Απάντησε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ο Ολυμπιακός Β.

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Απάντηση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά την ανακοίνωσή της, στην οποία εξέφραζε την αντίθεσή της για τη μη αναβολή του σημερινού φιλικού αγώνα με την ΑΕΛ, έδωσε η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Β. 1937.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας σχετικά με τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου της ομάδας μας με την ΑΕ Λάρισας, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.15 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Εμείς ως Διοίκηση του (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ)  ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 έχουμε δώσει τα διαπιστευτήρια μας στα τέσσερα χρόνια που ασχολούμαστε με την ομάδα μας και έχουμε περάσει τις εξετάσεις με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και αυτό πιστεύουμε ότι το γνωρίζουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υπάλληλοι και η Διοίκηση τους, όπως επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πάντα διαφυλάττουμε πρώτα την ανθρώπινη υπόσταση, μετά τη δημόσια περιουσία και τέλος τον μεγάλο Σύλλογο που υπηρετούμε καθώς και ότι ο ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 δεν είναι ιδιωτική εταιρεία αλλά ερασιτεχνικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, όπως και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί , ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.

Ο φιλικός αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, είχε αγωνιστεί με απαράμιλλο ήθος και πάθος για την ομάδα μας, είχε καταγωγή από την Ελασσόνα της Λάρισας και θεωρούμε ότι αυτή την παράμετρο μάλλον δεν τη γνώριζαν οι συντάκτες  της ανακοίνωσης της  ΕΑΥ Μαγνησίας.

Κατανοούμε ότι προστατεύουν τα συμφέροντα του κλάδου τους, αλλά κάνοντας γενικόλογες αναφορές περί προστασίας του πολίτη, για την οποία φυσικά συμφωνούμε και εμείς, δεν πρέπει να ισοπεδώνονται και να ταυτίζονται γεγονότα που έχουν αμαυρώσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο με την υγιή και ταπεινή προσπάθεια του Συλλόγου μας.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα διαφυλάξουμε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των φιλάθλων που θα προσέλθουν στο Πανθεσσαλικό, όπως κάνουμε πάντα. Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι είναι ένας ΦΙΛΙΚΟΣ αγώνας στα πλαίσια της προετοιμασίας και της αγωνιστικής ετοιμότητας των δύο ομάδων και θεωρούμε υπερβολικό το πνεύμα της ανακοίνωσης του συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών Μαγνησίας, που πιστεύουμε ότι προκλήθηκε από μη γνώση των πραγματικών συνθηκών που ισχύουν στο βολιώτικο ποδόσφαιρο σήμερα.

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες του Συλλόγου μας για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία μας με την Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Σύλλογο μας και να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό το πνεύμα και στο μέλλον τη συνεργασία μας επιλύοντας οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

Νωρίτερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας είχε εκφράσει μέσω ανακοίνωσης, την έντονη διαμαρτυρία της για τη μη αναβολή του φιλικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού Βόλου-ΑΕΛ, καθώς από τον Βόλο θα απουσιάζουν επιχειρησιακές μονάδες και αστυνομικοί λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στη ΔΕΘ. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων δηλώνει πως καθιστά υπεύθυνο όποιον αποδέχθηκε τη διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης σε περίπτωση τραυματισμού συναδέλφων της ή σε οποιαδήποτε φθορά ιδιοκτησίας του δημοσίου ή του πολίτη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον κ. Πρωθυπουργό της χώρας, με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα συνδικάτα επί ποδός και την Ελληνική Αστυνομία στις επάλξεις με μαζική μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων από όλη τη χώρα, προς αποτροπή έκνομων ενεργειών και με βασικό μέλημα τη διαφύλαξη της νομιμότητας και της δημόσιας ασφάλειας, μείναμε άφωνοι, έκπληκτοι και άναυδοι όταν πληροφορηθήκαμε πως το Σάββατο 8/9/2018, τη στιγμή που θα πραγματοποιείται η ομιλία του Πρωθυπουργού και θα λαμβάνουν χώρα συγκεντρώσεις κοινωνικών ομάδων, στη πόλη του Βόλου εν απουσία των οργανωμένων επιχειρησιακών μονάδων και άλλων συναδέλφων που θα λάβουν μέτρα στη Δ.Ε.Θ. , με την σιωπηρή ανοχή ή επικίνδυνη συγκατάθεση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΛ.

Δεδομένου του αμαρτωλού παρελθόντος στα παιχνίδια που έλαβαν χώρα μεταξύ των δύο αυτών ομάδων και συγκεκριμένα των οπαδών αυτών και την απουσία των οργανωμένων επιχειρησιακών μονάδων, ως ΕΑΥ Μαγνησίας, έχουμε ιερή υποχρέωση, εξαντλώντας πλήρως κάθε μας προσπάθεια προς μετάθεση του ως άνω φιλικού αγώνα σε άλλη ημερομηνία, στους συναδέλφους μας που έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν σε ανάλογες «φιλικές» αναμετρήσεις, να επιδώσουμε διαμαρτυρία προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, την Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας αλλά και προς κάθε υπεύθυνο που σιωπηρά αποδέχτηκε την διεξαγωγή της ως άνω αναμέτρησης, τη δεδομένη χρονική συγκυρία, καθιστώντας αυτούς, υπεύθυνους σε περίπτωση τραυματισμού συναδέλφων μας ή σε οποιαδήποτε φθορά ιδιοκτησίας του δημοσίου ή του πολίτη.

Δε θα ανεχτούμε καταστρατήγηση υπουργικών αποφάσεων, για οποιαδήποτε εμπλοκή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε ποδοσφαιρικό αγώνα ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως και την επικείμενη, λόγο του αγώνα, στέρηση στον πολίτη της Θεσσαλίας, των αναφαίρετων δικαιωμάτων της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του, με τις ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις που έχουν απομείνει.

Σε περίπτωση δε που υπάρξουν μετακινήσεις αστυνομικών από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, σε βάρος της τσέπης του πολύπαθου πολίτη σπαταλώντας αναίτια δημόσιο χρήμα, ζητάμε, προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, την κοστολόγηση, από αυτούς που επέτρεψαν τη δεδομένη χρονική στιγμή, δύο ιδιωτικές εταιρείες με τους υπαλλήλους τους να παίξουν ποδόσφαιρο στη πλάτη του Έλληνα Αστυνομικού, ζημιώνοντας ηθικά και κυρίως οικονομικά τους πολίτες.

Εύλογα λοιπόν θέτουμε το εξής ερώτημα. Γιατί δεν φροντίσατε ως αρμόδιοι να προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου φιλικού, δεδομένου και της έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες και θα λάβουν μέτρα στη Δ.Ε.Θ και κυρίως που θα βρεθούν τα χρήματα αν και εφόσον μετακινηθούν αστυνομικοί από όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις καθώς όπως υποστηρίζετε δεν υπάρχουν ούτε για τα εκτός έδρας των συναδέλφων μας; Γνωρίζουμε πως πολλές φορές αναβάλλονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις όταν λαμβάνουν χώρα γεγονότα που χρίζουν έντονης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων, εδώ γιατί δεν έγινε; Ποιους δεν θέλουμε να κακοκαρδίσουμε;

Έχοντας ενημερώσει πλήρως την Π.Ο.ΑΣ.Υ και τους νομικούς μας συμβούλους σας γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση τραυματισμού αστυνομικού ή πολίτη καθώς και σε οποιαδήποτε πραγμάτωση φθοράς ιδιοκτησίας δημοσίου ή πολίτη σας καθιστούμε υπεύθυνους και θα κινηθούμε νομικά με ότι αυτό συνεπάγεται».