Volos Cup εν δράσει (ρεπορτάζ, δηλώσεις, αποτελέσματα, photos)

Η Χθεσινή μέρα ήταν η πρώτη για το Volos Cup 2015, αφού πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του τουρνουά στο ΕΑΚ Βόλου. To Volos Cup είναι ένα τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που ξεκίνησε το 2011 και έχει εξελιχθεί σε θεσμό τα τελευταία χρόνια.

Συνδιοργανωτές είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και η Boca Sport. Τη φετινή χρονιά το Volos Cup είναι αφιερωμένο στον αγώνα κατά της βίας στα γήπεδα, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Οι ομάδες της Μαγνησίας που συμμετέχουν στο φετινό Volos Cup είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η ΝίκηΒόλου, ο Μαγνησιακός, ο Σαρακινός, ο Θησέας Αγριάς και η Δημητριάς. Στο τουρνουά έχουν πάρει μέρος και ομάδες από άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και η CSKA Σόφιας από τη Βουλγαρία.

Μπορεί τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για χθες (Κυριακή, 28/6) να μην πραγματοποιήθηκαν, λόγω έντονης βροχόπτωσης, όμως, διεξήχθησαν σήμερα (Δευτέρα, 29/6) στο ΕΑΚ Βόλου, στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, αλλά και στα γήπεδα της Δημητρίας, της Άλλης Μεριάς και της Πορταριάς. Διαιτητές των αγώνων ήταν επίσημοι διαιτητές από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.

Ακολουθούν αναλυτικά δηλώσεις του Παντελή Παπαεμμανουηλίδη, Αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, του Βασίλη Λάκη, Ιδιοκτήτη του Αστέρα Χαλανδρίου, αλλά και τα αποτελέσματα και οι φωτογραφίες από τα σημερινά παιχνίδια των Βολιώτικων ομάδων, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Goalpostgr:

Δηλώσεις Παντελή Παπαεμμανουηλίδη: «Αυτή είναι η τρίτη χρονιά του Volos Cup. Προσπαθούμε να τον καθιερώσουμε και να γίνει θεσμός για την πόλη του Βόλου. Φέτος είναι μία από τις πιο δυνατές χρονιές. Έχουν έρθει περίπου 500 παιδιά με τις ομάδες τους από όλη την Ελλάδα, ενώ στο τουρνουά συμμετέχει και μία ομάδα από το εξωτερικό, η CSKA Σόφιας. Η τελετή έναρξης έγινε χθες και το τουρνουά θα τελειώσει την Τετάρτη με τη διοργάνωση των τελικών στο κυρίως γήπεδο του ΕΑΚ, αλλά και τις βραβεύσεις των πρωταθλητών ανά κατηγορία. Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία είχε ξεκινήσει από το χειμώνα, ενώ το Πάσχα διοργανώθηκε ένα τουρνουά, το οποίο ήταν κάτι σαν πρόβα. Το τουρνουά έχει αποσπάσει την προσοχή ολόκληρης της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνδιοργανώνει το τουρνουά μαζί με την Boca Sport, μια εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα, η οποία έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αναλάβει εκείνα των γηπέδων, των διαιτητών, των γιατρών και άλλων».

Δηλώσεις Βασίλη Λάκη: «Ερχόμαστε πρώτη φορά. Ανταποκριθήκαμε στην πρόταση των διοργανωτών, θεωρώντας ότι το επίπεδο είναι ανταγωνιστικό. Οι ομάδες είναι πολύ καλές, το ίδιο και τα γήπεδα και το τουρνουά ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των υπευθύνων. Εμείς θέλαμε, μετά από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στο Ενωσιακό Πρωτάθλημα της Αθήνας, να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με τον ανταγωνισμό. Ήταν δελεαστικό για τους ποδοσφαιριστές μας να παίξουν με μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Το τουρνουά μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά οργανωμένο και αποτελεί την τελευταία αγωνιστική μας υποχρέωση για τη φετινή χρονιά, αφού στα γήπεδα θα επιστρέψουμε ξανά τον Σεπτέμβριο».

Αποτελέσματα:
(1997-1999): Ατρόμητος Χαλανδρίου – Ολυμπιακός Βόλου 0-1, ΑΟ Περιστερίου – Μαγνησιακός 0-0
(2000-2001): Ολυμπιακός Βόλου – Ίωνες ΠΦ 2-0, ΠΑΟΚ Ξάνθης – Δημητριάς 8-3, Νίκη Βόλου – Ελπίδες Βόλου 5-1, ΑΟ Περιστερίου – Νίκη Βόλου 1-0, Ηρακλής Πτολεμαΐδας – Ολυμπιακός Βόλου 0-2, Δήμητρα Τρικ – Ελπίδες Βόλου 3-0 (Φιλικό), ΕΠΣ Κέρκυρας – Δημητριάς 2-2 (Φιλικό)
(2002-2003): Ολυμπιακός Βόλου – Ίωνες ΠΦ 4-1, Φοίνικας Πολίχνης – Σαρακινός 0-4, ΑΚΑΔ Δεσκάτης – Θησέας Αγριάς 1-2, Δήμητρα Τρικ – Θησέας Αγριάς 4-0, Ολυμπιακός Βόλου – Σαρακινός 3-1,
(2004-2005): Ολυμπιακός Βόλου – Δήμητρα Τρικ 4-0, Ελπίδες Βόλου – ΑΟ Περιστερίου 1-4, Εθνικός Πυλαίας – Ολυμπιακός Βόλου 1-2, Ελπίδες Βόλου – ΑΚΑΔ Δεσκάτης 3-12
(2006-2007): Ολυμπιακός Βόλου – Ελπίδες Βόλου 6-0, Ηρακλής Πτολεμαΐδας – Ολυμπιακός Βόλου 2-6, Ελπίδες Βόλου – Θύελλα Ελεούσας 1-7

Ρεπορτάζ και Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις