“Δεν παίζουμε αν δεν δοθεί επιχορήγηση”

Εκπρόσωποι των έξι (εκ των επτά) ομάδων της Ηλείας και της Αχαΐας (με εξαίρεση εκπροσώπησης από τον Αστέρα Αμαλιάδας, λόγω συνεχιζόμενων διοικητικών, οικονομικών κι αγωνιστικών προβλημάτων εκεί, που δεν του επιτρέπουν ακόμα την ομαλή λειτουργία…), συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 13/9 στη Βάρδα στα γραφεία του ΠΑΟΒ, και αποφάσισαν να το …τραβήξουν μέχρι τέλους.

Σε ότι αφορά βασικά τη συνεχιζόμενη αντίδραση για τον τρόπο που καταρτίστηκαν οι Όμιλοι της Γ’ Εθνικής και ειδικότερα για την πρόσθεση σημαντικών εξόδων από την κατευθυνόμενη απόφαση να μπουν αυτές οι ομάδες, μαζί με εκείνες της Ανατολικής Αττικής και της Δωδεκανήσου.

Μάλιστα συντάχθηκε, και ήδη εστάλη την Παρασκευή, όπως πληροφορηθήκαμε, και έγγραφο στην ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο τα σωματεία αυτά ζητούν να δοθεί επιχορήγηση ύψους 15.000 ευρώ σε κάθε ομάδα μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα κατατεθούν τα δελτία των ποδοσφαιριστών τους αλλά και βέβαια δεν θα αγωνιστούν στη συνέχεια…

Επίσης, θα επιδιωχθεί άμεσα μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, για να δώσει λύση στο θέμα με δέσμευση του.

Για ένα πρωτάθλημα, στο οποίο τώρα  αυξάνονται απρόσμενα κατά πολλές χιλιάδες ευρώ τα προυπολογισθέντα έξοδα. Με τα έκτακτα, ειδικά που μπήκαν μόλις τώρα, ταξίδια σε Ανατολική Αττική και Ρόδο (τρία και τρία, αντίστοιχα, για τις ηλειακές ομάδες, σύνολο έξι). Που εμπλέκονται πλέον σε άλλες μετακινήσεις με μεγάλο κόστος (αεροπορικά εισιτήρια ή πλοίων,πέραν και των λεωφορίων, και ξενοδοχεία, κι επιπλέον γεύματα, κ.τ.λ.).

Άλλωστε, πέραν των ανεκδιήγητων “μαγειρεμάτων” τα οποία ως γνωστόν έφτιαξαν νέο …χάρτη της Ελλάδας, και μάλιστα σε πρωτάθλημα ΟΚΤΩ ομίλων όπου υπάρχει πλήθος γειτονικών ομάδων, παράτυπο είναι ΚΑΙ το να ανακοινώνονται όμιλοι μόλις εντός του …Σεπτεμβρίου (κι όχι νωρίτερα)!

– Υπενθυμίζεται επίσης πως, οι ομάδες Αχαΐας και Ηλείας και πριν λίγες μέρες στην κλήρωση, αιτήθηκαν αρχικά την αναβολή της διαδικασίας, ώστε να εξεταστεί το επίσημο αίτημα τους περί ενίσχυσης εκ της Ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά τα μεταφορικά έξοδα των συλλόγων τους (είχε γράψει σχετικά το Iliaoikonomia.gr από τις προηγούμενες μέρες). Ουσιαστικά ήδη εκεί ζήτησαν από τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ Π. Δημητρίου να δεσμευτεί επ’ αυτού. Αυτός ανέφερε πως η εισήγηση είναι θετική, αλλά προς το παρόν δεν μπορούσε να δεσμευτεί περισσότερο για την τελική απόφαση από την Ε.Ε. της Ομοσπονδίας. Κι έχει κατά πληροφορίες, ανεπίσημα, ειπωθεί πως θα δοθεί τελικά σε κάποιες ομάδες μια επιχορήγηση 10.000 ευρώ από την Ομοσπονδία.

Βέβαια, απομένει τόσο το να οριστικοποιηθεί τι ακριβώς θα ισχύσει – αν υπάρξει πράγματι χρηματική ενίσχυση και πόση, αλλά και πότε και πως θα καταβληθεί.

Τέλος, παρόμοια αιτήματα υπάρχουν κι από άλλες Ενώσεις, όπως της ΕΠΣ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, για ΑΟ Εικοσιμίας και Καταστάρι αντίστοιχα (που τα φτάνουν να παίζουν μέχρι με ομάδες της Βοιωτίας), αλλά κι από την ΕΠΣ Πειραιά (παίζει με επτά ομάδες της Κρήτης).

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις