Ως τυπικά γηπεδούχος ο Ηρακλής, προκρίθηκε στη Σκιάθο

Ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής πήρε την πρόκριση με σκορ 1-0 από τη Σκιάθο, στη Σκιάθο,  όπου κι έγινε η αναμέτρηση για την α’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στην αρχή της σεζόν, αφού για τον τυπικά γηπεδούχο Ηρακλή υπάρχει νέος προπονητής στον πάγκο,  ο Νίκος Σπυριδάκης και ουσιαστικά πρόκειται και για μία καινούργια ομάδα.

Από την άλλη πλευρά και για την Σκιάθο είναι μία περίοδο ουσιαστικά προετοιμασίας, καθώς η ομάδα του νησιού δεν έχει δώσει ούτε ένα φιλικό, οπότε κυριολεκτικά αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της. Παρόλα αυτά ο προπονητής, Γ. Καλιακούδας, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, δεδομένης της περιόδου, όπου η τουριστική σεζόν είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και της συσσωρευμένης κούρασης λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων και της προετοιμασίας.

Στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο Ηρακλής προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Από την άλλη κυρίως με βαθιές μπαλιές η Σκιάθος προσπάθησε και δημιούργησε τις δικές της καλές ευκαιρίες, που ήταν αρκετές στην αναμέτρηση.

Το γκολ που έκρινε το νικητή σημειώθηκε στο 25’ με πέναλτι που κέρδισε ο Σαρρής -αγωνίστηκε απέναντι στην παλιά του ομάδα, όπου υπήρξε κι αρχηγός-   σε ανατροπή από τον τερματοφύλακα Παπάρα. Την εκτέλεση ανέλαβε εύστοχα ο Πετρόπουλος.

Ο Ηρακλής είχε δοκάρι στο 66ο λεπτό, με σουτ του Ίμπρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στην καλύτερη στιγμή της -ίσως κι εντυπωσιακότερη του αγώνα- στο 30’, η Σκιάθος είχε διπλό δοκάρι στην ίδια φάση, όταν σουτ του Τάσσου αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή, στο πέσιμο της μπάλας και προ κενής εστίας ο Χισάι έκανε την κεφαλιά και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι, για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Βλαχόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βλαχόπουλος, Δοδοντζίδης, Μάρκος, Μακρής, Δαμάσκος Χρυσάνθης (70’ λ. τρ. Ευαγγέλου), Γκάγκας, Πετρόπουλος, Ίμπρα, Σαρρής (89’ Π. Γκίκας), Ασλάνογλου (92’ Αλ. Γκίκας)
ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τουρναβίτης, Νασιάκος, Γ. Γκιουράκης (46’ Ντ. Πρίφτι), Σταμέλος, Ελ. Πρίφτι (75’ Δ. Γκιαουράκης), Τάσσος, Κρ. Τζελάι (65’ Τσάκα), Χισάι, Μπάμπα, Μανωλιός (80’ Σ. Αιντίνι)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις