Κύπελλο ΕΠΣΘ: “Φιλοδώρησε” με 9 γκολ τον Πηλέα ο Ολυμπιακός σε άνισο αγώνα (photos)

Ο νικητής ήταν γνωστός, πριν την αναμέτρηση Πηλέας-Ολυμπιακός Βόλου για την φάση των «32» του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια (Β’ τοπική αγωνίζεται ο Πηλέας, Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός) και αυτό, όπως είναι φυσικό, φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνοντας μια δυνατή προπόνηση, επικράτησαν με 9-0, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη είχαν δύο δοκάρια και πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Σκοπελίτης 2, Σαχινίδης 2, Κόλα, Παπαϊωάννου, Καναβός, Πατσής και Ζγκούρι.

Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η μπάλα παιζόταν από την μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Πηλέα, με τον Ολυμπιακό να παίζει φουλ επιθετικά, σ’ ένα γήπεδο μικρών διαστάσεων, χωρίς κερκίδες, αλλά αρκετά καλό, όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι το 11’ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες για τους «ερυθρόλευκους» με τους Κόλα στο 5’ και Καναβό στο 7’. Το 1-0 πέτυχε ο Κλεβί Κόλα με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 14’ ο Κωτούλας απέκρουσε σωτήρια τη κεφαλιά του Σάββα, ενώ στο 17’ ο Καναβός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κωτούλα. Νέες χαμένες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό στο 21’ με τον Λώττα και στο 31’ με τον Ζγκούρι, ενώ στο 32’ ο Φίλιππος Σκοπελίτης με σουτ έγραψε το 2-0.

Από  το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τους Ζγκούρι 33’, 34’, Σκοπελίτη 42’, ενώ στο 43’ ύστερα από ωραία ενέργεια του Ζγκούρι και πάσα στον Σκοπελίτη, ο τελευταίος με σουτ έγραψε το 3-0. Στο 44’ ο Κωτούλας έκανε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Κόλα στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ και ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου με κεφαλιά έγραψε το 4-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Περικλής Αμανατίδης έκανε τέσσερις αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Σαχινίδη, Σερτζίνιο, Μαργαρίτη και Πατσή. Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να είναι διαρκώς στο προσκήνιο, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες, ενώ πέτυχε και πέντε τέρματα.

Στο 49’ ο Κόλα έχασε ευκαιρία για να σκοράρει, το ίδιο και ο Πατσής στο 55’, ενώ στο 57’ ο Σαχινίδης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φηύγα (αντικατέστησε τον Κωτούλα στο δεύτερο μέρος). Οι Ζγκούρι στο 58’ και Καναβός στο 68’ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, για να γίνει τελικά το 5-0 στο 69’ με κεφαλιά του Ζγκούρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα.

Στο 70’ ο Σαχινίδης και στο 76’ ο Νόνης δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα, με τον Καναβό να πετυχαίνει το 6-0 στο 82’ με πλασέ από κοντά μετά από σουτ του Σαχινίδη και απόκρουση του τερματοφύλακα του Πηλέα.

Στο 83’ ήταν η σειρά του Γιώργου Πατσή να σκοράρει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, γράφοντας το 7-0. Στο 86’ ο Πατσής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φηύγα, ενώ στο 88’ ο Σαχινίδης με πλασέ έγραψε το 8-0, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να κλείνει το σκορ στο 90’ με προβολή, μετά από θαυμάσια σέντρα του Ζγκούρι από τα αριστερά.

Διαιτητής: Βέργου

Βοηθοί: Καρακίτσιος, Μπαρτζιάλης

Κϊτρινες: Βαρσαμάς

ΠΗΛΕΑΣ: Κωτούλας (46’ Φηύγας), Πάσχος, Βαρσαμάς, Δεδούσης, Μπάτης, Μπαρμπαγεωργόπουλος, (57’ Κόπανος), Σαραφίδης (52’ Σαραφίδης), Ζουλένκο, Παλάσης (87’ Ματθαίου), Μπαρμπαγιαννάκος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Σάββας (46’ Μαργαρίτης), Παπουτσογιαννόπουλος, Νόνης, Παπαϊωάννου, Ρόκας (46’ Πατσής), Σκοπελίτης (46’ Σερτζίνιο), Κόλα, Καναβός, Λώττας (46’ Σαχινίδης), Ζγκούρι.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις