Αδίκησε τον εαυτό της η Εθνική με Ουγγαρία

Η Ουγγαρία ήταν με την πλάτη στον τοίχο κι αυτό αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο, ώστε να νικήσει 2-1 την Ελλάδα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πιο αποτελεσματικοί, αφού στις λιγοστές ευκαιρίες που έκαναν, κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, ενώ το πολύ ωραία τέρμα του Μανωλά δεν έφτανε για την Ελλάδα.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα, η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά στην Ουγγαρία και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν. Αν και αρχικά φάνηκε ότι η Ελλάδα είχε τον έλεγχο, οι Ούγγροι βρήκαν διαδρόμους στην πλάτη της άμυνας. Τις δύο πρώτες φορές ο Βάργκα υποδείχθηκε οφσάιντ, αλλά την τρίτη οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με τρεις κεφαλιές και ο ανενόχλητος Ρόλαντ Σαλάι άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ.

Ευτυχώς για την Εθνική μας, η ψυχρολουσία κράτησε μόλις τρία λεπτά. Στο 18’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μανωλάς με απίστευτη κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Ελλάδα ανέβηκε, έψαξε το δεύτερο γκολ με τους Πέλκα, Μανωλά και Χριστοδουλόπουλο, αλλά ήταν άστοχη στην τελική προσπάθεια. Έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ των Ούγγρων το 42’ με το Κλάινχαϊσλερ, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί τριπλή τρομερή επέμβαση του Μπάρκα.

Ο Σκίμπε προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο κι έριξε στο γήπεδο τους Μήτρογλου και Λυκογιάννη, αντί των Δώνη και Τζαβέλλα. Η Εθνική είχε τον έλεγχο, αλλά δεν έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, εκτός από μία κεφαλιά του Τοροσίδη στο 52’.

Τα λεπτά περνούσαν και η Εθνική δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Γκουλάτσι, αν και όποτε χρειάστηκε ο κορυφαίος Ούγγρος τερματοφύλακας φώναξε παρών. Έτσι το 2-1 υπέρ των Ούγγρων παρέμεινε μέχρι το τέλος.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 50’ Ρ. Σαλάι – 35’ Tζαβέλλας, 78’ Οικονόμου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπέσε, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Κόβατς (81’ Πάτκαϊ), Βάργκα (62’ Λόβρενσιτς), Α. Σαλάι (69’ Επελ), Ρ. Σαλάι.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς (52’ Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46’ Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Πέλκας, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Δώνης (46’ Μήτρογλου).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις