Τουτουντζόγλου: “Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και στη Β’ Εθνική”

Δηλώσεις πριν τον αγιασμό για τη νέα αγωνιστική χρονιά του τμήματος μπάσκετ της Νίκης Βόλου, έκανε ο πρόεδρος της Δ.Ε., Μπάμπης Τουτουντζόγλου.

Αναλυτικά:

«Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, να είμαστε δυνατοί και αγαπημένοι, μία οικογένεια, γιατί μόνο αν είσαι οικογένεια μπορείς να πας μπροστά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σ’ ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, αυτό της Β’ Εθνικής. Θεωρώ ότι στο μέτρο του δυνατού κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα, θεωρώντας ότι απόλυτος στόχος είναι η κατάκτηση του στόχου της παραμονής. Πιστεύω ότι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Να έχουμε μία πολύ καλή πορεία, όπως και πέρσι και το κυριότερο ο κόσμος να χαρεί καλό και ποιοτικό μπάσκετ και από τη δικιά μας την ομάδα και από τις υπόλοιπες που ανήκουν στη Β’ Εθνική, που θα έρθουν εδώ να αγωνιστούν. Έχω πει ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πάρα πολύ δυνατό, είναι μία κατηγορία, αν όχι επαγγελματική, ημιεπαγγελματική και το μπάσκετ θεωρώ ότι ξεκινά από τη Β’ Εθνική και πάνω. Οπότε είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κόσμο του Βόλου που διψά για μπάσκετ να έρθει και να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, μία προσπάθεια λίγων που απευθύνεται όμως σε πάρα πολλούς, στον Βόλο ολόκληρο. Είναι μία χρυσή ευκαιρία αυτές οι προσπάθειες να στηρίζονται, για να έχουμε καλύτερες μέρες για τον αθλητισμό της πόλης μας».

Για το αν περίμενε πως θα είχε αυτή την πορεία η ομάδα τόσο σύντομα

«Δεν περίμενα τόσο σύντομα να έχουμε αυτή την πορεία. Το σενάριο της ανόδου στη Β’ Εθνική, στο μυαλό μας είχε τις λιγότερες πιθανότητες. Παρόλ’ αυτά, τα καταφέραμε, γιατί έχουμε δείξει μία συνέπεια. Το κυριότερο είναι ότι θέλω να έχουμε διάρκεια, δε θέλω να είμαστε μία φωτοβολίδα. Επιτυχία δεν είναι μόνο ν’ ανέβεις, αλλά να διατηρηθείς ψηλά. Η επιτυχία για μένα είναι αν διατηρήσουμε το μπάσκετ του Βόλου σε υψηλό επίπεδο. Τότε θα είμαστε επιτυχημένοι. Ακόμη δεν είμαστε επιτυχημένοι».

Για τα διαρκείας και αν η ομάδα πάει για νέο ρεκόρ στις πωλήσεις τους

«Στα διαρκείας θεωρώ ότι ήδη έχει σπάσει το ρεκόρ και πάμε να καταγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, όπως ανταποκρίθηκε και πέρσι. Και οι χορηγίες και τα διαρκείας είναι κάτι που χρειάζεται η ομάδα με το αυξημένο μπάτζετ της φετινής χρονιάς, για να αντεπεξέλθει» οικονομικά. Ένα από τα πιο βασικά πράγματα σ’ αυτές τις προσπάθειες είναι το οικονομικό».

Για τη λέσχη φίλων της ομάδας

« Η συγκέντρωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο απέφερε καρπούς στο κομμάτι που εμείς θέλαμε. Το “μάζευε κι ας είν’ και ρώγες” είναι μία πολύ σοφή παροιμία. Δεν περισσεύει τίποτα. Με σωστή διαχείριση, θαείμαστε κι εμείς εντάξει στις υποχρεώσεις μας».

Για το πολύ έντονο βολιώτικο στοιχείο στην ομάδα

«Είναι ακόμη μία επιτυχία της διοίκησης. Μάλιστα σ’ έναν σχετικό συλλογισμό που έκανα, σκέφτηκα τα εξής: αυτήν την ώρα η Νίκη Βόλου στηρίζεται κατά 90% σε παίκτες και προπονητές Βολιώτες. Οι επιχειρήσεις και ο κόσμος στηρίζουν όχι μόνο την προσπάθειά μας, αλλά και κάποιες οικογένειες, οι οποίες μέσα από τη Νίκη Βόλου αμείβονται κι αυτά τα χρήματα ξαναγυρίζουν στην ίδια μας την πόλη και σ’ αυτούς που τα έχουν δώσει, δηλαδή στον επιχειρηματία που έβαλε την ταμπέλα μέσα στο κλειστό. Θεωρώ ότι αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Τα χρήματα δε φεύγουν δεξιά κι αριστερά, αλλά επιστρέφουν στην ίδια μας την πόλη. Δεν είναι μόνο οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά η σίτισή τους, οι μετακινήσεις τους, είναι ότι παρέχει μία ομάδα στους αθλητές της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις