Νέο Δ.Σ. για τον Σ.Δ.Υ. Βόλου

Πραγματοποιήθηκαν τη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 οι εκλογές για ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου.Ψήφισαν 124 μέλη. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Εκλέγονται

1 Παλάντζας Κώστας 84
2 Λίταινας Γιώργος 77
3 Τρύφωνος Σπύρος 76
4 Κοτρώνης Κώστας 73
5 Κυριαζής Κώστας 67
6 Παπαχρήστου-Παγουρτζή Ευαγγελία 66
7 Μιχαλόπουλος Μάριος 63
8 Ξηροφώτου Μάρθα 62
9 Μήλιος Νίκος 59

Αναπληρωματικοί

10 Κουτσουμπές Απόστολος 54
11 Φράγκος Δημήτρης 30
12 Μπάρδας Χαράλαμπος 27
13 Βουτσινάς Βαγγέλης 23
14 Βίγκλας Λίνος 22
15 Μπατζιώρας Γιώργος 17

Για την εξελεγκτική επιτροπή

1 Παπαχρήστος Λεωνίδας 99
2 Σάμιος Παντελής 90
3 Στάνιος Πασχάλης 53
4 Στόρτος Θεόδωρος 31

Την επόμενη μέρα συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Οι θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής:

Πρόεδρος Παλάντζας Κώστας
Αντιπρόεδρος Παπαχρήστου Παγουρτζή Ευαγγελία
Γραμματέας Ξηροφώτου Μάρθα
Ειδικός γραμματέας Κοτρώνης Κώστας
Ταμίας Μήλιος Νίκος
Έφορος Τρύφωνος Σπύρος
Μέλη Κυριαζής Κώστας,
Λίταινας Γιώργος,
Μιχαλόπουλος Μάριος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το απερχόμενο και υπόσχεται ότι θα φροντίσει να το αντικαταστήσει άξια.

Τη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 18.00 και σε περίπτωση μη απαρτίας την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο αθλητικό κέντρο («άσυλο») Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, ώστε να επικυρωθούν η σύνθεση του νέου ΔΣ, οι αποφάσεις του και οι προτάσεις του, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΣΔΥ Βόλου.

Παράλληλα θα τεθούν τα παρακάτω προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση, τα οποία εφόσον υπερψηφιστούν θα περιλαμβάνονται στο υπό διαμόρφωση νέο καταστατικό του συλλόγου, το οποίο επιβάλλεται να εναρμονιστεί με τη τωρινή νομοθεσία, καθώς το υπάρχων έχει δημιουργηθεί το 1989.

α) Πρόβλεψη για θέση επίτιμου προέδρου. Ομόφωνα το ΔΣ προτείνει να ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος ο Κώστας Κυριαζής, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου που επί 30 χρόνια, συμβάλλει στη τεράστια πορεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και διετέλεσε ο μακροβιότερος πρόεδρος.

β) Μεταφορά των γραφείων του συλλόγου στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού κατόπιν αιτήματος στη διοίκησή του. Το όφελος θα είναι ότι εκτός από τα γραφεία, θα υπάρχει διαθέσιμα καθημερινά τις ώρες που θα είναι ανοιχτός ο χώρος που θα παραχωρηθεί, μέρος για να αφήνουν οι αθλητές τα ρούχα τους, για να αλλάζουν, να κάθονται πριν και μετά τη προπόνηση κ.α.

Επίσης θα συζητηθεί η πρόταση για μετονομασία του συλλόγου σε «Σύλλογος Δρομέων Βόλου-Μαγνησίας» ώστε η ονομασία να αντιπροσωπεύει πληρέστερα την ιδιότητα και τη καταγωγή όλων των μελών. Η μεθεπόμενη ΓΣ του ΣΔΥ Βόλου θα γίνει τον Οκτώβριο και εκτός των άλλων θεμάτων που θα υπάρχουν, θα τεθεί η προαναφερόμενη πρόταση σε ψηφοφορία, προκειμένου να υπερψηφιστεί ή να καταψηφιστεί. Αναλυτικότερα, η επιχειρηματολογία για το θέμα βρίσκεται στο σάιτ του συλλόγου (λινκ http://www.voloshalfmarathon.gr/mia-idietera-simantiki-protasi-pros-syzitisi-gia-ton-sdy-volou/)

Το ΔΣ αποφάσισε επίσης να κινήσει τις διαδικασίες ώστε από το 2019 να πραγματοποιηθούν 3 νέοι αγώνες στη περιοχή μας, οι οποίοι θα είναι:

– Ο πρώτος αγώνας υπεραπόστασης του ΣΔΥΒ σε κοινή διοργάνωση με τον ΣΜΝ Λάρισας. Ο αγώνας προτείνεται να ονομάζεται Δρόμος Φιλίας έχοντας τη διαδρομή Βόλος-Λάρισα ή Λάρισα-Βόλος, εναλλάξ κάθε χρονιά. Μελλοντικά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνεται και παράλληλος 2ος αγώνας με την ίδια διαδρομή με επιστροφή, καθώς κάθε αγώνας άνω των 100 χιλιομέτρων δίνει πρόκριση στο Σπάρταθλο σε περίπτωση επίτευξης του απαιτούμενου χρονικού ορίου. Ήδη κατατέθηκε σχετική πρόταση στο αδελφό σωματείο ΣΜΝ Λάρισας που έγινε αρχικά δεκτή, με τη προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί στην επόμενη συνέλευση του συλλόγου.

Αγώνας Mountain Running στο Πήλιο, αντίστοιχης διοργάνωσης εφάμιλλης του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Τεχνικός διευθυντής του αγώνα θα αναλάβει ο Κώστας Τσαντός, ιδιαίτερα έμπειρος δρομέας βουνού με πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, ενώ είναι επίσης διοργανωτής του Ultra Trail Pelion.

Γύρος Λίμνης Κάρλας απόστασης περίπου 30 χιλιομέτρων, αντίστοιχος του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Οργανωτικής Επιτροπής για την ακόμη καλύτερη οργάνωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Προτεραιότητα στη στελέχωσή της θα έχουν τα μέλη που δεν εξελέγησαν στο ΔΣ, μέλη που δεν έθεσαν υποψηφιότητα, και όλοι θα έχουν την αμέριστη βοήθεια του ΔΣ.

Αποφασίστηκαν ακόμη:

– Μονιμοποίηση των εκδρομών με λεωφορείο, με μόνιμο-οικονομικό ποσό εφόσον ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ξεπερνά τους 35. Οργάνωση μίας τουλάχιστον εκδρομής το χρόνο σε αγώνα στο εξωτερικό διαφορετικό κάθε φορά, με χρηματοδότηση μέρους των εξόδων από τον σύλλογο και από χορηγούς.

– Δημιουργία πλαστικοποιημένης κάρτας μέλους δωρεάν, με πολλά οφέλη για τους κατόχους (προσφορές μόνιμης έκπτωσης από καταστήματα μελών, γυμναστήρια, γιατρούς και από οποιονδήποτε θέλει να προσφέρει). Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου, μπορούν από σήμερα να καταθέτουν τις προσφορές τους ώστε να ανακοινώνονται από τον σύλλογο.

– Να γίνονται δεκτές συμφωνίες με γυμναστήρια, συλλόγους, προπονητές, για ομαδικές δωρεάν προπονήσεις κάποιες μέρες κάθε βδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον σύλλογο για να αναφέρουν τι προσφέρουν.

– Δημιουργία φόρουμ με πολλές ενότητες και θεματολογία, όπως συζήτηση για αγώνες που έγιναν και θα γίνουν, θέματα προπονήσεων, υγείας, αγοραπωλησίας-ανταλλαγής αθλητικού εξοπλισμού, θέματα του συλλόγου κ.α.

– Οι εγγραφές νέων μελών καθώς και η ανανέωση συνδρομών θα γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα InkPlus Ιάσονος 77γ με Καρτάλη Νίκος Μήλιος, τηλ. 2421026586. Το ποσό είναι 5 ευρώ ανά έτος, και οι εγγραφές νέων μελών θα ξεκινήσουν να γίνονται από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου λόγω διαδικαστικών θεμάτων.

– Οι εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες θα γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 Σπύρος Τρύφωνος, τηλ. 2421023523.

Τέλος, ορίστηκαν οι νέοι διαχειριστές των σελίδων του συλλόγου και έλαβαν τους κωδικούς, ενώ αποφασίστηκε (πέραν των συνεδριάσεων που θα γίνονται ανά τακτά διαστήματα), η δημιουργία κοινής συζήτησης σε εφαρμογή στο διαδίκτυο στην οποία δεν απαιτείται λογαριασμός στα social media, ώστε να είναι εύκολη καθημερινά η συζήτηση για οποιαδήποτε θέματα, χωρίς να χρειάζεται συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία.

5 νέοι αγώνες και μεγάλες διακρίσεις από τους δρομείς του ΣΔΥΒ το Σαββατοκύριακο

Σε 5 αγώνες έτρεξαν το Σαββατοκύριακο οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου και πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους νέες διακρίσεις. Οι 2 αγώνες του Σαββάτου ήταν «περιπετειώδεις», ενώ τη Κυριακή τα πράγματα…ηρέμησαν.

Στη 3η θέση του αγώνα 5 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου Σκύρου τερμάτισε το Σάββατο το απόγευμα ο Γιάννης Κλόκας. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου προπορευόταν με διαφορά στη διαδρομή και έδειχνε ότι θα τερματίσει πρώτος, όμως ακολούθησε τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου σε σημείο που έπρεπε να στρίψει και δεν υπήρχε σήμανση, με συνέπεια τα εκατοντάδες επιπλέον μέτρα που έκανε να τον φέρουν τελικά τρίτο.

 Την ίδια μέρα έτρεξαν στο «Αθλητικό Απόγευμα στο Καστράκι Γρεβενών» ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και η Βάσω Τασιώνη στους αγώνες των 5 και των 11 χιλιομέτρων αντίστοιχα, με τον αγώνα του Αμβρόσιου Δημητριάδη να ακυρώνεται, καθώς από απώλεια της σήμανσης της διαδρομής έχασε τη σωστή πορεία ενώ ήταν πρώτος. Τελικά τερμάτισε 5ος και προς τιμή του ζήτησε να ακυρωθεί, καθώς δεν έκανε τη προβλεπόμενη διαδρομή του αγώνα έστω και αν δεν ήταν από σφάλμα του.

Εντυπωσιακοί και στο Βέρμιο ήταν οι δρομείς του ΣΔΥΒ. Ο 1ος Αγώνας Νάουσα-Βέρμιο Trail έγινε το πρωί της Κυριακής, και στις 2 πρώτες θέσεις του βάθρου του αγώνα 10 χιλιομέτρων ανέβηκαν ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και ο Τόλης Κουτσουμπές. Βραβεύτηκαν εκτός από τη κατάκτηση της 1ης και 2ης θέσης της γενικής κατάταξης, και ως 1οι στη κατηγορία τους. Η Βάσω Τασιώνη αγωνίστηκε στη διαδρομή των 24 χιλιομέτρων και κατέλαβε τη 3η θέση στη κατηγορία της.

36 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα ήταν η επίδοση του Αχιλλέα Γιαννούλα, ο οποίος μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέλαβε στη Πάτρα την 7η θέση στο “Ζεύξη Run – Μαρία Πολύζου“.

13 ώρες και 26 λεπτά αγώνα και σκληρής προσπάθειας χρειάστηκαν για τον Γιώργο Γεργογιάννη, τον δρομέα του ΣΔΥ Βόλου για να τερματίσει τον Lost Trail στον Όλυμπο, αγώνα 57 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική ανάβαση 4.000 μέτρων.

16η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην 16η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα γίνει τη Δευτέρα 24  Σεπτεμβρίου 2018 στις 19.00 στην πόλη του Βόλου. Από τις 18.30 όσοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να βρίσκονται στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ο βασικός αγώνας που θα μετέχει αυτό το Σαββατοκύριακο ο ΣΔΥΒ, είναι ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων. Μια βδομάδα μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξής αγώνες:

Ορεινός Ημιμαραθώνιος Σκιάθου, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των Σποράδων. Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ bit.ly/sktrail2018 Θα γίνουν αγώνες 21 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδικοί αγώνες, ενώ συμφωνήθηκε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία εκπτωτική τιμή για τη μετάβαση-επιστροφή για τους αθλητές και τους συνοδούς. Επίσης η διαμονή προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ μια μέρα πριν τον αγώνα θα γίνει pasta party δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς. Για διευκόλυνση όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να πληρώνουν το ποσό στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη, τηλ.2421023523.

Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα με δωρεάν συμμετοχή. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2018, στους συνδέσμους: www.doepap.gr και www.sdyvolou.gr ή στην ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGE3KCbaWQmEgQlx9SLfwgKw2eUQid5coiF_-D_d8M0klKxg/viewform

Ο 6ος Αχίλλειος Άθλος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Φαρσάλων θα γίνει την ίδια ημέρα (30 Σεπτεμβρίου) με δωρεάν συμμετοχή για όλους τους αγώνες (21,1χλμ, 5,2χλμ, παιδικός, και περιπατητική διαδρομή).

Τέλος, δόθηκε παράταση στις εγγραφές για τον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το βράδυ. Αυτές θα ολοκληρωθούν τη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και ήδη 35 δρομείς του ΣΔΥΒ έκαναν εγγραφή.