Κωπηλασία: Στη 2η θέση στον κόσμο ο Παπακωνσταντίνου από το Πτελεό

Τα ελληνικά κουπιά κατάφεραν σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση να διαπρέψουν, με τη Μαγνησία να έχει μερίδιο σ’ αυτό. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αθλητής που κατάγεται από τον Πτελεό, μαζί με τον συναθλητή του Γιάννη Μαρόκο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που πραγματοποιείται στη Φιλιππούπολη.

 Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς εκπροσώπους του Νομού Μαγνησίας. Δεν ανήκει σε κάποιον από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους του Βόλου, αλλά σε σύλλογο των Αθηνών που επίσης έχει μεγάλη παράδοση στον χώρο και συγκεκριμένα στον ΕΝΟ Αιγυπτιωτών.

Πρόσφατα, μαζί με τον Γιάννη Μαρόκο, αποτέλεσε το ελληνικό πλήρωμα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπρεστ για αθλητές κάτω των 23 ετών.

Οι δυο αθλητές έχουν «δέσει» μεταξύ τους και χθες ανέβηκαν στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που φιλοξενείται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο σε ένα νέο αγώνισμα, την δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών. Ο χρόνος τους ήταν  6:41.48, μένοντας πίσω από την Ιταλία που πήρε το χρυσό με 6:38.55 και μπροστά από τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χάλκινο με 6:56.99.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις