Η Νίκη Βόλου στην Α2, 55-39 την Κομοτηνή

Η γυναικεία ομάδα της Νίκης Βόλου κατακτώντας ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο την Κομοτηνή (55-39), πανηγυρίζει την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία. Οι «κυανόλευκες» κάνοντας ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα, έχοντας το απόλυτο των νικών, δίκαια βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Στον αγωνιστικό μέρος η Κομοτηνή άντεξε μόλις ένα δεκάλεπτο -το πρώτο – απέναντι στην ανωτερότητα των κοριτσιών της Νίκης. Η νευρικότητα στην επίθεση για τις κυανόλευκες αλλά και η σφιχτή αμυντική λειτουργία των καλαθοσφαιριστριών της Κομοτητής, κράτησαν τη Νίκη στους 12 πόντους, έναν περισσότερο από τις αντίπαλές τους.

Η δεύτερη περίοδος ήταν αυτή που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, καθώς τα κορίτσια του Γιάννη Στεργιόπουλου βρήκαν την απάντηση στη ζώνη της Κομοτηνής και με άμυνα για σεμινάριο πήραν αέρα 10 πόντων (27-17) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια.

Με την Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου να αλωνίζει κάτω από τα δύο καλάθια η Νίκη Βόλου αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο κάνοντας 15 τους πόντους που χώριζε τις δύο ομάδες (38-23). Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς οι κυανόλευκες συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό στην επίθεση. Η τελευταία κόρνα της γραμματείας βρήκε τα κορίτσια της Νίκης μία αγκαλιά με τον προπονητή τους, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, μία άνοδο που κατέκτησαν πανάξια και αήττητες.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 27-17, 38-23, 55-39

Νίκη Βόλου (Γιάννης Στεργιόπουλος): Γεροκώστα 2, Γιαννοπούλου Α. 22, Γιαννοπούλου Δ. 13, Κωστούλα 10(2), Μυριντζή 2, Μπράχου 2, Παρασχάκη 3, Μουρδουκούτα, Χρήστου, Χαβαλέ, Αλεξίου, Ντέγκα, Στρίγγου, Μιχαηλίδου.

Κομοτηνή (Μανώλης Παπαδόπουλος): Βαμμένου , Παπαστεργίου 5 , Τσακίρη 9, Λιούρτα 2, Κωστοπούλου 2, Δοκούτση 8, Νικολαίδου , Φωκιανού 6 , Νάσση, Σεβδυνίδου 7

Tα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

ΓΣΚ Λασσάνης – ΑΟ Ν. Τρίγλιας 62-51
ΓΣ Νίκη Βόλου – ΓΑΣ Κομοτηνή 51-39
Ρεπό: ΑΓΕ Πιερίας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΓΣ Νίκη Βόλου 8
———————
2. ΓΑΣ Κομοτηνή 7
3. ΓΣΚ Λασσάνης 6
4. ΑΓΕ Πιερίας 5
5. ΑΟ Ν.Τρίγλιας 4

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γ. Στεργιόπουλος: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας όλης της χρονιάς. Αυτό που έγραφε η φανέλα των κοριτσιών, «μία ομάδα , μία οικογένεια» ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και τον κόσμο που μας στήριξε σ’ αυτή την προσπάθεια. Αυτή την επιτυχία την αφιερώνω στα κορίτσια και στην οικογένειά μου. Ελπίζω του χρόνου στην Α2 να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια».

Δ. Γιαννοπούλου: «Ήταν μεγάλη τιμή για μας που αγωνιστήκαμε γι’ αυτόν τον σύλλογο. Αγωνιστήκαμε για τη φανέλα και τα καταφέραμε παρά τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις