Μπαίνει σπίτι της το 2020 – Φορτσάρουν στην ΑΕΚ για την “Αγιά Σοφιά”

Παράλληλα με τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη η ΑΕΚ φορτσάρει για την κατασκευή της “Αγιά-Σοφιάς”. Ήδη τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Real News” στόχος είναι οι “κιτρινόμαυροι” να μπουν στο νέο τους σπίτι με την έναρξη της περιόδου 2020-2021.

Η χωρητικότητα του σταδίου, βάσει πάντοτε της τελικής μορφής που παίρνει από τις εργασίες, θα είναι κατά τι μικρότερη των 33.000 θέσεων και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να προσέρχεται σε αυτό μέσω των 35 θυρών του.

Σύμφωνα με το οικονομικό πλάνο που εκπονήθηκε και το οποίο προς στιγμήν εκτελείται κατά γράμμα, το κόστος κατασκευής του νέου γηπέδου της Ένωσης θα ανέλθει συνολικά κοντά στα εξήντα έξι εκατομμύρια ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, με την πρόσθεση του οποίου θα ξεπεράσει συνολικά τα ογδόντα εκατομμύρια.

Και σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει καταρχάς η μελέτη κατασκευής η διοίκηση του έργου ανήλθε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ γενικότερα το πρώτο κομμάτι υλοποίησης του φιλόδοξου εγχειρήματος ξεπέρασε τα 26 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανάμεσα σε εκείνους που συνέδραμαν, και γενναία μάλιστα, το πρώτο στάδιο της προσπάθειας ανέγερσης ήταν οι εφοπλιστές Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηιωάννου.

Από εδώ και πέρα θα ακολουθήσει η περίφημη δεύτερη φάση του έργου, την οποία έχει δεσμευθεί να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, με ποσό που θα ξεπεράσει κατά τι τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Ενώ το τελευταίο κομμάτι θα στοιχίσει περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια και ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε κάλυψή του από δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς, όταν επικεφαλής ήταν ο Μιχάλης Σάλλας.

Πλέον τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί και μένει να φανεί αν η διοίκηση της ΑΕΚ θα επιμείνει στον τραπεζικό δανεισμό ή θα καταφύγει σε άλλη λύση. Που μπορεί να είναι είτε ένας μεγάλος χορηγός που θα δώσει -με το αζημίωτο, εννοείται- την επωνυμία του στο στάδιο ή ακόμη και τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας του νέου γηπέδου που θα κυκλοφορήσουν αρκετά νωρίτερα και θα προβλέπουν προνομιακές τιμές και σημαντικά οφέλη για τους κατόχους τους.

Την ώρα που προπονητής και ποδοσφαιριστές προετοιμάζονταν φέτος για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε Γλασκόβη, Βουδαπέστη και προσφάτως στο Άμστερνταμ, στελέχη της “Δικέφαλος 1924” μελετούσαν από κοντά τα δεδομένα των  σταδίων των αντιπάλων της ΑΕΚ. Διότι δεν είναι μόνο η μοναδική τους κατασκευή που θέλγει, αλλά μαζί ο τρόπος που εταιρείες ολόκληρες διαχειρίζονται την λειτουργία τους αποφέροντας μεγάλα κέρδη στις ομάδες αυτές.

Μάλιστα με τη διοίκηση της “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” οι κιτρινόμαυροι αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να τα πουν σε ιδιωτική συνάντηση, αποκομίζοντας εικόνες, ιδέες και πείρα που σίγουρα θα τους φανεί χρήσιμη στο απώτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις