Πνίγηκε γνωστός Βολιώτης ψυχίατρος στην παραλία Παπά Νερό

Ένας γνωστός ψυχίατρος του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Ξηρομερίτης, έχασε τη ζωή του χθες, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που έκανε το μπάνιο του στην θαλάσσια περιοχή του Παπά Νερό, στο Ανατολικό Πήλιο. Ο άτυχος ψυχίατρος, 61 χρόνων, φέρεται να είχε μεταβεί για το Σαββατοκύριακο στο Παπά Νερό με το λεωφορείο. Χθες γύρω στις 7.45’ το απόγευμα έκανε μπάνιο στη θάλασσα. Ξαφνικά λουόμενοι είδαν το σώμα του μπρούμυτα στη θάλασσα, χωρίς σημάδια ζωής. Πλησίασαν, τον έσυραν έξω από τη θάλασσα, ενώ κινητοποιήθηκαν οι ναυαγοσώστες και γιατροί, που τυχαία βρέθηκαν στην περιοχή. Οι ναυαγοσώστες και ο γιατρός προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χρησιμοποίησαν και απινιδωτή, ενώ έκαναν επί πολύ ώρα καρδιοαναπνευστική ανάταση.

Δυστυχώς ο 61χρονος ψυχίατρος δεν επανήλθε στη ζωή. Στην παραλία βρέθηκε ένα τσαντάκι με το κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο και φέρεται να αναγνωρίστηκε. Σύμφωνα με μία πληροφορία, όταν τον έβγαλαν από τη θάλασσα, φορούσε μάσκα. Σύμφωνα με άλλη πηγή, πριν μπει στη θάλασσα, είχε πιεί μια πορτοκαλάδα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου τον αναγνώρισε αργότερα το βράδυ η σύζυγός του, γνωστή δικηγόρος του Βόλου. Η σορός του επρόκειτο να μεταφερθεί για νεκροψία-νεκροτομή.

Ο Κων. Ξηρομερίτης, είχε γεννηθεί στη Ν. Ιωνία Βόλου, όπου και διέμενε. Πρόσφερε για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου. Τελευταία είχε αποχωρήσει, καθώς συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο, ενώ συνέχισε να δραστηριοποιείται στην Ψυχιατρική, με ιδιωτικό ιατρείο που διατηρούσε. Ήταν μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και άνθρωπος με ενδιαφέροντα στα κοινά, ενώ ήταν αγαπητός σε όλους, όσοι τον γνώριζαν. Ήταν παντρεμένος με τη Λαμπρινή Παρασκευά, δικηγόρο και είχαν δύο γιούς, έναν πτυχιούχο Οικονομικών Σπουδών και έναν πτυχιούχο Νομικής.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις