ΝΙΚΑΡΑ – πρόκριση, 1-0 την Δόξα Δράμας (photos)

Η Νίκη των μεγάλων αγώνων ξαναχτύπησε. Η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε της Δόξας Δράμας χάρη σε γκολ του Μακενγκό στο 68’ και την πέταξε εκτός του Κυπέλλου, στέλνοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως είναι δυνατή και αποφασισμένη να κατακτήσει τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς. Η βολιώτικη ομάδα επιβλήθηκε πλήρως και σε όλο το 90λεπτο μίας ομάδας με πολλαπλάσιο μπάτζετ, μίας ομάδας με στόχο το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Οι παίκτες του Φάντζιο Μπούις «μασούσαν σίδερα» κι έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο την πρόκριση και τελικά την πήραν 100% δίκαια.

Δυνατά η Νίκη, κράτησε το «μηδέν» η Δόξα

Η Νίκη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 4’ οι «κυανόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ρόβας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Βουκομάνοβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Δόξας, προσπάθησε να πλασάρει τον Πίτκα, ο τερματοφύλακας έδιωξε προσωρινά, με τον Βουκομάνοβιτς να κάνει νέο πλασέ, με τον Ανδρέου να προλαβαίνει και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το κόρνερ εκτέλεσε από τα δεξιά ο Κέρι και ο Μακενγκό έχασε νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς το πλασέ του από την μικρή περιοχή δεν ήταν «γεμάτο» με αποτέλεσμα ο Πίτκας να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν πρόβλημα στο να βρουν διαδρόμους να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, με τη Νίκη να στέκεται πολύ καλά ανασταλτικά, μην επιτρέποντας στους παίκτες της Δόξας να πατούν περιοχή.

Η Νίκη ήταν πιο επικίνδυνη επιθετικά και στο 39’ έχασε άλλη μία σημαντική ευκαιρία να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Κέρι από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι του Πίτκα, ο οποίος είχε βγει από την εστία του.

Λύτρωση με Μακενγκό

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Η Νίκη ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, με τη Δόξα να είναι ακίνδυνη επιθετικά.

Στο 49’ ο Κέρι έκανε αδύναμο σουτ, με τον Πίτκα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 58’ νέο σουτ του μεσοεπιθετικού των «κυανολεύκων» έφυγε ψηλά άουτ.

Η Νίκη έφτασε κοντά στο γκολ στο 61’. Ο Μέτσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυνόμενου, έχασε την ταχύτητά της με αποτέλεσμα ο Πίτκας να μπλοκάρει πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Η επιμονή της Νίκης καρποφόρησε στο 68’. Ο Λόρι Κέρι έβγαλε ωραία σέντρα με το αριστερό, ο Καρτσαμπάς πήρε την πρώτη κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Κρίστοφερ Μακεγκό με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα, γράφοντας το 1-0 για τη Νίκη, μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Οι «κυανόλευκοι» στο 76’ απείλησαν το τέρμα του Πίτκα με δεύτερο γκολ, όταν ο Φάμπιο έβγαλε μπαλιά στον Παπαδόπουλο, αυτός έκανε τη συρτή σέντρα, με τον Κέρι να πιάνει το σουτ στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, στο 77’, οι παίκτες της Δόξας ζήτησαν πέναλτι, όταν σε προσπάθεια του Κουσκουνά, η μπάλα βρήκε το χέρι του Μετούσι, με τον διαιτητή Τσέτσιλα να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, θεωρώντας ακούσιο το χέρι του αμυντικού της Νίκης.

Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι στην επίθεση και στο 81’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 2-0 και να «κλειδώσουν» την πρόκριση. Ο Φάμπιο Ταβάρες με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Ιορδανίδη μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε τον εξελθόντα Πίτκα, με τον τερματοφύλακα της Δόξας να αποκρούει σωτήρια. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα η Δόξα προσπάθησε να βρει τον τρόπο να φτάσει απειλητικά στην εστία του Αποστολίδη, με τους παίκτες της Νίκης να κρατούν εύκολα μακριά από τα καρέ τους τον κίνδυνο.

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο κ. Τσέτσιλας σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι, στέλνοντας στον ουρανό τους χιλιάδες φίλους της βολιώτικης ομάδας που αποθέωσαν παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση.

Κίτρινες: 9’ Κέρι, 29’ Φάμπιο, 93’ Αποστολίδης, 96’ Παπαδήμας – 17’ Μπαϊκαρά, 45+1’ Κουσκουνάς, 45+1’Μαρκόπουλος. 54’ Βιτλής, 59’ Μακρής

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Φάντζιο Μπούις): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ρόβας (85’ Λάιος), Κέρι (90’ Παπαδήμας), Μακενγκό (79’ Ιορδανίδης), Φάμπιο, Βουκομάνοβιτς.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Πίτκας, Μπαϊκαρά, Βιτλής (70’ λ.τρ. Κρητικός), Ρουγκάλας, Ανδρέου, Ριζογιάννης, Μακρής, Κρουθ (63’ Μαρτίνες), Μαρκόπουλος (63’ Πατράλης), Ροτζέριο, Κουσκουνάς.

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Φαλτάκας (Γρεβενών), Τζιουβάρας (Κοζάνης)

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις