Τι είναι το «Discover Football»…

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μαγνησίας, ΑΣ Βόλος 2004, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο για λογαριασμό του «Discover Football». Στην αποστολή της ομάδας συμμετέχουν επτά παίκτριες…

…(Χρύσα Βέτσικα, Έφη Κόντου, Φένια Μπαλαμούτη, Μαριαλένα Οικονόμου, Φωτεινή Οικονόμου, Ευαγγελία Παπασακελλαρίου, Όλια Κέκου). Επίσης, η αποστολή συνοδεύεται και από τον πρόεδρο του ΑΣ Βόλος 2004, τον Δημήτρη Κλόντζα.

Όσοι διαβάζουν το άρθρο αυτή τη στιγμή, θα αναρωτιούνται τι είναι το Discover Football, από ποιους δημιουργήθηκε, ποιοι το συντηρούν, αλλά και ποιο είναι το έργο που προσφέρει. Ο Δημήτρης Μπιτολάς απαντά στα ερωτήματα των αναγνωστών του Goalpostgr για τo άγνωστο στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, Discover Football:

Τι είναι το Discover Football;

Το Discover Football είναι το κορυφαίο δίκτυο του κόσμου που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για να υποστηρίξει έναν κόσμο στον οποίο οι γυναίκες μπορούν να αθλούνται χωρίς να υφίστανται διακρίσεις για οποιονδήποτε λόγο.

Από ποιους ιδρύθηκε και ποιοι το στηρίζουν;

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και Συνάντησης (Ποδόσφαιρο και Αξίες) ιδρύθηκε από λάτρεις του ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως μέσο ενδυνάμωσης των γυναικών και προώθησης της διαπολιτισμικής κατανόησης. Διοργανώνουν συνέδρια και τουρνουά, όπου οι γυναίκες αναπτύσσουν δεξιότητες και αποκτούν γνώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν αυτονομία, κινητικότητα και δύναμη. Αυτή η μη κερδοσκοπική οργάνωση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική εργασία των γυναικών, καθιστώντας τη μοναδική στον κόσμο του ποδοσφαίρου. To Discover Football έχει αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς και από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Τι προσφέρει το Discover Football;

Το Discover Football προβάλει τη γυναίκα και ενισχύει τη θέση της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επιτρέπει τη διαπολιτισμική ανταλλαγή με τη διεξαγωγή διεθνών τουρνουά ποδοσφαίρου. Δίνει ευκαιρίες στις γυναίκες να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση. Δημιουργεί εκστρατείες κατά των ανισοτήτων που επιδιώκουν να επηρεάσουν τις πολιτικές του αθλητισμού. Δημιουργεί ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο, φέρνοντας σε επαφή τις παίκτριες του ποδοσφαίρου και των ηγετών του έργου.

Τι άλλο παρέχει το Discover Football στις παίκτριες του γυναικείου ποδοσφαίρου;

Το Discover Football ενδυναμώνει τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο με τη διεξαγωγή σεμιναρίων, στα οποία οι παίκτριες ανταλλάσσουν εμπειρίες και κτίζουν στρατηγικές για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου, αλλά και των δικαιωμάτων των γυναικών. Ερευνά την επίδραση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην ενδυνάμωση και την ισότητα των φύλων. Χρησιμοποιεί ταινίες για να συλλέγουν και να μοιράζονται οι παίκτριες εμπειρίες, από γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Δημήτρης Μπιτολάς για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις