Θ. Μακρής: Κοινό αίτημα Ολυμπιακού-Νίκης να διεκδικήσουν άνοδο και οι δεύτεροι

Έγγραφο στην ΕΠΟ αναμένεται να στείλουν ομάδες της Γ’ Εθνικής, οι οποίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, μεταξύ αυτών Ολυμπιακός και Νίκη, ζητώντας να υπάρχει η δυνατότητα και στους δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής να διεκδικήσουν την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ.

Όπως ανέφερε σήμερα Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, Θωμάς Μακρής, υπήρξε συνάντηση μεταξύ παραγόντων Ολυμπιακού και Νίκης για το θέμα και κινούνται από κοινού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θωμά Μακρή, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την ομάδα:

Για το φιλικό με τον Θησέα που ματαιώθηκε και τις δηλώσεις του προέδρου της ομάδας, Τάκη Αλιάτη, για λάθος του Ολυμπιακού Βόλου:

«Όντως είχαμε κλείσει ένα φιλικό, αλλά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Αγριάς είναι το γηπεδικό. Εγώ ο ίδιος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου πήγαμε δύο φορές στο γήπεδο της Αγριάς, το οποίο κρίναμε ποδοσφαιρικά ότι ήταν ακατάλληλο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει, όταν ένας ποδοσφαιριστής μπαίνει σε ένα γήπεδο ακατάλληλο. Με τον πρόεδρο του Θησέα έχουμε άριστες σχέσεις, αλλά δεν κατάλαβα τον λόγο που βγήκε και έκανε αυτό το παράπονο. Συμφωνήσαμε το παιχνίδι να γίνει την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, που έχει άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις, κι εκεί καταλήξαμε.

Ο φίλος Τάκης (σ.σ. Αλιάτης) δεν ξέρω για ποιο λόγο θεώρησε ότι κάναμε ένα λάθος, γιατί κλείσαμε το φιλικό με την ΑΕΛ. Οι ομάδες με όποιον θέλουν κλείνουν φιλικά. Εμείς δεν ακυρώσαμε το παιχνίδι της Κυριακής. Εμείς δεν είπαμε ότι, επειδή θα παίξουμε το Σάββατο με τη Λάρισα, δε θα γίνει το παιχνίδι με τον Θησέα. Τους λόγους που ακύρωσε το φιλικό ο πρόεδρος του Θησέα, μπορεί να τους πει ο ίδιος, δε θέλω να κάνω αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή.

Έκρινε ο πρόεδρος του Θησέα για μας ότι, επειδή θα παίξουμε το Σάββατο, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε την Κυριακή. Πολλές ομάδες έχουν παίξει φιλικά Σάββατο-Κυριακή. Ακόμη και το να γίνουν δύο φιλικά στο ίδιο γήπεδο το Σαββατοκύριακο το είχαμε ρυθμίσει. Ο λόγος είναι άλλος, δε θέλω να πω. Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης με τον Θησέα. Ο Θησέας έκρινε ότι δεν ήθελε να αγωνιστεί την Κυριακή. Σεβαστό. Είπε ο πρόεδρος του Θησέα – κι αυτό μας τιμά – ότι θα κάνει το παιχνίδι με μας, όταν θα έχει έτοιμο το γήπεδο να το εγκαινιάσει κι εκεί καταλήξαμε.

Έχουμε άριστη σχέση με τον Θησέα, καθώς την Πέμπτη δώσαμε έναν ποδοσφαιριστή δανεικό, τον Δημήτρη Ζάχο. Από κει και πέρα δε βάλαμε κάτι άλλο στο μυαλό μας, ούτε διαταράχθηκαν οι σχέσεις μας».

Για το αυριανό φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Αν δείτε τον σχεδιασμό μας για τα φιλικά, έχουμε παίξει με αντιπάλους μεγαλύτερων κατηγοριών και ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε όλους να τους βλέπουμε με την ίδια σοβαρότητα. Από κει και πέρα το φιλικό με την ΑΕΛ είναι ένα παιχνίδι με μία ομάδα Σούπερ Λιγκ, που έχει κάποιους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και είναι ένα δυνατό τεστ για μας. Οι δικοί μας ποδοσφαιριστές έχουν παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες κι αυτό που θέλουμε, είναι να δούμε πώς θα ανταποκριθούν σ’ ακόμη ένα δυνατό παιχνίδι. Εμείς πορευόμαστε με ηρεμία σε όλη την προετοιμασία, χωρίς να αντιμετωπίζουμε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα σε τραυματισμούς, εκτός από τον Αντώνη Καμπλιώνη. Όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά και περιμένουμε την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το αν ο Ολυμπιακός Β. κινείται για την απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών, τη στιγμή που δοκιμάζεται ο Γάλλος Μαξίμ Ταμπά:

«Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της ομάδας από πολύ νωρίς και αποκτήσαμε τους παίκτες που είχαμε στη λίστα. Είμαστε σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, καθώς οι ποδοσφαιριστές δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις. Από κει και πέρα θέλουμε να είμαστε πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα μικρό πρόβλημα με τον Καμπλιώνη και θέλουμε να έχουμε ακόμη μία λύση στα χέρια μας».

Για το αν θα γίνουν κινήσεις από πλευράς ομάδων Γ’ Εθνικής προς την ΕΠΟ, προκειμένου να ανέβουν περισσότερες ομάδες στη Football League:

«Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι είχαμε το βράδυ της Πέμπτης μία συνάντηση με τους ανθρώπους της Νίκης, με τους οποίους συζητήσαμε το θέμα. Ολυμπιακός και Νίκη έχουμε έναν κοινό στόχο. Δεν θα πρέπει να μας χωρίζουν κάποια πράγματα, τα οποία από κοινού οφείλουμε να διεκδικούμε. Αυτό έχει γίνει, πλέον, αντιληπτό και από τους ανθρώπους της Νίκης. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και συμφωνήσαμε να κινηθούμε, σε συνεργασία με κάποιες άλλες ομάδες, που αποτελούν «brand name» για την κατηγορία. Θα στείλουμε έγγραφο στην ΕΠΟ και θα ζητάμε τα αυτονόητα. Να έχουν τη δυνατότητα και οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής κατηγορίας να διεκδικήσουν την άνοδο. Κι όχι να έρθουν «φυτευτές» κάποιες ομάδες και να παίξουν στο πρωτάθλημα της Football League. Δεν θα γνωρίζουμε και τι στόχο θα έχουν αυτές οι ομάδες… Από τη στιγμή που δεν θα έχουν το δικαίωμα ν’ ανέβουν κατηγορίες, θα είναι ρυθμιστές και το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο.

Αν ρίξετε μία ματιά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, θα δείτε ότι στην Γ’ εθνική κατηγορία υπάρχουν ομάδες «ονόματα», με ιστορία και δυναμική. Με όλες αυτές τις ομάδες θα ενεργήσουμε από κοινού, θα στείλουμε έγγραφο στην ΕΠΟ και θα ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Από κει και πέρα, είναι στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των οργάνων της για να αποφασίσει. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει και πάνω σ’ αυτό είναι σύμφωνες όλες οι ομάδες».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Περικλής Λασκαράκης, από την πλευρά του μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Από τη στιγμή που κατέχει το αξίωμα του ταμία στην ΕΠΟ και είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Για το αν επηρεάζει τον προγραμματισμό της ομάδας η μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα:

«Το ότι η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας πάει πίσω μία εβδομάδα δεν μας βγάζει εκτός προγράμματος. Δεν μιλάμε για παράταση ενός μηνός. Εμείς είχαμε υπολογίσει, ότι το πρωτάθλημα μπορεί να άρχιζε στις 7 Οκτωβρίου. Άρα δεν βγαίνουμε εκτός προγραμματισμού. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι για τη σέντρα του πρωταθλήματος».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις