Νίκη στη Γεωργία να… ξεμπερδεύουμε

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας τέσσερα ματς πριν την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας έχει η Εθνική. Η «επίσημη αγαπημένη», μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας στο Ηράκλειο διατήρησε το αήττητό της για επτά ματς και με νίκη σήμερα (18:00, ΕΡΤ2) στην Τιφλίδα απέναντι στη Γεωργία θα κλείσει από τώρα θέση για τη διοργάνωση του 2019.

Φυσικά ήττα δεν συνεπάγεται… αποκλεισμό. Όπως είναι τώρα η κατάσταση, η Εθνική μπορεί να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ακόμη κι αν κάνει πέντε ήττες. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θέλει να ξεμπερδεύει, ώστε τα επόμενα ματς να είναι τυπική διαδικασία και ευκαιρία για να χρησιμοποιηθούν ακόμη περισσότεροι παίκτες, αφού στα δύο επόμενα «παράθυρα» δεν θα είναι διαθέσιμοι οι παίκτες από Ευρωλίγκα και ΝΒΑ.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ή διλήμματα. Μετά την εξαίρεση των Μπουρούση και Πρίντεζη για προσωπικούς λόγους, η δωδεκάδα είναι δεδομένη και σε αυτή επιστρέφουν οι Λαρεντζάκης και Μαργαρίτης. Η ελληνική ομάδα θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τη σαφέστατη υπεροχή της στην περιφέρεια και να παίξει γρήγορα, απέναντι στο συγκρότημα του Ηλία Ζούρου και του βοηθού του, Γιώργου Λιμνιάτη, οι οποίοι ποντάρουν πολλά στο δίδυμο ψηλών Σενγκέλια-Σερμαντίνι και τον «μπομπέρ» Τζάνινγκ. Η Γεωργία μετά τη νίκη στο Ισραήλ την Πέμπτη διατήρησε κάποιες ελπίδες πρόκρισης, που όμως θα μειωθούν στο ελάχιστο σε περίπτωση νέας ήττας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3-4, όπως και το Ισραήλ, κυνηγώντας ουσιαστικά τη Σερβία (4-3), καθώς οι αήττητες Ελλάδα και Γερμανία είναι μάλλον αδύνατο να απειληθούν. Το γήπεδο της Τιφλίδας, χωρητικότητας περίπου 9.000 θεατών, θα είναι κατάμεστο καθώς υπάρχει sold out.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σαβέριο Λαντσαρίνι (Ιταλία), Άντρις Αουνκρόγκερς (Λετονία) και Μίχαλ Προτς (Πολωνία).

Σε ό,τι αφορά στην παράδοση, η Εθνική είναι το αφεντικό με πέντε νίκες σε έξι αγώνες, αλλά στην πιο πρόσφατη συνάντηση, πέρσι στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις (23/08/2017) η Γεωργία είχε νικήσει με 72-71.

Το σημερινό πρόγραμμα των «παραθύρων»: 

12ος Όμιλος 
18:00 Γεωργία-Ελλάδα
19:00 Γερμανία-Ισραήλ
21:15 Σερβία-Εσθονία

Βαθμολογία
1. Γερμανία 7-0
2. Ελλάδα 7-0
3. Σερβία 4-3
4. Γεωργία 3-4
5. Ισραήλ 3-4
6. Εσθονία 2-5

11ος Όμιλος 
18:00 Ρωσία-Βουλγαρία
18:05 Γαλλία-Φινλανδία
21:00 Βοσνία-Τσεχία

Βαθμολογία
1. Γαλλία 6-1
2. Τσεχία 6-1
3. Φινλανδία 4-3
4. Ρωσία 3-4
5. Βουλγαρία 3-4
6. Βοσνία 2-5

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις