Μπούις: «Θέλουμε πολύ τον κόσμο δίπλα μας στο ματς με τη Δόξα»

Η Νίκη Βόλου κέρδισε με 5-0 τον Ρήγα Φεραίο στο τελευταίο φιλικό, πριν την σπουδαία αναμέτρηση Κυπέλλου με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας. Ο Φάντζιο Μπούις μίλησε στο goalpost.gr για την εικόνα της ομάδας του στο φιλικό του Βελεστίνου αλλά και για τον κυριακάτικο αγώνα Κυπέλλου. Ο Βέλγος προπονητής σχολίασε την πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα της Νίκης του Βασίλη Ρόβα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Βουκομάνοβιτς που πέτυχε χατ τρικ. Τέλος ο Μπούις ευχήθηκε ο κόσμος να δώσει δυναμικό παρών στο ματς με τη Δόξα Δράμας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάντζιο Μπούις στο goalpost.gr

«Ήταν το τελευταίο φιλικό μας πριν το Κύπελλο και ήταν φανερό πως το μυαλό των ποδοσφαιριστών ήταν στον κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας. Οι παίκτες δικαιολογημένα, κατά την άποψή μου, έπαιξαν προσεκτικά καθώς όλοι θέλουν να είναι παρόντες στο ματς του Πανθεσσαλικού για το Κύπελλο. Όπως είδατε κι εσείς το γήπεδο δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση και ήταν ένας επιπλέον λόγος για τους παίκτες να είναι δύο φορές πιο προσεκτικοί».

Τα στοιχεία που βελτιώθηκαν αλλά και αυτά που χρίζουν περαιτέρω βελτίωσης

«Αυτό που κρατάω είναι ότι οι παίκτες μου ήταν υπομονετικοί με το γκολ. Παρά το γεγονός πως δεν ήρθε νωρίς, έπαιξαν υπομονετικά και  βάσει πλάνου, οπότε το γκολ ήρθε ως φυσική εξέλιξη των προσπαθειών τους. Από ‘κει και πέρα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα καθώς η αντίπαλη άμυνα ανοίγει. Επίσης, παρουσιάσαμε βελτίωση όσον αφορά την αμυντική μας λειτουργία. Στην τελική ενέργεια θέλω να είμαστε πιο απλοί και ουσιαστικοί».

Για τον Βουκομάνοβιτς που πέτυχε τρία τέρματα

«Ο Βουκομάνοβιτς δείχνει μεγάλη συνέπεια με το σκοράρισμα. Έχει συνεχή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό είναι ένα στοιχείο πολύ καλό, τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο, ώστε να πάρει ψυχολογία. Ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, το γνωρίζαμε και γι’ αυτό τον αποκτήσαμε. Μέχρι τώρα μας δικαιώνει απόλυτα για την επιλογή μας».

Για το νέο απόκτημα της ομάδας, τον Βασίλη Ρόβα

«Ο Βασίλης Ρόβας είναι ο παίκτης που μας έλειπε. Είναι έμπειρος και ποιοτικός παίκτης και είναι αυτός που μπορεί να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Ρόβα, λόγω της εμπειρίας του αλλά κι επειδή μπορεί και διαβάζει τις φάσεις, μπορούμε να αισθανθούμε μεγαλύτερη σιγουριά».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου που έφερε αντίπαλο της Νίκης, τη Δόξα Δράμας

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Δόξα Δράμας τα τελευταία χρόνια έχει από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, μπάτζετ της κατηγορίας. Είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 1. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μας φοβίζει. Για μένα οι πιθανότητες για την πρόκριση είναι μοιρασμένες. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε»

Για το αν η Νίκη θα παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας

«Σίγουρα το κίνητρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για έναν ποδοσφαιριστή και αυτό το παιχνίδι είναι μεγάλη πρόκληση γι’ αυτούς. Όλοι θέλουν να είναι παρόντες και να αγωνιστούν».

Για το αν η παρουσία του κόσμου δώσει το πλεονέκτημα στη Νίκη

«Σίγουρα, είναι σημαντικό να υπάρχει πολύς κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε πολύ τον κόσμο στο πλευρό μας. Ξέρω πως οι φίλοι της Νίκης θέλουν να δουν αυτό το παιχνίδι καθώς έχουν πολύ καιρό να δουν ένα επίσημο παιχνίδι τέτοιου επιπέδου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις