ. και την Ε.Π.Ο. για το προ-αγωνιστικό σεμινάριο των Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών Α΄ Κατηγορίας       (Superleague) στο Καρπενήσι, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων θεωρίας και πρακτικής άσκησης, εξετάσεων φυσικής κατάστασης και πολλών άλλων εξειδικευμένων παραμέτρων τεχνογνωσίας, σχετιζομένων άμεσα με την απαίτηση για διαιτησία κορυφαίου επιπέδου.

Επίδοση μη ανταποκρινόμενη με αυτή την υψηλού επιπέδου προετοιμασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα είναι ανεκτή από την Κ.Ε.Δ.

Υπό αυτό το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών  θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, η Κ.Ε.Δ. και η Ε.Π.Ο. σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν την στρατηγική τους και δεν θα σταματήσουν ποτέ τις μεταρρυθμίσεις στην Διαιτησία, υπηρετώντας το συμφέρον του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η Ε.Π.Ο. έχει την πλήρη υποστήριξη της FIFA και της UEFA στη συνέχιση της όλης διαδικασίας.

Σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως απαράδεκτα τα επιζήμια σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Κ.Ε.Δ. ζήτησε από την Ε.Π.Ο. να αναλάβει περαιτέρω δράση, ώστε να σταματήσει τις ανώφελες εντάσεις και να προστατευθεί το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις