Πώς και πότε θα καταβάλλονται οι αμοιβές διαιτητών στα πρωταθλήματα και το κύπελλο

Λειτουργώντας εγκαίρως προκειμένου να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις, όπως συνέβαιναν με προηγούμενες διοικήσεις και είχαν ως αποτέλεσμα οι διαιτητές να μένουν επί μακρόν απλήρωτοι, η διοίκηση της ΕΠΟ στην τελευταία Ε.Ε. αποφάσισε τον τρόπο, το ύψος και τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων των διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο.

Για τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα, Super League και Football League, τα έξοδα διαιτησίας (αμοιβές διαιτητών και έξοδα μετακίνησης) θα προκαταβάλλονται από τις γηπεδούχες ΠΑΕ μέχρι την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα και θα αντιστοιχούν στο σύνολο των εντός έδρας αγώνων που έχει κάθε ΠΑΕ στη διάρκεια του μήνα.

Για τις ΠΑΕ της Super League το κόστος κάθε διαιτησίας είναι 5.000 και για τις ΠΑΕ της Football League 2.000 ευρώ.

Για τη Football League πρέπει να τονιστεί ότι πέρυσι τα έξοδα διαιτησίας τα πλήρωσε η FIFA μέσω ενός προγράμματος. Φέτος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη και αν δεν γίνουν κάποιες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση θα επιβαρυνθούν οι ομάδες της κατηγορίας.

Για το κύπελλο τα έξοδα διαιτησίας θα προκαταβάλλονται πριν την έναρξη κάθε αγώνα από τη γηπεδούχο ΠΑΕ.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω ο διαιτητής δεν θα αρχίζει τον αγώνα, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Διαιτησίας.
Η ΕΠΟ επικαιροποίησε και τις αμοιβές διαιτητών και εισέπραξε θετικά σχόλια από τους εκπροσώπους της FIFA, που είδαν από την πλευρά της Ομοσπονδίας να δίνεται λύση σ’ ένα θέμα που μέχρι πέρυσι αποτελούσε ένα αρνητικά σημεία του διοικητικού κομματιού του ποδοσφαίρου.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις