Άντεξε στην πίεση της Μπέτις ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Μπέτις στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, με τους Σεβιγιάνους να είναι ανώτεροι συνολικά, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς.

Έτσι, ο ένας βαθμός (που κάλλιστα μπορούσε να μην είχε μπει στο σακούλι) που πήραν από τον αγώνα με τους Ισπανούς θα φανεί όταν γίνει… ταμείο τον Δεκέμβριο αν είναι καλός. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από το 73’ λόγω δεύτερης κίτρινης (η πρώτη βγήκε στο 21’) στον Τσιμίκα.

Ανώτεροι ήταν συνολικά ήταν οι φιλοξενούμενοι, που είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, βγάζοντας την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο, σε σημαντικό κομμάτι του αγώνα. Ωστόσο, οι Πειραιώτες είχαν λιγότερες ευκαιρίες, αλλά και τις καλύτερες του αγώνα, με τον Ποντένσε να μην τελειώνει στο 41’ καλά τη φάση που του έκατσε και στη συνέχεια ο Χασάν να γλιστράει και να αστοχεί μπροστά από ανυπεράσπιστη εστία. Στο 50’, ο Ποντένσε έβγαλε φάτσα με τον Ρούμπλες, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ τον νίκησε.

Το ματς

Στα… μέτρα της «έραψε» από σχετικά νωρίς το πρώτο ημίχρονο η Μπέτις. Μετά το αρχικό… ζέσταμα και τον ενθουσιασμό του γηπεδούχο Ολυμπιακού, οι Σεβιγιάνοι επέβαλαν τον ρυθμό τους (πλην λίγων μικρών διαστημάτων που κατάφεραν να αντιδράσουν οι Πειραιώτες), έχοντας πολύ καλύτερη χημεία και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Η κατοχή 36-64% (με Χοακίν-Γουαρδάδο να κουβαλάνε αρκετά την μπάλα)… μαρτυράει πολλά σε αυτήν την περίπτωση και δεν ήταν ανούσια. Η καλύτερη συνοχή σε σχέση με τον καινούργιο Ολυμπιακό, ήταν εμφανής και τα προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» αρκετά.

Συνολικά, η ομάδα του Σετιέν ήταν ανώτερη, πιο επικίνδυνη, έχοντας τις περισσότερες καλές στιγμές, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη με τη διπλή ευκαιρία των Ποντένσε-Χασάν στο 41’. Ο πρώτος κίνδυνος προέκυψε στο 14’ για τον Ολυμπιακό, στην έξυπνη κάθετη του Χοακίν και ενώ ο Μορόν κόπηκε την ύστατη στιγμή από τον Τσιμίκα, που παραχώρησε κόρνερ, την ώρα που… όπλιζε ο αντίπαλός του. Η Μπέτις συνέχισε να ανεβάζει στροφές, η δυσκολία στο να κόψει η ομάδα του Μαρτίνς στο κέντρο, με τον Μπουχαλάκη να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ήταν δεδομένη και ειδικά μετά την κίτρινη στο 21’. Πάλι καλά βέβαια, που γλίτωσε και δεύτερη κάρτα ο διεθνής μέσος. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε το λογικό και τον έβγαλε εκτός αγωνιστικού χώρου, βάζοντας μέσα τον Νάτχο στο 35ο λεπτό.

Ενδιάμεσα, ο Ολυμπιακός πήγε να πιάσει… λαχείο, όταν μετά από διώξιμο του Γιαννιώτη και με την μπάλα να κατευθύνεται στην αντίπαλη εστία, ο Ρούμπλες «κόλλησε», ο Χασάν πήγε να γίνει κάτοχος της μπάλας, αλλά ο Ισπανός πορτιέρε έβαλε κόντρα στο παρά πέντε. Η Μπέτις συνέχισε στο ίδιο τέμπο πάνω-κάτω, μύριζε φάση κάθε της επίθεση ή αντεπίθεση, δείχνοντας πόσο πιο δουλεμένη (έχοντας ως «όπλο» ότι είναι και περισσότερο καιρό μαζί) και έτοιμη είναι για τέτοια ματς. Πάντως, κόντρα στη ροή του αγώνα, λίγο έλειψε να έρθει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

inner
Ο Φορτούνης δικαιώθηκε για την επιμονή του, έκλεψε την μπάλα και μοίρασε ιδανικά για τον Ποντένσε, που δεν τελείωσε όπως θα έπρεπε τη φάση με το αριστερό, όντας σε θέση… βολής, ενώ ο Χασάν, που πήρε το… ριμπάουντ, γλίστρησε και δεν κατάφερε να νικήσει τον… εξουδετερωμένο Ρούμπλες.

Την υπεροχή είχε συνολικά και στο δεύτερο μέρος η Μπέτις, η οποία μπήκε πιο καλά στο β’ ημίχρονο, με τον Τέγιο να… ζεσταίνει τον Γιαννιώτη στο 48’, με συρτό σουτ έπειτα από καλή προσπάθεια. Τη μεγάλη ευκαιρία την είχε και πάλι ο Ολυμπιακός πάντως, με τους Νάτχο και Ποντένσε να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα και τον Πορτογάλο να δίνει στο… πιάτο το 1-0 στον Φετφατζίδη (50’), που νικήθηκε από τον Ρούμπλες, έχοντας φάτσα την εστία.

Η ομάδα που κυριάρχησε από εκεί και πέρα, ήταν η ισπανική, η οποία, μάλιστα, μέχρι να συμπληρωθεί ένα τέταρτο, βρήκε δύο καλές ευκαιρίες, με τον Μορόν να μην βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι στο 52’ στην κακή έξοδο του Γιαννιώτη, μετά τη σέντρα του Χοακίν. Ο Βούκοβιτς έκανε «δώρο» την μπάλα στο 61’, αλλά ο Τέγιο καθυστέρησε να εκτελέσει, ενώ ενδιάμεσα ο Ομάρ στο 55’, τον έκοψε την ύστατη στιγμή λίγο πριν βγει τετ-α-τετ.

inner

Ο Ολυμπιακός είχε -μοιραία- παθητικό ρόλο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Τσιμίκα στο 73ο λεπτό και με υπερπροσπάθεια, συν των κακών επιλογών της Μπέτις, κράτησε το 0-0, το οποίο σφραγίστηκε με το καλό γύρισμα του Τέγιο στις καθυστερήσεις, όπου η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια.

inner

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35′ Νάτχο), Φετφατζίδης (71′ Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (80′ Τοροσίδης), Φορτούνης, Χάσαν.

Στον πάγκο: Σα, Μιράντα, Γκιγιέρμε και Γκερέρ

Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Μαντί, Χάβι Γκαρσία, Σίδνεϊ, Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83′ Ινούι), Σέρχιο Λεόν (72′ Κανάλες), Τέγιο, Χοακίν (80′ Σανάμπρια), Λορέν Μορόν.

Στον πάγκο: Λόπεθ, Μπάρτρα, Μπουντεμπούζ και Φίρπο

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία).
Βοηθοί: Μάρτσιν Μπόνιεκ και Νταβίντ Ιγκόρ Γκόλις.
Τέταρτος: Κριστόφ Μίρμους.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις