“Καταιγίδα” ο Ολυμπιακός Β. φιλοδώρησε με… τεσσάρα την Στυλίδα

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φιλικό παιχνίδι με την Στυλίδα, με γκολ του Μανιά στο 30ο δευτερόλεπτο, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Σκοπελίτη σε 1-1 στο 39’ και πήραν τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε τρία τέρματα που πέτυχαν οι Λώττας στο 54’, Σερτζίνιο στο 62’ και Ζγκούρι στο 77’.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και έφτασαν δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ. Πέρα από τα τέσσερα γκολ που σημείωσαν, είχαν και αρκετές ευκαιρίες για γκολ, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, απέναντι σε μια ομάδα που προσπάθησε, αλλά δεν ήταν ικανή να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Η διάταξη του Ολυμπιακού
Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακουμής, ενώ το δεξί άκρο κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Παπαϊωάννου. Στον άξονα ως ανασταλτικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Κόλα και  Ναζίμ. Στις πτέρυγες κινούνταν ο Σκοπελίτης από τα δεξιά και ο Σερτζίνιο από τα αριστερά. Ο Λώττας είχε επιτελικό ρόλο πίσω από τον προωθημένο Σαχινίδη.

Η Στυλίδα κατάφερε με τη σέντρα του αγώνα να προηγηθεί με 1-0. Μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο ο Νίκος Μανιάς με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν επηρεάστηκαν από το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν την άμυνα της Στυλίδας για την ισοφάριση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ευκαιρίες με τους Σάββα στο 8’ (κεφαλιά άουτ), Λώττα (σουτ άουτ), Σερτζίνιο (σουτ άουτ). Από πλευράς γηπεδούχων ο Λέντας στο 10’ είχε ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ, δίχως να ανησυχήσει ο Γιακουμής.

Ο Ολυμπιακός στο 17’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπουτζίκου από τον Τέγο. Ο Λώττας το εκτέλεσε, με τον Μήτσου να αποκρούει, καθώς η εκτέλεση του έμπειρου μέσου του Ολυμπιακού ήταν κακή.

Για ένα δεκάλεπτο μέχρι το 27’ οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Στο λεπτό εκείνο ο Ντέιβιντ Ναζίμ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς μόνος απέναντι από τον Μήτσου δεν μπόρεσε να πλασάρει τον τερματοφύλακα της Στυλίδας.

Ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου τα ηνία του παιχνιδιού, πίεσε την άμυνα της Στυλίδας και στο 39’ έφτασε στο 1-1. Ο Σερτζίνιο με κάθετη πάσα βρήκε τον Σκοπελίτη, αυτός ξεπέρασε και την αντίσταση του τερματοφύλακα Μήτσου και με πλασέ ισοφάρισε.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αν ο Σαχινίδης ήταν πιο εύστοχος. Συγκεκριμένα ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 43’, 44’ και 45’ , σουτάροντας άουτ.

«Καθάρισε» με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 54’. Ο Σάββας έκανε τη σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά, έφτασε στον Λώττα και αυτός με πλασέ έγραψε το 1-2 για τους «ερυθρόλευκους».

Πολύ γρήγορα το βολιώτικο συγκρότημα πέτυχε και τρίτο τέρμα, καθώς η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη ήταν ανώτερη από την Στυλίδα. Ο Ζγκούρι, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι πριν από λίγα λεπτά, σούταρε έξω από την περιοχή, ο Μήτσου απέκρουσε και ο Σερτζίνιο με πλασέ πέτυχε το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια ο Περικλής Αμανατίδης έκανε αρκετές αλλαγές για να δει την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών. Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να πετύχει και τέταρτο τέρμα στο 77’. Σκόρερ ο Αντώνης Ζγκούρι με πλασέ ύστερα από μπαλιά του Μπουτζίκου.

ΣΤΥΛΙΔΑ: Μήτσου, Τέγος, Στυλιανός, Ζωγράφος, Αλ. Κουφιώτης, Μπουσάι, Μανιάς (45’ Χαλαστάνης) Κ. Κουφιώτης, Ξεζόνωτος (45’ Δημητρέλης), Βαρυπάτης, Λέντας.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Κολντρέου, Μάγιος, Στυλιανός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής (71’ Παλιούρας), Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο (71’ Νόνης), Παπαϊωάννου (77′ Πατσής), Κόλα, Ναζίμ (55’ Μαργαρίτης), Σκοπελίτης, Σερτζίνιο (71’ Παπουσογιαννόπουλος), Λώττας (77′ Καναβός), Σαχινίδης (55’ Ζγκούρι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις