Τεστ με Μαυροβούνιο για την Εθνική στο Παρίσι

Στο πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει πριν τα ματς με Σερβία στο Ηράκλειο (13/9) και Γεωργία στην Τιφλίδα (16/9) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε στο Παρίσι το Μαυροβούνιο (19:00), ενώ την Κυριακή (19:30) θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γαλλία. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο «Πιέρ Ντε Κουμπερτέν», έδρα της Παρί Λεβαλουά, που χωρά περίπου 4.000 θεατές.

Τα δύο αυτά τεστ είναι χρήσιμα γιατί η Εθνική θα παραταχθεί με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την πρώτη φάση. Από τους παίκτες που έπαιξαν στα τρία πρώτα «παράθυρα» παρέμειναν μόλις τέσσερις, οι Μπουρούσης, Βασιλόπουλος, Μαργαρίτης και Λαρεντζάκης, ενώ οι υπόλοιποι δέκα είναι από τις ομάδες της Ευρωλίγκας (Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Μήτογλου, Παπαγιάννης) και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ των Χοκς Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει ουσιαστικά μια εβδομάδα προπονήσεων και φιλικών για να βρει χημεία και το αποψινό φιλικό θα είναι αρκετά χρήσιμο ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Μαυροβούνιο προετοιμάζεται για τα ματς με Τουρκία εκτός (14/9) και Ουκρανία εντός έδρας (17/9) έχοντας ρεκόρ 3-3 από την πρώτη φάση και «κυνηγώντας» Τουρκία και Λετονία που έχουν 4-2, με την Ισπανία να είναι στην κορυφή με 6-0. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, που έχασε με τη Μονακό στον τελικό του Basketball Champions League από την ΑΕΚ και πλέον θα συνεχίσει στη Βιλερμπάν. Μεγάλος απών θα είναι ο ΝΒΑερ Νίκολα Βούτσεβιτς, ενώ και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα. Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν ο Αμερικανός γκαρντ Ντέρεκ Νίνταμ που μετακόμισε από τη Μόρναρ στη Μονακό, ο Νίκολα Ιβάνοβιτς που πέρασε από την ΑΕΚ και πλέον ανήκει στη Μπουντούτσνοστ, αλλά και ο 36χρονος πλέον ψηλός Μπλάγκοτα Σέκουλιτς, με την πολυετή θητεία στα ελληνικά γήπεδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις